Haberler

Arabuluculuk Paneli

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, arabuluculuk sisteminin toplumsal barış ve uzlaşı kültürüne büyük katkı sağlayacağını belirtti.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, arabuluculuk sisteminin toplumsal barış ve uzlaşı kültürüne büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Özkan, Denizli Barosu, Arabuluculuk Derneği ve Hukukçular Derneği tarafından ortak düzenlenen arabuluculuk panelinde yaptığı konuşmada, günümüzde mahkemelerin iş yükü ve uzun yargılamaların tüm dünyanın sorunu olduğunu belirterek arabuluculuk ile uyuşmazlıkların kısa sürede çözümlendiğini belirtti.

Denizli Barosunda düzenlenen panelde, arabuluculuğun ekonomik bir çözüm yöntemi olduğunu vurgulayan Özkan, şunları söyledi:

"Artık arabuluculuğu dava şartı haline getirdik. İş uyuşmazlıklarında, mahkemeye gitmeden, herhangi bir harç, masraf ödemeden, çok daha az maliyetle hatta maliyetsiz çözüm öngörüyoruz. Adalete erken erişim sağlıyoruz. Taraflar ilk ara buluculuk görüşmesi neticesinde anlaşamayacaklarını düşünürlerse dava yoluna devam edebilecekler. Arabuluculuk, tarihimizin ve köklü medeniyetimizin bir mirasıdır. Bu sistem toplumsal barış ve uzlaşı kültürüne büyük katkı sağlayacaktır."

Arabuluculuğun 2013 yılında AK Parti'nin yaptığı reformla resmi olarak uygulanmaya başladığını hatırlatan Özkan, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar arabuluculuğa giden yaklaşık 18 bin 300 uyuşmazlığın yüzde 92'si anlaşmayla sonuçlandı. Getirilen sistem adaletten toplumsal barışa, çalışma hayatından yatırım ve istihdam imkanının geliştirilmesine kadar pek çok alanda olumlu katkılar sağlayacaktır. Arabuluculukla çözülen 17 bin uyuşmazlığın bir günden daha kısa sürede sonuca ulaşıyor. Alın teri kurumadan işçinin hakkının ödenmesi emrine uygun olarak işçinin alacağına bir an önce kavuşması sağlanmıştır."

Kaynak: AA / Politika

Cahit Özkan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title