Haberler

Baro Başkanı Antmen: "Avukatsız İş Yapmayın"

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, avukatlık mesleğinin öncelikle halk için yapıldığını ve hak arama mücadelesinde hiçbir zaman halkı yalnız bırakmadıklarını belirterek, “Biz halkın avukatlarıyız. Halkımızdan tek isteğimiz ise avukatsız iş yapmasınlar” dedi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, avukatlık mesleğinin öncelikle halk için yapıldığını ve hak arama mücadelesinde hiçbir zaman halkı yalnız bırakmadıklarını belirterek, "Biz halkın avukatlarıyız. Halkımızdan tek isteğimiz ise avukatsız iş yapmasınlar" dedi.

Mersin Barosu Başkanı Antmen, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte dün başlayan Adli Yıl dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Baro yönetimi, baronun Metropol İş Merkezi Gökdelen'deki hizmet biriminde gerçekleştirilen toplantıda, halka 'Avukatsız iş yapmayın' çağrısında bulundu.

Toplantıda, baroların asli görevinin, avukatlık mesleği, avukatların çıkarları ile mesleği yüceltmek, korumak ve meslektaşların yanında olmak olarak açıklayan Baro Başkanı Antmen, "Ama bunu yaparken Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının hiçbir kuruluşa, odaya, meslek örgütüne, derneğe ya da kendine görev çıkartan cemaatlere veya birlikteliklere vermediği bir yetki ve görevi Avukatlık Kanunu barolara vermiştir. Bu, Avukatlık Kanunu'nun 76. ve 95. maddelerinde açıkça emredici bir norm olarak düzenlenen 'hukukun üstünlüğü ve insan haklarına işlerlik kazandırmak' yetki ve görevidir. Biz bu görevimizden hareketle nerede bir hukuksuzluk, bir hak ihlali varsa siyasi görüşleri bir yana bırakarak, hiçbir siyasi mülahaza gözetmeksizin, siyasi iktidar kim olursa olsun ve görüşleri ne olursa olsun her zaman haklının ve hakkın yanında olduk" diye konuştu.

"HER ZAMAN HAKLININ VE HAKKIN YANINDA OLDUK"

Avukatlık mesleğinin öncelikle halk için yapıldığının altını çizen Antmen, Mersin Barosu olarak, hak arama mücadelesinde hiçbir zaman halkı yalnız bırakmadıklarını vurguladı. Antmen, "Biz halkın avukatlarıyız. Elbette ki, avukatlık mesleği önce bir serbest meslek olabilir ama avukat arkadaşlarımızın yaptığı iş kamu hizmetidir ve avukatlık kendimiz için değil, aslında öncelikle halk için yapılır. Hak arama savaşında halkımız avukatlar sayesinde hiçbir zaman yalnız kalmadı, bundan sonra da yalnız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Dün itibariyle Adli Yıl'ın açıldığını dile getiren Antmen, ancak avukatlık mesleğinde geçen yıldan bu yana herhangi bir iyileşme ve düzelme olmadığını söyledi. Türkiye'nin en önemli sorununun artık hukuk, terör ve demokrasi olduğuna dikkat çeken Antmen, önce bunların aşılması gerektiğini kaydetti. Mesleki sorunlarını sürekli dile getirdiklerine işaret eden Antmen, ancak hukukun üstünlüğünün halkın yalnız kalmaması, hem kişilerin hem hukukçuların hem de tüm kamu otoritelerinin hukuka bağlı olması anlamına geldiğini belirtti.

"HALKIMIZDAN TEK İSTEĞİMİZ, AVUKATSIZ İŞ YAPMASINLAR"

Bütün bunları üstüne basa basa anlattıklarını ifade eden Antmen, "Ama bunun için bir şey daha var önemli olan, halkımızdan bir tek şey istiyoruz, avukatsız iş yapmasınlar. bunu da kendimiz için istemiyoruz. Avukatsız başladıkları her iş ister sade vatandaş ister esnaf ister tacir ister uluslararası iş yapan şirketler olsunlar sözleşme aşamasından işin yapılmasına, bitirilmesine, teslimine, alışverişe kadar her zaman bir hukukçunun yardımından yararlanmaları gerekiyor ki, hakları kaybolmasın. Çok cüzi miktarda verecekleri avukatlık ücretlerinden sakındıkları takdirde çok daha büyük oranda maddi kayıplara uğrayabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Bu noktada hak mücadelesinde baroların etkisinin ortaya çıktığını, yoksul ve yoksun halka barolar tarafından adli yardım hizmeti sunulduğunu anımsatan Antmen, Mersin Barosu'nun 2014 yılında bin 105 vatandaşa adli yardımdan ücretsiz avukat vererek hak mücadelelerinde yanlarında olduğu bilgisini verdi. 2015'in ilk 8 ayında da 580 mağdur vatandaşa avukat tayin ettiklerini söyleyen Antmen, şöyle devam etti: "Mersin Barosu, Kadın Hakları Merkezi, Çocuk Hakları Merkezi, İnsan Hakları Merkezi ve Hayvan Hakları Komisyonu ile her zaman hak mücadelesinin yanında oldu ve bundan sonra da yanında olmaya devam edecek."

"HAK MÜCADELESİ YALNIZ YAPILMAZ. HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ"

Adli yardımlarının sadece hukuk davalarıyla sınırlı olmadığını, ceza davalarında da karakoldan savcılığa, savcılıktan mahkemelere kadar her zaman vatandaşın yanında olduklarını vurgulayan Antmen, şunları söyledi: "Hatta orada yoksulluk şartı da aramıyoruz. Diyoruz ki, 'ceza davalarında olsun, özel hukuk davalarında olsun hak kaybına uğramamak için lütfen kendi özel avukatınızla çalışın'. Karakola girdiğiniz andan itibaren size 'Avukat istemiyorsunuz değil mi?' diye soruyorlar. 'Hayır, istiyoruz' diyeceksiniz. Halkımızdan bizim istediğimiz, karakolda, savcılıkta, mahkemede iki kelime, 'avukat istiyorum'. Nerede, hangi ilçemizde, hangi polis ya da jandarma karakolunda olursa olsun ortalama bir saat içinde meslektaşlarımız halkımızın yanında müdafiliklerini yapıyorlar. İster mağdur olun, şikayetçi olun ister sanık olun ister suçu işlediğiniz açık olsun hiç fark etmez, Mersin Barosu avukatları her zaman yanınızda olacaktır. Halkımıza avukatsız iş yapma derken burada konu çok da para değil. Kendi özel avukatlarıyla çalışsınlar ama halkın deyimiyle avukat tutacak paraları yoksa Mersin Barosu var. Hak mücadelesi yalnız yapılmaz. Son kişi hakkını alıncaya kadar, son kişinin hakkı zail olmayıncaya kadar hak mücadelesine devam etmemiz gerekiyor. bir tek şeye söz veriyoruz, Mersin Barosu daime yanınızda olacak." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alpay Antmen Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title