Haberler

Arıboğan: "Kozmetik Sektörü, Otomotiv ve Enerji Sektörünü Yakaladı"

Türkiye'nin önemli akademisyenlerinden olan ve halen İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nde yöneticilik yapan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan İhlas Koleji'nin davetlisi olarak "Değişen Türkiye ve Değişen Meslekler" konulu bir seminer verdi.

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu'nda liseli gençlerle buluşan Arıboğan, sözlerine liseli gençlerle birlikte olmaktan her zaman keyif duyduğunu söyleyerek başladı.

Konuşmasının ilk bölümünde akademik kariyerinin nasıl geliştiğine değinen Arıboğan bu dönemde ailesinin kendisine ve akademik kariyerinin gelişimine olan bakış açısını esprili bir dille anlattı.

Hayatın hızla değiştiğini ve geliştiğini belirten Arıboğan, salonda bulunan gençlere "Sizler bu dönemin çocukları olarak hem şanslı hem şanssızsınız. Çünkü anne babanız sizden iki uygarlık önce doğdular ve büyüdüler. Onlar tarım uygarlığını gördüler, sanayi uygarlığını yaşadılar. Siz hepsinden öte sanayi sonrası uygarlığını görüyorsunuz ve yaşıyorsunuz" dedi.

Türkiye'nin tarım uygarlığı kimliğinden sıyrılarak 21. yüzyılda kendi üretimini yapan bir ülke haline geldiğini söyleyen Arıboğan, ülkemizde bunlar yaşanırken dünyanın yepyeni bir çağa yani sanayi sonrası çağına geçtiğini belirtti.

Bu yeniçağda üretim yapılmadığını vurgulayan Arıboğan, bu çağda çeşitli yöntemlerle insanların seçme özgürlüklerine etki ederek satın almaya yönlendirildiğini ifade etti. Medya gücü ve propaganda ile her şeyin sattırılabileceğini vurgulayan Arıboğan, "Sanayi sonrası uygarlığı bu metaları alacak enayiler üretir." dedi.

Endüstriyelleşme ve sanayi sonrası uygarlığının toplumdaki güzellik algısını değiştirdiğine de değinen Arıboğan, "Güzellik eskiden günümüze kadar hanımlarda biraz dolgun ölçülerdeydi, erkeklerde de biraz göbeği olan adama zengin derlerdi. Çünkü millet fakirken o besili ise parası pulu olduğu anlamına geliyordu" dedi.

Özellikle 1980'lerden sonra kadınlara yaşlanmayı yasaklayan düşünceler dayatıldığını söyleyen Arıboğan, "Kremler, estetik ameliyatlar, değişik vitaminler, takviyeler ile kadınları ince, zayıf, karın kası olan kısacası adeta erkek gibi olmaya zorluyorlar" dedi. Erkeklerin de bu durumdan etkilendiğini öne süren Arıboğan, "Günümüzde kozmetik sektörü, otomotiv ve enerji sektörünü yakaladı" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde sanayi sonrası uygarlığının siyasi boyutuna değinen Arıboğan, 11 Eylül saldırılarının Amerika'daki ve dünyadaki değişimlerine vurgu yaptı. İnsanların bu saldırılarla korkutulduğunu savunan Arıboğan, bu saldırılardan sonra NATO'nun 5. maddesi ile dünyanın adeta bir savaşa girdiğini bunun da savaş ekonomisi oluşturarak inanılmaz paraların silah endüstrisine aktığını kaydetti. Savaş ekonomisi sayesinde milyonlarca insanın da para kazandığına dikkat çeken Arıboğan, Batı, kendi dışındakilere "siz savaşın, biz silahtan gelen parayı harcayalım, ekonomi canlı tutulsun" mantığı ile hareket ettiğini ifade etti.

Öğrencilerin büyük bir dikkatle dinledikleri seminerin sonunda Arıboğan'a çiçek takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Deniz Ülke Arıboğan İhlas Koleji Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title