Haberler

Arakan Müslümanlarına Yönelik Katliamlara Tepki - Siirt / Bingöl / Ardahan /

Siirt ve Bingöl'de Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Müslümanlara yönelik katliamlar protesto edildi.

Siirt ve Bingöl'de Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Müslümanlara yönelik katliamlar protesto edildi.

Siirt'te, Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından vatandaşlar, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği öncülüğünde bir araya gelerek, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamları lanetledi.

TÜGVA İl Temsilcisi İbrahim Ethem Göztok, yaptığı açıklamada, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne döndüğünü, her gün ayrı bir insanlık dramının yaşandığını belirtti.

Arakan'daki zulmün artık dayanılacak hali kalmadığını ifade eden Göztok, şöyle devam etti:

"Son bir asırdır Batı dünyası tarafından merhamet ve aydınlanma felsefesi olarak lanse edilen Budizm dinine mensup eli kanlı teröristler, geçtiğimiz 5 gün içerisinde 3 bini aşkın çocuk, kadın ve yaşlıyı, kısaca herhangi bir ayrım gözetmeksizin masum Müslüman bir halkı hunharca katletti. Müslüman coğrafyanın zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklarını üç asırdır sömüren ve kan gölüne dönen bu coğrafyalarda tetiği sıkan elin aynı güç odaklarının desteğini aldığını biliyoruz."

İslam dünyasına seslenen Göztok, vakit kaybetmeden herkesin yaşananları görmesi ve ona göre tepki göstermesi gerektiği sözlerine ekledi.

Bingöl

Bingöl'de de İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından, cuma namazının ardından Genç Caddesi Saat Kulesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyesi Tekin Gönç, tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı sevinçle karşılaması gereken bu günde, Arakanlı Müslümanlar için bir araya geldiklerini belirtti.

Sürekli işkence ve soykırımlara maruz kalan, sistematik bir şekilde işkence ve katliamlara uğrayan, tüm dünyanın gözleri önünde adeta sürek avına tabi tutulan yaklaşık 4 milyon Arakanlının bu sistematik ihlallerden dolayı çevre ülkelere kaçtığını kaydeden Gönç, tüm hakları ellerinden alınmış, seyahat özgürlüğü, sağlık hizmetleri ve mülkiyet hakları gibi temel hakları yok sayılmış Arakanlı Müslümanlar için toplandıklarını söyledi.

"Budist Myanmar hükümeti, Arakan eyaletinde yaşayan Müslümanlara karşı vur emri çıkarmıştır. Sonrasında operasyon başlatılmış, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 3 bine yakın Myanmarlı Müslüman vahşice katledilirken binlercesi de kadınların ve çocukların gözleri önünde vahşi bir şekilde insanlık dışı işkencelerden geçirilmiştir." diyen Gönç, katliamları lanetlediklerini ifade etti.

Arakan'da Müslümanlara yönelik katliamlara tepkiler

Ardahan'da Arakan'da Müslümanlara yönelik katliamlar protesto edildi

Ardahan'da bir grup Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Müslümanlara yönelik katliamları protesto etti.

Kentte cuma namazı çıkışı Merkez Cami önünde toplanan gruptakiler adına, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Ardahan Temsilcisi Kadir Dede, basın açıklaması yaptı.

Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddetin ve zulmün giderek attığını anlatan Dede, zulme uğrayanların buna dayanacak gücünün kalmadığını söyledi.

Dede, Arakanlı Müslümanlara yönelik katliam yapıldığını, dünyanın buna sessiz kaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Arakan'da son 5 günde 3 bini aşkın, çocuk, kadın, yaşlıyı, kısaca herhangi bir ayırım gözetmeksizin masum Müslüman halkı hunharca katlettiler. Müslüman coğrafyanın zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklarını 3 asırdır sömüren el ile kan gölüne dönen bu coğrafyalarda tetiği çeken elin aynı güç odaklarının desteğini aldığını biliyoruz."

Gruptakilere, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar da destek verdi.

Köksoy ile Baydar, Arakan'daki katliama dünyanın sessiz kalmamasını istedi.

Gruptakiler basın açıklamasının ardından dağıldı.

Arakan'da Müslümanlara yapılan katliama tepkiler

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Arakan'daki Müslümanların katledilmesi protesto edildi.

Türkiye Gençlik Vakfı tarafından Kahta Ulu Cami önünde Cuma Namazı sonrası düzenlenen protestoda, Myanmar'ın Arakan eyaletinde öldürülen Müslümanlar için dualar edildi.

Türkiye Gençlik Vakfı Kahta Temsilcisi Alper Karadoğan, grup adına yaptığı açıklamada, Arakan'da şiddeti giderek artan zulmün, artık dayanılacak hali kalmadığını dile getirdi.

Sömürgeci ülkelerin ilkel, barbar ve bencilce davranarak, İslam düşmanlığı odaklı yeni bir küresel sömürge düzeni kurmaya çalıştığını ifade eden Karadoğan, şunları kaydetti:

"Biz Müslümanlar olarak dünyadaki tüm masum ölümlerini ırk, din ve mezhep farkı gütmeden eşit olarak görmekteyiz. Savaşta dahi masum halka el uzatmayı ve doğaya zarar vermeyi yasaklayan bir dinin mensuplarıyız. Kendini dünya güvenliğinin ve barışının teminatı olarak gördüğü halde aynı zamanda dünyanın en büyük silah üreticisi olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni dünyadaki bütün bu düzensizliğin müsebbibi olarak görüyoruz. Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı görüldüğü Uluslararası Hukuk Sistemi'ni ve onun iki yüzlü demode olmuş araçlarını reddediyoruz."

Protestoya Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, TÜGVA İl Başkanı İdris Toprak, Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutçu ile çok sayıda vatandaş destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ardahan Bingöl Arakan Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title