Haberler

İmzasız Mektupla İşten Atılan Belediye İşçisi İsyan Etti

Güncelleme:

TÜM Bel- Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, imzasız bir ihbar mektubunun ardından başlatılan inceleme sonunda, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden ve memuriyetten çıkarıldı. Geçmişte aldığı ve sonradan iptal edilen bir ceza nedeniyle işten çıkarılan Karakurt, karara itiraz ederek, AK Partili Belediye'ye Recep Tayyip Erdoğan'ında 1997 yılında şiir okuduğu için aldığı cezaayı hatırlattı.

ÜYELİK SUÇLAMASIYLA CEZA ALMIŞTI

Antalya'da 2011 yılından bu yana Tüm Bel-Sen Şube Başkanlığı yapan İlhan Karakurt, 1979 yılında Rize'de sınıf öğretmeni olarak memuriyete başladı. Sırasıyla Kars ve sonrasında Antalya'ya tayin edilen Karakurt, Antalya'da polisin 1995 yılında gerçekleştirdiği TDKP/GKP operasyonunda gözaltına alındı.

İzmir Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanan Karakurt, örgüt üyesi suçlamasıyla 12 yıl 6 ay ceza aldı. Karakurt, DGM'lerin kapatıldığı 2004 yılında tahliye edilirken, aldığı ceza nedeniyle memuriyetten atıldı.

HAKLARINI GERİ KAZANDI

Memuriyetten atıldıktan sonra otellerde, sonrasında belediyenin taşeron şirketinde temizlik personeli olarak çalışan İlhan Karakurt, 2008 yılında Türk Ceza Kanunu'nda 'memnu hakların iadesine' ilişkin düzenlemeye istinaden, İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, yasaklanmış haklarını geri kazandı. Bu kararla birlikte 2009 yılında CHP'li Mustafa Akaydın'ın başkanlığı döneminde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde eğitmen olarak göreve başladı. Karakurt, 2011 yılında KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen Antalya Şube Başkanlığı'na seçildi.

TÜREL DÖNEMİNDE HAYATI ALT ÜST OLDU

2014 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan değişim, Karakurt'un da hayatını değiştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel döneminde Şube Başkanı Karakurt hakkında 5 soruşturma açıldı, 4 kez görev yeri değiştirildi ve farklı ilçelerde görevlendirildi.

İMZASIZ MEKTUPLA GELEN İHBAR

Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşan isimsiz ve imzasız ihbar mektubu, İlhan Karakurt'un memuriyetten atılmasına kadar giden süreci başlattı. İhbar mektubu üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Personel Şube Müdürlüğü, Karakurt'un terör örgütüne üye olmaktan tutuklanıp öğretmenlikten atıldığını ve 2009 yılında yapılan atamasının 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunu'na aykırı gerçekleştiğine karar verdi.

MAHKEME KARARI TANINMADI

Devlet Personel Başkanlığı görüşüne dayandırılan kararda, her ne kadar Karakurt'un yasaklanmış haklarının iadesine ve adli sicil kaydı silinmişse de, işlediği suçun "devletin güvenliğine karşı suçlar" kapsamında değerlendirilmesi sebebiyle devlet memuru olarak atanmasının mümkün olmadığını görüşüne yer verildi.

OCAK MAAŞI YATMADI

Henüz kararı resmi olarak almadığını, ancak 15 Ocak Cuma günü yatırılması gereken memur maaşını alamadığını aktaran İlhan Karakurt şunları söyledi:

TAYYİP ERDOĞAN'I ÖRNEK GÖSTERDİ

"1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı'yken okuduğu bir şiir nedeniyle DGM'de yargılanıp hapis yatan Recep Tayyip Erdoğan, 2004 yılında yapılan yasal değişiklikle 'memnu haklarını' alarak önce milletvekili ve nihai olarak cumhurbaşkanı seçildi. Ama ben bugün mahkemenin iade ettiği haklarımı bir şube müdürlüğü yazısıyla kaybediyorum."

"BU YÖNTEMLER ÇOK TANIDIK GELİYOR"

Yaşadıklarını 'çok vahim' olarak nitelendiren ve ilgili karara karşı mahkemeye gideceğini aktaran Karakurt, "İmzasız, isimsiz mektupla başlatılan bir süreç var. Bu yöntemler aslında çok tanıdık geliyor. Bu hukuksuzluğu savunmak ve sürdürmek, bir belediye başkanına yakışmıyor" dedi.

KARARI KAPATILAN DGM'LER VERDi


İlhan Karakurt, gözaltına alınıp tutuklandığı dönemin gözaltında kayıpların, faili meçhul cinayetlerin yoğun yaşandığı bir dönem olduğunu belirterek, "1995 yılında Eğitim-Sen yöneticisiydim. Haksız ve keyfi bir şekilde tutuklandım. Hakkımdaki kararı, kötü bir şöhrete sahip olan ve sonrasında 2004 yılında AKP hükümetince kapatılan DGM verdi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlhan Karakurt Kars Üst Manşet 3.Sayfa Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title