Haberler

AKP Aydın İl Başkanı Sadık Atay Yerel Seçimleri Konuştu

Güncelleme:

AKP Aydın İl Başkanı Sadık Atay yerel seçim çalışmalarını anlattığı konuşmasında halkın CHP'den ümidini kestiğini söyledi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, "Meydanlar boş gözükebilir ama AK Parti'nin koçları meydanlara çıktığı zaman Aydın Büyükşehir Belediyesini de Efeler Belediyesini de kazanacağız" dedi.

AK Parti Aydın İl Teşkilatı 52. İl Danışma Meclisi Toplantısının ana gündem belediyesini 2014 yılı Mart ayında yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri oluşturdu. Aydın Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Köşk Belediye Başkanı Rifat Kadri Kılıç ve Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez ile AK Parti İl Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

AK Parti teşkilatları ve milletvekillerinin Ramazan ayında aşırı sıcağa rağmen çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü ifade eden İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti'nin yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlandığını söyledi. AK Parti'nin adaylarını açıklamamasının eleştirilere neden olduğunu belirten Atay, "AK Parti Genel Merkezi'miz yerel seçimler öncesi aday adaylığı başvuru sürecini başlatmadı. Biz hazırlıklarımızı yapıyor ve Genel Merkezin talimatları doğrultusunda hareket ediyoruz. Genel Merkezimiz bizden üye sayımızı artırmamızı istiyor. Üye sayımızı yüzde 25'e çıkarmalıyız. Bunun dışında Sandık Kurullarıyla ilgili çalışmalarımız da büyük bir hızla devam ediyor. Şuana kadar yüzde 75 gibi bir seviyeye ulaştık. Bunu tamamladığımızda Sandık Danışma Meclislerini oluşturacağız. İnşallah çalışmalarımızı tamamlayın başta Aydın Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm bölgelerde seçimi hep birlikte kazanacağız. Endişeler olabilir ama zor bir süreç. Aday adayı süreci başlamadı fakat bu aday adaylığını düşünen kardeşlerimizin kendisini tanıtması ve projelerini anlatmasına engel değil. 2009'da da adayımı son 45 gün kala Sayın Başbakanımız açıklamıştı. Tüm olumsuzlulara rağmen 500 oyla seçimi kaybettik. Meydanlar boş gibi görülebilir. 'Koyunun olmadığı yerle, keçiye Abdurrahman Çelebi' denir. AK Parti'nin koçları meydanlara çıktığı zaman Aydın Büyükşehir Belediyesini de Efeler Belediyesini de kazanacağız" diye konuştu.

KÖŞK BELEDİYESİNE ÖVGÜ

AK Parti Aydın İl Teşkilatı'nın yerel seçimlerle ilgili çalışmalarına AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen Köşk Belediyesi'nde AK Parti Aydın Milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen toplantıyla başladığını açıklayan Atay, "Milletvekillerimizle gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda Aydın Büyükşehir Belediyesi seçimlerini ve Köşk Belediyemizin hayata geçirdiği projeleri konuştuk. Başkanımız Rifat Kadri Kılınç, projelerini hakkında bize bilgi verdi ve hazırladığı kitapçıkla bunları bizimle paylaştı. Gerçekleşen ve devam eden projeleriyle AK Parti belediyecilik anlayışını ortaya koyan Sayın Başkanımızı kutluyorum. Kendisinden bu kitapçıklardan bir tanesini Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na göndermesini istiyorum. Sayın Çerçioğlu, bu kitapçığı iyi inceleyerek belediyecilik ve hizmet anlayışını öğrensin" şeklinde konuştu.

"ÇERÇİOĞLU, BELEDİYEYİ UNUTTU"

AK Parti'li vekillerin Meclis'in tatile girmesinin ardından hiç ara vermeden ayrı ayrı Aydın'ın tüm ilçelerine giderek halka buluştuğunu kaydeden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, "Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde teşkilatlarımızın üst düzey bir moral ve motivasyona sahip olduğunu gördük. Hedeflerimize hep birlikte ulaşmak için gayret göstereceğiz. Aydın Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin AK Parti ile CHP arasında geçeceği yönünde kamuoyunda genel bir algı var. Genel Merkezimizin yaptığı kamuoyu araştırmalarında da bu durum böyle gözüküyor. Bazen oy oranlarında artış ve yükselişler olabiliyor. Bunda da CHP'nin adayını açıklaması ve halen görevde olan bir belediye başkanı olması büyük rol oynuyor. Sayın Çerçioğlu, Aydın Belediyesi'nin tüm işlerini bir tarafa bırakmış sadece seçim çalışması yapıyor. Kentin sorunlarıyla uğraşacağına belediyenin imkanlarıyla çevrede dolaşıp kendi propagandasını yapıyor" dedi.

MHP'nin oy oranının düşük olduğu ve bu nedenle Türkiye genelinde ittifaklar yapabileceği yönünde duyumların ortalıkta dolaştığını ifade eden Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu gibi ittifakları biz Aydın'ın bazı bölgelerinde geçen seçimlerde bizzat gördük. Ben, MHP tabanının sağduyulu davranacağını düşünüyorum. Partiyi yönetenler tarafından MHP gibi köklü, ideolojileri olan, tarihi geçmiş ve birikime sahip bir partinin stepne vaziyetine dönüştürülmesine ben parti tabanının müsaade edeceğine imkan vermiyorum. Endişe edecek bir durum değil ama sadece seçim kazanmak adına böyle bir şeye tenezzül edilmesini doğru bulmuyorum"

"CHP'DEN UMUDUĞU KESENLER ÇIKIŞ YOLU ARIYOR"

Gerçekleştirdikleri ilçe gezilerinde edindiği izlenimleri de partilileriyle paylaşan Erdem, sözlerini şöyle tamamladı: "İlçelerde karşılaştığımız tabloya göre CHP'nin kalesi gibi görüne Söke, Didim ve Kuşadası gibi ilçelerde halk CHP'den ümidini kesmiş, bir umut kapısı arıyor. Vatandaşımız projeleri olan ve iyi çalışmalar yapabileceklerine inanacakları birilerine oy vermek istiyor. Bu doğru bir yaklaşım. Yerel seçimlerde projeleri ve vizyonu olan kişilere oy verilmesi gerekiyor. Ben bu noktada Didim, Kuşadası ve Söke'nin yanı sıra İncirliova, Germencik ve Çine gibi CHP'nin elinde bulunan belediyeleri de kazanacağımıza yürekten inanıyorum" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Gültekin Kılınç Sadık Atay Ak Parti Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title