Haberler

Arzuhan Doğan Yalçındağ Wef Medya, Eğlence ve Bilgi Teknolojileri Yürütme Kurulunda

Arzuhan Doğan Yalçındağ, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Medya, Eğlence ve Bilgi Teknolojileri alanındaki stratejik yönlendirmeleri ve endüstri ortakları ile birlikte geleceğin vizyonunu oluşturmak üzere ilk kez kurulan yürütme kurulunda görev aldı.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Medya, Eğlence ve Bilgi Teknolojileri alanındaki stratejik yönlendirmeleri ve endüstri ortakları ile birlikte geleceğin vizyonunu oluşturmak üzere ilk kez kurulan yürütme kurulunda görev aldı.

Dijital, Reklam ve PR, Basılı Yayın ve multi medya alanında faaliyet gösteren endüstri ortakları arasında Doğan TV Grubunun yanısıra Adobe, ComScore, Facebook, Google, Nielsen, Publicis, Omnicom, Havas, WPP, Bertelsmann, Bloomberg, Thomson Reuters, Burda Media, Pearson gibi 28 dev şirket bulunuyor.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, ilk kez kurulan WEF Medya, Eğlence ve Bilgi Teknolojileri Yürütme Kuruluna,Başkan Maurice Levy tarafından davet edildi.

Yürütme Kurulunun ana amacı bu sektörde faaliyet gösteren kuruluşlar için gelişen sektörel dönüşümü transformasyonu tanımlayarak ortaklar arasında işbirliğini geliştirecek bir platform yaratmak. Bunun yanısıra Kurul, WEF'in diğer endüstriyel ortakları arasında da etkileşim fırsatlarını değerlendirecek.

Yürütme Kurulu Başkanlığını, 2013'deki en büyük birleşme projesine imza atan Publicis Groupe Yönetim Kurulu Başkanı Maurice Levy üstlendi. Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın yanı sıra Kurulda, comScore Kurucu ortağı ve CEO'su Magid Abraham, Facebook Yönetim Kurulu Üyesi ve COO'su Sheryl Sandberg, Adobe Systems Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Shantanu Narayen yer alıyor.

Yürütme Kurulu ilk toplantısında Davos'ta ele alınacak konuları belirledi. 23 Ocak'ta Davos'ta yapılan ilk toplantıda da "İnovasyon, Transformasyon ve Dağılma" başlığı altında "Yarının Medyasına Kim Sahip Olacak?" konusu ele alındı. 24 Ocak'ta ise 2 yıldır sektörde etraflıca tartışılan "HyperConnectivity" dijital etkileşimin artışı ile "her an-her yerde" erişmek ve erişilebilmek olarak değerlendirildi. Bu konudaki fırsatların nasıl optimize edilip risklerin nasıl azaltılacağının yanısıra dijital teknolojinin yarattığı sosyal ekonomik ve politik sonuçların daha iyi nasıl yönetilebileceği sorularına yanıt arandı.

Yürütme Kurulu, WEF'in tüm toplantılarında sektör ortakları toplantılarının gündemlerini belirleyecek. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arzuhan Doğan Yalçındağ Bloomberg Facebook Google Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title