Haberler

Ardıçlı Üzüm Festivali

Güncelleme:

Hatay'ın Hassa İlçesi'nde Hacılar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Ardıçlı Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu üzüm festivaline, siyasilerin PKK terör örgütü ile ilgili mesajları damgasını vurdu.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Hacılar Köyü Üzüm Festivali'ne siyasilerin ilgisi büyüktü. Festivalin davetlileri arasında; AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan vardı.

Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ile Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu'nun selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen milletvekilleri birlik mesajları vererek, PKK terör örgütünün son dönemdeki saldırıları ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Bölücü terör örgütü PKK'nın hamaset ve nefrete sevk etme tuzaklarına Türk Milleti'nin asla düşmeyeceğinin altını çizen AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu; "Taşeron örgüt, uluslararası güçlerin hangi senaryosunda nasıl bir figüranlık üstlenirse üstlensin, 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarının kadim yönetmeninin Türk Milleti'nin birlikte yaşama azmi ve iradesi olduğunu unutmamalıdır" dedi.

Türkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin içerisinde bulunduğu nazik şartlarda biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, "birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır" ilkesi doğrutulsunda birlikte kenetlendiğimiz sürece 7 düvel üzerimize gelse; geçmişimizde olduğu gibi şimdi de yel kayadan bir şey koparamaz.

Terör dediğimiz zaman bütün siyasi mülahazaların üzerinde herkes üzerine düşen mükellefiyeti ve vecibeyi yerine getirmek mecburiyetindedir. Bir zamanlar 23 milyon kilometrekare topraklar üzerinde hükümranlık sürerken 3 kıta, 7 denize hükmediyorduk. Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; bugün imparatorluk bakiyesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Elbette bu lafla olmayacaktır. Biz güçlü, iri ve diri olacağız. Her kademede morallerimizi yüksek tutarak çalışacağız.

Ne zaman Türk Milleti tarihin seyri içinde başını kaldırsa, şaha kalksa birileri bizi bölüp parçalamak, bertaraf edip yok etmek için  elinden gelen gayreti sarfediyor. Bugün son zamanlarda haddini aşan ve şekil değiştiren mahiyette terör olayları ile karşı karşıyayız. Amanoslar bunun en sıcak mekânıdır. Gerek dağın bu tarafında, gerekse diğer tarafındaki kırsallardaki insanlarımız birbirleri ile kenetleşerek ve haberleşerek yöneticilerimize istihbarat akışını doğru bir şekilde sağlarlarsa; terörle mücadelede daha etkin bir rol üstlenilir. PKK'nın Erzin'e saldırısı istihbaratın önceden sağlanması ile bertaraf edilmiş ve PKK'ya haddi bildirilmiştir."

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı da, PKK'lılar ile BDP'lilerin basına yansıyan kucaklaşma görüntülerine atıfta bulunarak; "Benim soframda nimetlenenlerin bana karşı bıçak çekmesi hazmedilecek gibi değil. Bu milletin evlatlarına kıyan teröristlerle kucak kucağa poz verenlerin kendilerini dokunulmazlık zırhına bürüyerek millete meydan okumasına kayıtsız kalınmamalıdır" dedi.

Terörün amacının birlik ve beraberliği bozmak suretiyle toplumda kargaşa yaratmak olduğunu dile getiren CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de, medyanın reyting kaygısı içerinde ekranlardan halkın karşısına koyduğu terörün görüntüleri ile bir görüntü terörü yarattığınıı ifade etti.

Hacılar Köyü Üzüm Festivali; halk oyunları, deve güreşi ve en iyi üzüm sandığının oluşturulan komisyon tarafından belirlenmesi ile devam etti. Gelecek yılın üzüm ağası seçilen Mustafa Şık da, geleneksel ağalık tespihini Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nun elinden aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ardıçlı Hacılar Hassa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title