Haberler

Balıkesir Kurtdereli Güreşlerinde Altın Kemer Okulu'nun

Kurtdereli güreşlerinde altın kemer Okulu'nunBALIKESİR'de düzenlenen 37'nci Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Orhan Okulu, 3'üncü kez başpehlivan olunca altın kemerin ilk ebedi sahibi oldu.

Kurtdereli güreşlerinde altın kemer Okulu'nun

BALIKESİR'de düzenlenen 37'nci Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Orhan Okulu, 3'üncü kez başpehlivan olunca altın kemerin ilk ebedi sahibi oldu.

Balıkesir'de 74'ü başpehlivan bin 300'den fazla pehlivanın kıran kırana güreştiği geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri'ne Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kırkpınar Ağası Ahmet Çetin, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'ne bağlı il ve ilçelerin belediye başkanları, Balıkesir ilçe belediye başkanları, oda başkanları sivil toplum kuruluşu yöneticileri başta olmak üzere çok sayıda güreş ağası ve binlerce güreşsever katıldı. Orhan Okulu'nun, 3'üncü kez başpehlivan olduğu yarışta Ali Gürbüz, finalde Orhan Okulu'ya yenilince ikinci, Serhat Balcı da üçüncü oldu. Kurtdere güreşlerinin ağalığını ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi'nin ata sporu yağlı güreşlere sahip çıkmasından memnun olduğunu söyleyen Vali Ersin Yazıcı, "Türkiye ve dünyaya, Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ı ve yağlı güreş sporunu tanıtmak için çaba sarf ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kıran kırana geçen mücadeleler neticesinde altın kemerin sahibi olan Orhan Okulu'yu tebrik ederim" dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yağlı güreşi dünya markası haline getirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, Orhan Okulu'nun altın kemeri hakettiğini belirtti. Güreşlerin düzenlenmesine öncülük eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da dereceye giren güreşçileri kutladı, Okulu'nun altın kemeri almayı hak ettiğini vurguladı. Finalde Ali Gürbüz'ü yendikten sonra kürsüye çıkan Orhan Okulu Kurtdereli Güreşleri'nin Kırkpınar düzeyinde güreşlerin olduğunu belirtip, "Üç yıldır bu er meydanında şampiyon olarak altın kemerin ilk sahibi oldum. Kurtdereli'nin altın kemeri ilk defa bana nasip oldu. Çok mutluyum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Edip Uğur Ersin Yazıcı Kırkpınar Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title