Haberler

Babylon Soundgarden 2013 İçin Geri Sayım Başladı

Güncelleme:

Üç farklı şehre uğrayacak Babylon Soundgarden'ın biletleri Biletix'te satışta

Babylon, Soundgarden 2013 ile Orman İçinden Şehirlere Yayılıyor…

Babylon ahalisi, bu yıl da açık havada toplanıyor, yazı karnaval havasında geçecek Babylon Soundgarden ile karşılıyor ve müzik, baharın son günlerinde yeşillikler arasından yükseliyor...

Müzikseverler, 3 farklı sahnede yerli ve yabancı grupların performanslarının yanısıra, gerçekleşecek yan etkinliklerle ormanda coşkulu bir güne hazırlanıyor…

2013'ün ilk durağı 25 Mayıs'ta İstanbul Park Orman, ikinci durağı 26 Mayıs'ta Ankara'da Çankaya Ahlatlıbel ve üçüncü durağı ise 31 Ağustos'ta Çeşme Aya Yorgi olacak…

25 Mayıs 2013, Babylon Soundgarden İstanbul…

Kings of Convenience, DeVotchKa, Molotov Jukebox...

Babylon Soundgarden'ın İstanbul ayağının bu yılki yabancı konukları; Simon&Garfunkel ile karşılaştırılan ve baharın naif havasını müzikleriyle sunacak olan Kings of Convenience… Farklı enstrümanlarla renklendirilmiş, hayatı yakalayan ve yansıtan müzikleriyle DeVotchKa ve Gypsy'den, Swing, Calypso'ya çalan müzikleriyle sahneyi bir anda büyük bir partiye çeviren Game of Thrones serisi ve Harry Potter filmlerinden de tanınan Natalia Tena'nın da yer aldığı Molotov Jukebox…

Saksafonu ile yarattığı harikalarla dünya çapında markalaşmış olan İlhan Erşahin'nin projesi İstanbul Sessions, dans ve teatrel ögelerle müziklerini ve düşüncelerini görsel olarak da desteklerken, seyirciyle tek vücut olan BaBa ZuLa, Türkiye'nin ilk root reggae grubu Sattas Ana Sahne'nin yerli konukları olacak. Park Orman'ın gizli bahçesi niteliğindeki ağaçlarla çevrili alanda yer alacak Red Bull Music Academy sahnesi; Red Bull Music Academy DJ'leri ve performans sergileyecek daha birçok yabancı isimle 3 bin kişilik dev bir dans alanına dönüşecek.

Babylon Soundgarden ile müziği destekleyen yan etkinliklerle de günün her anının tadı doyasıya çıkarılacak. Babylon Lounge'daki Support Vinly serilerinin daimi konuk plak dükkanı Kontra Records, Babylon Lounge'da her ayın ilk Cuma'sı Electro Swing partisi ile hünerlerini sergileyen İstanbul Lindy Hoppers dans topluluğu, Babylon'u üzerinde, yanında taşımak isteyenler için Babylon ve Babylon'un beğendiklerinden oluşan ürünlerle Babylon Pazarı, festivalin renklerine uyumlu olmak için Vücut Boyama ve çok daha fazlası Babylon Soundgarden'da…

26 Mayıs 2013, Babylon Soundgarden Ankara…

Soundgarden ile Babylon'u İstanbul sınırlarından dışarı çıkarmayı, renkli bir programla farklı şehirlere yaymayı amaçlayan Babylon ahalisi, Soundgarden İstanbul'un ardından ara vermeden müziğini, sahnesini ve şenliğini 26 Mayıs'ta Ankara'ya taşıyacak. Festival Ankara'nın en yeşil alanlarından biri olan Çankaya Ahlatlıbel tesislerinde gerçekleşecek.

Biletler Biletix'te…

Editöre not:

*Kings of Convenience…

Kısaca: Yolları çocukluk yıllarında kesişen Norveçli indie folk-pop ikilisi Erlend Oye ve Erik Glambek Boe'den oluşan Kings of Convenience ilk olarak 2001 yılında Coldplay prodüktörü Ken Nelson'ın iş birliği ile yayınladıkları Quiet is the New Loud albümüyle isimlerinden söz ettirdi. Simon & Garfunkel ve Nick Drake'e selam gönderen grup, 2004 yılında naif ama yüksek enerjilerini aratmayan Riot on an Empty Street'i yayınladı ve "I'd Rather Dance With You" dışavurum marşı oldu. Beş yıllık aranın ardından 2009 yılında "Declaration of Dependence" ile müzik sahasına geri dönen Kings of Convenience geçtiğimiz yıl, üç gece üst üste Babylon sahnesini şereflendirdi. "Kısaca", Erlend Oye'nin insanın içine işleyen yumuşak sesi ve kendisine eşlik eden Erik Glambek Boe ile çimenlere uzanmış yada denize dalmış yüzüyor gibi hissedebilirsiniz.

Benzerleri: Donovan, Belle & Sebastian, Feist, José González

Babylon Soundgarden'da Hep Bir Ağızdan Söyleyelim: Misread, I'd Rather Dance With You, Toxic Girl, Know How

Sahnedeydi: Roskilde Festival, Open'er Festival, Laneway Festival

*DeVotchKa…

Kısaca:Dita von Teese ile burlesqueşovlara katılan, ilk albümleriyle birlikte The Dresden Dolls, Calexico, 16 Horsepower gibi gruplarla konser veren DeVotcKa gerçek hikayeye dayalı "How it Ends" albümleriyle gönülleri fethetmesinin ardından "Little Miss Sunshine" soundtrack'i sayesinde geniş kitleler ile tanıştı. 2006 senesinde; Siouxsie&the Banshees, Frank Sinatra ve Velvet Underground cover'larının yer aldığı "Curse Your Little Heart" EP'lerini yayınlayan grup, Jim Carey ve Ewan McGregor'ınbaşrollerini paylaştığı I Love You Phillip Morris'in müziklerine de imza attı. Gypsy punk'a yakın duran, farklı enstrümanlarla reklendirilmiş müzikleri seviyorsanız, DeVotcKa'ya kayıtsız kalamayacaksınız. DeVotcKa'nın müziğini şu şekilde tanımlarsak hiç yanlış olmaz: "Hüzün ile mutluluğu harmanlayarak; hayatı yakalayan ve yansıtan."

Benzerleri: A Hawk and a Hacksaw, Beirut, Calexico, Andrew Bird

Babylon Soundgarden'da Hep Bir Ağızdan Söyleyelim:How It Ends, You Love Me, Till The End Of Time

Sahnedeydi:Coachella Festival, Ottawa Blues Festival, Bonnaroo Festival, Glastonbury

*Molotov Jukebox…

Kısaca: Büyük bir partiye dönüşen canlı şovları ile kısa sürede nam salan Molotov Jukebox, gypsy'den swing'e, latin soul ve calypso'dan disco'ya yayılan müzikleriyle yeni bir tarzı da ortaya çıkardı, "gypstep".Game of Thrones, Harry Potter gibi dizi ve filmlerin tanıdık yüzü Natalia Tena'nın solisti olduğu, dünya sahnelerinin tozunu attıran topluluk, Double Dare adlı EP'lerinin ardından David Bowie, Finley Quaye ile çalışan Bacon&Quarmby ikilisinin diğer yarısı Jonathan Quarmby ile bir araya gelerek ikinci EP'leri Bang!'i yayınladı. Kışkırtıcılığın eğlenceye nasıl dönüştüğünü anlamak için Molotov Jukebox'ı canlı görmeli ve enerjilerine ortak olmalısınız.

Benzerleri: Gentleman's Dub Club, The Destroyers, Parov Stelar

Babylon Soundgarden'da Hep Bir Ağızdan Söyleyelim: I Need It, Trying, Give it A Go

Sahnedeydi: T in the Park, Glastonbury, Bestival

*İlhan Erşahin's Istanbul Sessions…

Kısaca: İlhan Erşahin'in Istanbul gece hayatının eklektik ruhunu kendi tarzında tercüme ettiği, jazz, rock, etnik ve dans unsurlarını harmanladığı projesi. 2006 yılından bu yana avrupa'nın en prestijli festivallerinden, Brezilya'ya, İstanbul'daki en büyük festivallerden, New York Summer Stage'e kadar pek çok önemli sahnede yer aldı. 2009'da usta Fransız trompetçi Erik Truffaz'ın konuk olduğu ilk albümlerini yayınladılar. İkinci albümleri "Night Rider" 2012'de yayınlandı.

Benzerleri: Erik Truffaz, Ibrahim Maalouf, Gullaume Perret

Dinlemeden Babylon Soundgarden'a Gelmeyin: Freedom, Night Ride, One Zero, Etnik

Sahnedeydi: Rock'n Coke, London Jazz Festival, Enjoy Jazz Festival, Efes Pilsen One Love, Skopje Jazz Festival

*BaBa ZuLa…

Kısaca: 1996 yılında Derviş Zaim'in Tabutta Rövaşata adlı filmine müzik yapmak üzere kurulan grup 2012'ye geldiğimizde Amerika'dan Japonya'ya, Kanada'dan Brezilya'ya ve Avrupa'nın birçok ülkesine giderek ülkemizin müzik elçisi olacağından habersizdi elbet. Geleneksel halk müziğinden besleniyorlar ve müzikal köklerimizden aldıklarını çağdaş müzikle birleştiriyorlar. Bir yanda funk, diğer yanda elektronik var ama hepsinin beslendiği nokta memleket topraklarında yapılan müzik, ortaya çıkan ise Türkçe saykedelik.

Benzerleri:Pal Willner (Producer)

Etkilendikleri: Barış Manço, Erkin Koray, Jimi Hendrix, Moondog, Aşık MahZuni, Can, Fela Kuti

Hep Bir Ağızda Söyleyelim: Özgür Ruh, İstanbul Çocukları, Abdülcanbaz, Cecom

Sahnedeydi:Roskilde, Fusion, Paleo,Ancient Trance, Ethnozur, Azora, Flow Festival

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İlhan Erşahin Biletix Babylon Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title