Haberler

Antalya mert fırat ve şebnem bozoklu, jüride nasıl karar verdiklerini açıkladı

Güncelleme:

Mert Fırat ve Şebnem Bozoklu, jüride nasıl karar verdiklerini açıkladıANTALYA Altın Portakal Film Festivali'nin jüri üyelerinden oyuncular Mert Fırat ve Şebnem Bozoklu, jüri kararlarını şimdi anlayabildiklerini söyledi.

Mert Fırat ve Şebnem Bozoklu, jüride nasıl karar verdiklerini açıkladı

ANTALYA Altın Portakal Film Festivali'nin jüri üyelerinden oyuncular Mert Fırat ve Şebnem Bozoklu, jüri kararlarını şimdi anlayabildiklerini söyledi. Mert Fırat, Şimdi karar verirken 'bunlar böyle oluyormuş' diye anladığım anlar yaşıyorum derken, Şebnem Bozoklu Seyirci gibi izle kızım Şebnem diye kendini motive ettiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 56'ncısını düzenlediği Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'ulusal yarışma' kategorisinin jüri üyeleri olan Mert Fırat ve Şebnem Bozoklu, 'Öğle Sohbetleri'nde sinemaseverle bir araya geldi. AKM Perge Salonu'ndaki söyleşiye ilgi gösteren seyirciler, deneyimli oyunculara sorularını yöneltti.

Halkevleri'nin tiyatro kurslarında küçük yaşlarda oyunculuk eğitimi almaya başladığını dile getiren Mert Fırat, ailesinin ilk dönemlerde oyunculuğa sıcak bakmadığını söyledi. Festivale ulusal kategorinin yeniden eklenmesinin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Fırat, Festivale sahip çıkanları kutlamak lazım. Seçimlerimizle bazı şeyleri değiştireceğimizi gördük dedi.

'ŞİMDİ JÜRİYİ ANLIYORUM'

Jürideyken yargılardan sıyrılmak gerektiğini dile getiren Fırat, Filmleri sıfır seyirci gibi izlemek gerekiyor. Gizli önyargılar ön plana çıkabiliyor. Performansa odaklanmak gerekiyor. Şimdi karar verirken 'bunlar böyle oluyormuş' diye anladığım anlar yaşıyorum dedi. Mert Fırat, 'Dizileri para için mi yapıyorsunuz' sorusuyla çokça karşılaştıklarını belirterek, Vallahi para ile yapılacak bir şey değil. Günde 18 saat çalışıyorsunuz diye konuştu.

BOZOKLU'NUN ESPRİSİ GÜLDÜRDÜ

Jüri üyesi oyuncu Şebnem Bozoklu ise ulusal kategorinin geri dönmesiyle morallerinin yerine geldiğini aktardı. Festivale bu yıl eklenen Cahide Sonku Ödülü'nün çok değerli olduğuna dikkati çeken Bozoklu, Bu ödül yarışma filmlerinin içinde nerede çalışıldığına bakılmaksızın filme kendi ruhunu yansıtmış bir kadına verilecek. Dünyada sinema alanındakilerin yüzde 4'ü kadınlardan oluşuyor. Bu korkunç bir şey. Filmler de hep erkek hikayeleri üzerinden ilerliyor dedi. Bu esnada mikrofon bozulunca Bozoklu'nun, Kadınları burada da konuşturmadılar esprisi, salondakileri güldürdü.

'SEYİRCİ GİBİ İZLE KIZIM ŞEBNEM'

Jüri ile film ekibinin birbirinden ayrı otellerde kaldığını anlatan Bozoklu, Jüri ördek ailesi gibi her yere birlikte gidiyor. Jüri olmak bizim için okul gibi. Günde 3 film izliyorum, keyfimiz çok yerinde. Film festivallerini izlemeye gittiğimde sonuçları beğenmediğim çok olmuştur, büyük ihtimalle bizim başımıza da gelecek. Ben iyi bir seyirciyim, seçmek üzere izlemenin başka bir felsefesi var. Bu jürideyken, 'Seyirci gibi izle kızım Şebnem' diye kendimi motive ediyorum dedi.

KIZ ARKADAŞI İÇİN MERT FIRAT'TAN ÖZEL İSTEK

Söyleşi esnasında bir seyirci sevdiği kız arkadaşı için Mert Fırat'ın bir şeyler söylemesini isteyerek telefonunun kamerasını Fırat'a uzattı. Fırat'ın Sevgiler, saygılar bir dahaki festivale bekliyoruz sözleri gülüşmelere neden oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şebnem Bozoklu Mert Fırat Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title