Haberler

"Balkanlar'daki Büyük Soykırım Görmezden Geliniyor"

Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Özcan Pehlivanoğlu, "Balkan Savaşları'nın 100.yılı Türkiye'de yeteri kadar anılmıyor.1 milyon 500 bin Türk'ün katledilmesi, bugün kimsenin gündeminde değil" dedi.

Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Özcan Pehlivanoğlu, "Balkan Savaşları'nın 100. yılı Türkiye'de yeteri kadar anılmıyor. 1 milyon 500 bin Türk'ün katledilmesi, bugün kimsenin gündeminde değil" dedi.

Aydınlar Ocakları 38. Şurası, Bursa'da devam ediyor. Aydınlar Ocağı tarafından Kervansaray Otel'de düzenlenen şuranın dördüncü oturumunda Türk dünyasının meseleleri tartışıldı. Konuşmacılardan Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Özcan Pehlivanoğlu, Balkan Savaşları'nın 100. yılında Balkanlar'daki Türklerin meselelerini değerlendirdi. Pehlivanoğlu, "Balkan Savaşları'nın 100. yılı Türkiye'de yeteri kadar anılmıyor. 1 milyon 500 bin Türk'ün katledilmesi, bugün kimsenin gündeminde değil. Bu savaşlar neticesinde çok büyük insan ve toprak kayıpları yaşadık. Balkan Savaşları'ndan bizim çıkartacağımız çok önemli dersler vardır. Bunlar sadece askeri dersler değil; sosyal, kültürel ve ekonomik dersler mutlaka bugünkü Türk toplumunca çok iyi anlaşılmalıdır. Ama maalesef bu yapılmamıştır, gizlenmiştir, üstü kapatılmıştır" diye konuştu.

Pehlivanoğlu, Balkanlar'da 100 yıl önce büyük bir soykırım yaşandığını söyleyerek, "Eğer Birleşmiş Milletler cemiyeti, 1948 yılında Yahudilere yapılanlardan sonra bir soykırım tanımlamasını 1900'lü yılların başında yapmış olsaydı, bugün 1912'de Türklerin başına gelenler soykırım olarak bütün dünyaca çok rahatlıkla kabul edilebilirdi" dedi.

"TÜRK HALKI, BALKANLAR'DAKİ KARDEŞLERİNİN ACILARINI FARK ETMİYOR"

Pehlivanoğlu, Balkanlar'a Türkler açısından bakıldığında hiçbir şeyin değişmediğini savundu. Türklerin planlı şekilde asimile edilmeye, yok edilmeye çalışıldığını ve Balkanlar'ı Türklerden arındırma yönelik çalışmalar yapıldığını ileri süren Pehlivanoğlu, "Maalesef bu çalışmalar Türk ve İslam dünyası tarafından yeterince anlaşılmamaktadır. Türk milleti, Balkanlar'daki kardeşlerinin çektiği bu acıyı, zulmü, soykırımı fark etmemektedir" diye konuştu.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ise, "Batı Trakya'da her ne kadar antlaşmalarda azınlığın hakkı olmasına rağmen müftülük, vakıflar, eğitim meselesi ve kendini ifade etme hürriyeti, yani Türk olarak kendimizi ifade edemememiz, en büyük meselemizdir" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özcan Pehlivanoğlu Türkiye Rumeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title