Haberler

Atlantik Okyanusu'nun dikenli yılan balığı Çanakkale Boğazı'nda yakalandı

Güncelleme:

Çanakkale'de gırgır teknesiyle sardalya avına çıkan balıkçılar, Türk kara sularında türüne ender rastlanan 50 metre derinlikte Latince adı "Ophisurus Serpens" olan yaklaşık 2,5 metre uzunluğunda "Dikenli yılan balığı" takıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart ÜniversitesiÖğretim Üyesi Prof. Dr. Sezginer Tunçer, "Ophisurus Serpens" adı verilen dikenli deniz yılan balığının, zeminde yaşayan balıklardan olduğunu söyledi. Kuzey Ege'de daha önce balığın varlığının belirlendiğini ifade eden Tunçer, "Bu balığın yaşam yeri, çok ilginç karanlık zeminlerdir. Buraları seven ve insanlarla pek teması olmayan bir balıktır. Görsel olarak da her zaman göremeyeceğimiz balıklardan bir tanesi. Bunlar, zemini kum olan yani bentik alanın içine doğru girer, sadece ağız ve baş kısmı dışarıda olacak şekilde avlanırlar." dedi.

Atlantik Okyanusu'nun dikenli yılan balığı Çanakkale Boğazı'nda yakalandı

"ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA İLK KEZ GÖRÜYORUZ"

Çanakkale Boğazı'nın biyolojik zenginlik anlamında oldukça güzel bir yer olduğuna işaret eden Tunçer, "Hem floristik hem de faonistik açıdan oldukça zengin Çanakkale. Bu özellikle yerli türlerle beraber, göçmen türlerin de uğrak yeri. Çanakkale Boğazı'nın da kirlenmediği bir gerçeği var. O yüzden bu türleri daha güzel biçimde korumalıyız ve insanlara da sevdirmeliyiz. Bu balık Atlantik Okyanusu'nda yaşıyor. Akdeniz'in güneyinde de yaşan bir tür. Çanakkale Boğazı'nda ilk kez görüyoruz." diye konuştu.

Atlantik Okyanusu'nun dikenli yılan balığı Çanakkale Boğazı'nda yakalandı

"ÇENESİ KUVVETLİ, AĞI YIRTABİLİYOR"

1 Eylül'de av sezonunun başlamasıyla çalışmaya başladıklarını ifade eden Yılmazlar-5 gırgır teknesinin kaptanı Erhan Çiftçi ise şunları söyledi: Ender bir balığa rastladık. Güzelyalı açıklarında sardalya avı yaparken ağın içinden çıktı. Yılan balığı sandık ama değişik bir balık. İlk defa gördüğümüz, 2,5 metre boyunda değişik bir balık. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne haber verdik. Onlar da muhtemelen üniversiteye verecekler. İlk defa karşılaştığımız, çenesi kuvvetli, ağı yırtabilen, küreği bile ısırabilen bir balık cinsi. Yaklaşık 50 metre civarlarında yakaladık. Dikenli yılan balığı olduğunu öğrendik. Dünyada ve Türkiye'de türünün çok az, dünyada bazı bölgelerde olduğunu öğrendik."

Atlantik Okyanusu'nun dikenli yılan balığı Çanakkale Boğazı'nda yakalandı

Çiftçi, balığı bilimsel olarak incelenmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Atlantik Okyanusu Çanakkale Boğazı Çanakkale Haberler

500

Yorumlar (13)

Co hart:

Tarim ve orman bakanlığında o balığı inceleyecek nitelik varmiymis acaba

9
6
yanıtYanıtla
Hale:

Tarım bakanlığı nerde inceleyecek bilim adamı mı bıraktılar.

8
5
yanıtYanıtla
Servet göç:

Zehir sizmi yenebilirmi

yanıt1
yanıt0
Aç aç:

İsrail veya makron salmıştır kara sularımıza

7
1
yanıtYanıtla
Yahya:

Hükümet 50 metre derinliğinde imara açsın :)))))

4
4
yanıtYanıtla
Hüso:

Öldürmeden saliverselerdi ya..

3
4
yanıtYanıtla
Ömer:

SubhanAllah

4
1
yanıtYanıtla
özge:

işiniz gücünüz doğaya zarar bee niye alıp ölmesine izin veriyosunuz bıktık sizin gibi zihniyetlerden yaptığınız herşey ekolojik döngüye zarar!!!!!

1
3
yanıtYanıtla
kaptan sülo:

bildiğin zargana uyduruk haber

0
3
yanıtYanıtla
Lelelelololo:

Boyu yaklasik 50 metreymis amma sallamislar .

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title