Haberler

Artan vakalar sonrası gözler Kabine toplantısına çevrildi! Yeni kısıtlamalar gelecek mi?

Güncelleme:

Türkiye'de son günlerde 30 bin bandında açıklanan koronavirüs vakalarının ardından gözler bugün yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına çevrildi. İki hafta önce alınan kısıtlama kararlarına rağmen tablo ağırlaşmaya devam ederken, yeni tedbirlerin alınması bekleniyor. İşte masadaki konular.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında iki hafta önce alınan kısıtlama kararlarına rağmen vaka sayısı artmaya devam ederken, "Yeni kısıtlama kararları alınacak mı?" sorusunun cevabı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak Kabine toplantısında milyonların merak ettiği soru yanıt bulmuş olacak.

FAHRETTİN KOCA SUNUM YAPACAK

CNN TÜRK Ankara Editörü Kıvanç El'in Kabine toplantısıyla ilgili aktardıkları şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nda ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir sunum yapacak. Yasak-kısıtlama döneminde uygulamaya ilişkin Kabine'ye bilgi verecek.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Bu sokağa çıkma kısıtlamasının genişletilip genişletilmeyeceği Kabine'nin 1. gündemi olacak. Bu konuda hafta içi de aynı yasağın benzer kısıtlamanın uygulanıp uygulanmaması tartışmaları var. Bilim Kurulu'nun bazı tavsiyeleri var. Tüm bu konu başlıkları Kabine'de görüşülecek.

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının hafta içi de yaygınlaştırılması en önemli beklenti olarak Kabine gündeminde masada bulunuyor.

65 YAŞ VE 20 YAŞ İÇİN YENİ ÖNERİLER

Diğer konu başlığı ise 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı çocukların durumu. Bunlar da haftanın her günü belli saatler arasında sokağa çıkabiliyor. Bu sürenin fazla olduğunu savunanlar var. Her gün çıkmaması gerektiğine Bilim Kurulu'nun bazı örnekleri ve tavsiyeleri var.

PAZAR YERLERİ

Pazar yerleri koronavirüsün belki de vatandaşların bulaşın yaşandığı en yoğun yerlerden biri. Buralara HES koduyla girilip girilmemesi konu başlığı Kabine'nin gündeminde olacak. Koronavirüs kapan veya temaslı olan veya evinde izole halde olması gerekenlere bazı yerlerde pilot olarak elektronik bileklik uygulaması başlatılmıştı.

Bunun tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması ya da yaygınlaştırılmaması yönünde Kabine Toplantısı'nda değerlendirmeler yapılacak.

BİRÇOK ALANDA YENİ TEDBİRLER ALINACAK

Kabine toplantısında sağlık, eğitim ve ekonomi gibi birçok alanda yeni tedbirlerin alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından alınan kararları kamuoyu ile paylaşacak.

ERDOĞAN, ''MECBURUZ VE ALACAĞIZ" İFADELERİNİ KULLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleriyle ilgili olarak "Vatandaşlar hala kapalı mekanlarda dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız" ifadelerini kullanmıştı.

BİR DİZİ TEDBİRLER ALINDI

Yeni vaka ve can kayıplarının her geçen gün artması nedeniyle 16 Kasım'da gerçekleştirilen son kabine toplantısında bir dizi önlem açıklanmıştı.

Cumartesi akşam 20.00'den, pazar sabah 10.00'a, pazar akşamı 20.00'den pazartesi sabah 5'e kadar sokak kısıtlaması kararı alındı.

Restoran ve kafelerin ise 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket ya da gel al şeklinde servis vermek üzere açık kalmasına karar verildi. Eğitimde ise 4 Ocak'a kadar uzaktan eğitime geçildi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Alınan tüm bu tedbirlere rağmen tablo ağırlaşmaya devam etti. Tedbirlerin açıklandığı gün olan 16 Kasım'da 94 can kaybı yaşanmıştı. Bu rakam 28 Kasım'da 182'ye ulaştı.

3 bin 316 olan yeni hasta sayısı, 6 bin 714'ye yükseldi. 16 Kasım'da 3 bin 610 olan ağır hasta sayısı da 4 bin 903'e yükseldi. Kısıtlama kararlarına rağmen rağmen can kaybı ve yeni hasta sayısının 2 kat artması, "Yeni önlemler alınır mı?" sorusunu gündeme getirdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs Türkiye Kabine Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title