Haberler

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünde Devir Teslim

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, "Milletimiz, ülkemize bu kabus günlerini yaşatan ihanet çetelerine hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini, her şart altında başta FETÖ/PDY olmak üzere birliğimize, dirliğimize kast eden tüm terör örgütleri ile kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, "Milletimiz, ülkemize bu kabus günlerini yaşatan ihanet çetelerine hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini, her şart altında başta FETÖ/PDY olmak üzere birliğimize, dirliğimize kast eden tüm terör örgütleri ile kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya haykırmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Çomaklı, üniversitenin Kültür Merkezinde düzenlenen devir teslim töreninde, adalet ve liyakatla görev yapacağını belirtti.

Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin 59 yıllık geçmişi, bilimsel yeterliliği, öğrencileri, mensuplarına sunduğu imkanları, bölgenin ve ülkenin kalkınmasına sağladığı katkı ile her zaman öncü bir üniversite olduğunu dile getirdi. Çomaklı, "Bundan sonraki süreçte de hedefimiz, ulusal ve uluslararası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, vereceği eğitim-öğretim, yapacağı bilimsel araştırmalar ile ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşmasına katkıda bulunacak lider bir üniversite olmaktır." diye konuştu.

Başarının ekip işi olduğunu vurgulan Çomaklı, üniversitenin toplumun tüm kesimleri ile ilişkilerini en üst seviyede tutmaya gayret edeceklerini söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi milletin varlığına ve hür iradesine yönelik darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatan Çomaklı, şunları belirtti:

"Bu hain darbe girişimi milletimizin destansı direnişi sayesinde başarısız olmuştur. Milletimiz, ülkemize bu kabus günlerini yaşatan ihanet çetelerine hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini, her şart altında başta FETÖ/PDY olmak üzere birliğimize, dirliğimize kasteden tüm terör örgütleri ile kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Tüm şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum."

"Darbe girişiminden üniversiteler de ders çıkarmalı"

Eski rektör, Prof. Dr. Hikmet Koçak da 6 Ağustos 2008'de başlayan rektörlük görevinin sona erdiğini dile getirerek, rektörlüğü süresince üniversitede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Koçak, üniversiteyi ve Erzurum'u bölgenin, Türkiye'nin, komşu ülkelerin cazibe merkezi haline getirmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Atatürk Üniversitesi son 8 yılda ciddi mesafeler almıştır. Atatürk Üniversitesinde akademik birim sayısı 8 yıl içinde 2 katına çıkmıştır. Öğrenci sayısı 30 binli rakamlardan örgün öğretimde 70 bin, açık öğretimle 210 bini geçmiştir" sözlerine yer verdi.

Bulunduğu coğrafyada bir Müslüman-Türk devleti istemeyen güçlerin Anadolu'yu kendi aralarında pay ettiklerini anlatan Koçak, şöyle devam etti:

"Erzurum Kongresi ile başlayan kurtuluş hareketiyle yarım kalan, bu bölme, parçalama, sonuçta yok etme hareketi, 15 Temmuz'da yeniden denendi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızı, Türkiye Büyük Millet Meclisini, hükümeti, anayasal düzeni, silahlı kuvvetleri ve en önemlisi sinsi ve haince bir planla halkımızı birbirine düşürüp, güçlü Türkiye'yi yok etmek hedefini amaçlayan bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Güçlü ve tüm dünya mazlumlarının umudu olan ülkemizi yüz yıl sonra önce PKK, daha sonra da FETÖ/PDY ile bölmek, parçalamak, halkı birbirine düşürüp bir iç savaş denemek istediler. Bütün planları baştan Cumhurbaşkanımızın ferasetiyle, şanlı milletimizin irade ve cesareti, emniyet ve silahlı kuvvetlerimizin yerinde ve zamanında müdahalesiyle girişimleri akil kaldı."

Bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni eden Koçak, Atatürk Üniversitesi olarak bugüne kadar her türlü hainliğin karşısında olunmuşsa bundan sonra da bunun devam edeceğini ifade etti.

Koçak, "Sinsice, kalleşçe haince denenen girişimden ders çıkaracak kurumlardan biri de üniversitelerdir. Atatürk Üniversitesi olarak bu süreçte adli soruşturmalar devam ederken, bizlere düşen bilimsel çalışmalara hız vermek, milli projeler oluşturmak, ülkemizin dışa bağımlığını her konuda azaltmaktır, Kuzey Kore, İsrail ve İran'da olduğu gibi." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Koçak, Çomaklı'ya rektörlük cübbesini giydirdi. Çomaklı da Koçak'a çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, plaket verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Atatürk Üniversitesi Hikmet Koçak Türkiye Çomaklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title