Haberler

Balyoz Davasındaki Tahliyeler

Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararının ardından tahliye olan emekli ve muvazzaf askerler, Emekli Deniz Kurmay Albay Özenalp ve Yarbay Tatar'ın mezarı başında dua okuyup, karanfil bıraktılar.

Anayasa Mahkemesinin Balyoz davasına ilişkin ihlal kararının ardından cezaevlerinden tahliye edilen emekli komutanlar, Balyoz Davası hükümlüsü Emekli Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp ve Yarbay Ali Tatar'ın mezarı başında dua okuyup, karanfil bıraktılar.

Karşıyaka Mezarlığına önce Özenalp'in eşi Semra Özenalp ve annesi Samiye Özenalp gelerek, Murat Özenalp için mezarı başında dua okudular.

Bu sırada anne Samiye Özenalp, "Annen seni çok seviyor" diyerek, oğlunun mezarı başında bir süre göz yaşı döktü.

-"Yüce mahkeme adaleti kurtardı"

Emekli Amiral Atilla Kezek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır davalarla uğraştıklarını ve arkadaşlarının sahte belgelerle hapis yattıklarını söyledi.

Bu durumun dünyada hukuk tarihine geçecek bir olay olduğunu savunan Kezek, "Sonunda adalet yerini buldu. Bugün sevinç ile üzüntüyü bir arada yaşıyoruz. Çok yakında Murat Özenalp'i kaybettik. Silah arkadaşları, onunla hapiste uzun süreler geçirdiler, vefalarını gösterdiler. İlk ziyaret ettikleri yer Anıtkabir oldu, Atamızın huzuru. Ondan sonra da biz, 'Balyoz şehidi' diyoruz, Murat Özenalp'i ziyarete geldiler. O, bizle beraber her zaman yaşayacak. Sadece cesedi, bedeni mezarda ama ruhu devamlı bizle beraber olacak" diye konuştu.

Kezek, süreçle ilgili ise söyleyecek çok fazla bir şeyin olmadığını vurgulayarak, "Milli orduya kumpas kurulduğunu resmi ağızlardan itiraf ettiler. 25 Aralık'tan sonra biz, bu sürecin daha hızlanacağını, hukukun daha çabuk gereğini yapacağını bekledik ancak olmadı. Sonunda Anayasa Mahkemesinin önüne kadar insanlar geldi. Bu, dünyada herhalde bizde olmuştur ama yüce mahkeme adaleti kurtardı. Bize göre, Türk adaleti kurtulmuştur yoksa bu davada aksine bir karar, Türk adaletini bir daha gelmemek üzere ebediyete intikal ettirecekti. Çok sıkıntılar çekildi, o sıkıntıların bittiğini düşünüyoruz. İnşallah bundan sonraki yargılama sürecinde de bu davanın dijital belgelerle kumpas bir dava olduğunu yargı da görecektir ve mutlu sona hep birlikte ulaşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Tahliye edilen isimlerden Turgut Atman da çok büyük ıstıraplar yaşadıklarını belirterek, "Gözümüzün önünde arkadaşımızı kaybettik. Maalesef adına da 'hukuk süreci' denilen bir süreçte kaybettik. O dönemde son vazifemizi cezaevinde yerine getirmeye çalıştık, hem ailesini ziyaret hem de mezarını ziyaret etmek için buradayız" dedi.

Atman, göreve geri dönüş konusuyla ilgili olarak da henüz bunun düşünülmesi için çok erken olduğunu kaydetti.

Tahliye olan emekli ve muvazzaf askerler, daha sonra Yarbay Ali Tatar'ı mezarı başında ziyaret edip, dua okudular. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Turgut Atman Karşıyaka Ali Tatar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title