Haberler

Balkanlar'ı Anadolu'ya Bağlayan 'Drina Köprüsü' Belgeseli, İzleyiciyle Buluşuyor

TRT-HD tarafından yapılan ve Pazar gününden itibaren yayımlanmaya başlanacak olan 'Drina Köprüsü' belgeselinde, Türk spor tarihine damgasını vurmuş, genç kuşaklar açısından iz bırakmış, sporseverlerin bir dönem idolü haline gelmiş, Balkan kökenli...

TRT-HD tarafından yapılan ve Pazar gününden itibaren yayımlanmaya başlanacak olan 'Drina Köprüsü' belgeselinde, Türk spor tarihine damgasını vurmuş, genç kuşaklar açısından iz bırakmış, sporseverlerin bir dönem idolü haline gelmiş, Balkan kökenli sporcuların sportif yaşamlarının öyküsü üzerinden, Osmanlı'dan bugüne güçlü tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan Balkan coğrafyasının yakın dönemdeki öyküsü de anlatılmakta.

Drina Köprüsü Belgeseli'nde, her birinin toplumsal hafızamızda ayrı bir yeri olan, ülkemizin önde gelen kulüplerinde forma giyen, ter döken, kimileri antrenör ve spor yorumcusu olarak da hizmet veren, dahası olimpiyatlarda, uluslararası müsabakalarda ay yıldızlı formayla büyük başarılar elde eden, kariyerlerinin zirvesinde Türkiye'yi seçen ya da zirveye Türkiye'de yükselen onlarca sporcunun öyküsü işlenmiştir. Bu belgeselde, Ali Şen, Elvir Boliç,Georgehe Hagi,Mirsad Türkcan, Kovaçeviç,Naim Süleymanoğlu,Zoran Mirkoviç, Nevriye Yılmaz,Neriman Özsoy,Simoviç, Cevat Prekazi, Şeker Begoviç, Harun Erdenay, Tarık Hodziç ve daha birçok sporcunun öyküsü izlenebilecek.

TRT-HD'den yapılan açıklamaya göre, Drina Köprüsü belgeselinin yapımı için, başta Türkiye olmak üzere çok sayıda ülkede, mahallinde, yerinde çekimler yapılmıştır. Bu ülkeler; Bulgaristan, Makedonya, Belgrad, Bosna-Hersek ve Karadağ'dır. Çekimlerin yapılacağı yerler konusunda ve çekimler sırasında aralarında, Prof.Dr. Hasan Ünal-Siyaset Bilimci, Prof.Dr. Tanıl Bora-Sosyolog, Prof.Dr. Gjorgiev Dragi-Tarihçi-Makedonya gibi bilim insanlarının ve Ali Ece, Uğur Meleke, Branko Vlijisic-Karadağ, Zlotka Klanski-Makedonya, Seid Tefterijova-Bosna Hersek, gibi spor yazarlarının görüş, öneri ve arşivlerinden yararlanılmıştır.

TRT-HD VE TRT BELGESEL EKİBİNİN TAM MESAİSİ VE İŞ BİRLİĞİYLE

TRT Belgesel tarihinin belki de en önemli yapıtlarından birini teşkil edecek Drina Köprüsü belgeseli için projenin isim ve öncüsü, TRT-HD Kanal Koordinatörü Kürşat Özkök'ün yönetiminde ve yönlendiriciliğinde, TRT-HD ve TRT Belgesel Programlar Müdürlüğü'nden uzman bir takım oluşturulmuştur ve bu ekip aylar boyunca, gece-gündüz süren çalışmaların sonucunda Drina Köprüsü Belgeseli'ni izleyicilerin beğenisine sunulmak üzere hazırladı. Belgeselin çekim ekibinde, Genel Koordinatör Kürşat Özkök, Zeynep Keçeciler-Yönetmen, Zeynep Keçeciler ve Mahmut Yalav-Yapımcılar, Sezai Zabun ve Sabri Avcı- Görüntü Yönetmenleri, Nuri Leblebici-Kurgu, Uran Aydın- Kaynak Metin Yazarı Turan Aydın, Göknur Birincioğlu-Metin Yazarı olarak yer aldı, müzikleri ise Zlatko Origanksi yaptı.

"30'AR DAKİKALIK 5 BÖLÜM HALİNDE YAYINLANACAKTIR"

Drina Köprüsü, Balkanların hüzünlü öyküsü belgeselimizin, birinci bölümü 1 Aralık Perşembe saat 20.30'da yayına girecek. Haftada bir olmak üzere her biri 30 dakikalık bölümler, 5 bölüm halinde TRT-HD ekranlarından yayınlanacak. Aynı gün TRT Anadolu kanalından saat 22: 30'da yayınlanacak, TRT spor kanalında 6 Aralık Cuma günü saat 21: 30'da ilk bölümü yayına girecek. Birbirinden ilginç sportif yaşam öykülerinin işlendiği, bununla birlikte, yüzlerce yıl Osmanlı toprağı olan Balkanların son dönemde yaşadığı trajedilerden de kesitlerin yer aldığı, belgesel, spor temalı olsa da arka planında, tarihi, kültürel, toplumsal konuların da yer aldığı bir yapım. Bu niteliği ve içeriğiyle, Drina Köprüsü belgeseli, kısa süre içinde yurt dışından talep alabilecek ve çeşitli televizyon kuruluşları tarafından yabancı dillerde de yayınlanma potansiyeline sahip bir belgesel. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gheorghe Hagi Makedonya Ali Şen Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title