Haberler

    Apple'da Yaprak Dökümü: Şirketten Son Yıllarda Ayrılan 6 Önemli İsim

    Teknoloji devi Apple, kimi zaman ürünleriyle kimi zaman da şirket içerisinde yaşanan ayrılıklarla ön plana çıkıyor. Bu haberimizde, Apple'da son yıllarda yaşanan altı büyük ayrılığı sizlerle paylaşacağız.

    Teknoloji devi Apple, şirketin kilit isimlerinden bir tanesi olan Jony Ive'nin şirketten ayrılacağını duyurmasıyla adeta sarsıldı. Ancak bu durum, Apple'da yaşanan ilk ayrılık değildi, büyük bir ihtimalle son da olmayacaktı. İşte son zamanlarda Apple'a yaprak dökümü yaşatan 6 büyük ayrılık;

    Vipul Ved Prakash

    Siri, Safari ve Spotlight'a gücünü veren kişi Vipul Ved Prakash'tı. Apple'ın 2013 yılında satın aldığı Topsy Labs ile birlikte Apple'a dahil olmuştu. Prakash, geçtiğimiz yıl temmuz ayında Apple'da olan görevinden ayrıldı.

    Jimmy Iovine

    Müzik endüstrisinin önemli isimlerinden bir tanesi olan Jimmy Iovine, Apple'ın Beats şirketini 3 milyar dolar karşılığında satın almasıyla birlikte şirkete dahil olmuştu. Apple Music'in sorumlu yöneticilerinden bir tanesi olan Jimmy Iovine 2018 yılının mart ayından görevini bıraktı.

    Gerard Williams III

    İlk iPhone'un üretim sürecinde kullanılan işlemciyi geliştiren ekibin içerisinde bulunan Gerard Williams III, o dönemlerde ARM için çalışıyordu. 2010 yılında Apple bünyesinde çalışmaya başlayan Gerard Williams III, şirketin kendi işlemcilerini üretmesi için çalışmalarda bulundu. Geçtiğimiz Mart ayında Apple'daki görevinden ayrılan Gerard Williams III'ün yerine yine bir ARM çalışanı olan Mike Filipo getirildi.

    Tom Gruber

    Apple'ın sesli asistanı Siri'nin üç önemli isminden bir tanesi de Tom Gruber'di. Gruber, Siri'nin Apple tarafından satın alınmasıyla birlikte 2010 yılında Apple'daki görevine başladı. 8 yıl boyunca Siri'yi biraz daha ileri götürmek için uğraşan Gruber, 2018 yılının temmuz ayında şirketteki görevini bıraktı.

    Angela Ahrendts

    Apple'ın perakende satışlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapan Angela Ahrendts, 2013 yılında Apple'daki görevine başlamıştı. Apple'dan önce 8 yıllık bir CEO'luk görevi yürüten Ahrendts, geçtiğimiz şubat ayında Apple'daki görevini bıraktı.

    Jony Ive

    Apple'ın son büyük ayrılığı Jony Ive ile oldu. Ive, 1996 yılından beri Apple için çalışıyordu ve bugün gördüğümüz iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch'ların tasarımlarından sorumluydu. Kendi şirketini kurmak için Apple'dan ayrılacağını duyuran Ive, ilerleyen dönemlerde de bazı projeler için Apple ile çalışmaya devam edecek. Bugün ortaya çıkan bir habere göre ise Ive'nin işten ayrılmasının nedeni Apple'ın CEO'su Tim Cook. İddialara göre Tim Cook, Apple ürünlerinin tasarımlarına önem vermiyordu ve bu da Ive'nin görevini bırakmasına neden oldu.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Yaprak Dökümü Apple Haberler

    Bakmadan Geçme

    BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title