Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü personeli Yaşlılar Haftası dolayısıyla Muratpaşa Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret etti.

Foto: Eylemden ve Gürkut Acar

===

Polisin Huzurevi ziyareti

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü personeli Yaşlılar Haftası dolayısıyla Muratpaşa Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret etti. Ziyarette yaşlılarla sohbet ederek çiçekler veren ve haftalarını kutlayan Antalya Emniyet Müdürlüğü personeli, yaşlıların sadece bu hafta içinde değil, her zaman hatırlanması gerektiğini, her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Emniyet personeli, yaşlıların Yaşlılar Haftası'nı kutlayarak, minnet ve şükran duygularıyla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler geçirmelerini temenni etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Çocuğu engelli olan Emniyet personeli bilgilendirildi

ANTALYA'da görevli Emniyet teşkilat mensuplarının ve ailelerinin moral ve motivasyonunu yükseltmek, hizmette verim ve kalitenin artırılmasına katkı sağlamak, ayrıca emekli ve görev malulü personelle şehit ailelerinin sosyal faaliyetleri kapsamında yürütülen 'Biz Bir Aileyiz' projesi kapsamında, engelli çocuğa sahip Emniyet personeline yönelik "Engelli Hakları" konulu toplantı düzenlendi.

Toplantıda, engelli çocuğu bulunan polis aileleri çeşitli konularda bilgilendirildi. Antalya Polisevi'nde düzenlenen bir başka etkinlik kapsamında ise engelli çocuğa sahip Emniyet personeline, eş ve çocuklarına kahvaltı verildi. Kahvaltının ardından engelli çocuklarla aileleri için Akvaryum gezisi düzenledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantı ve kahvaltıdan

===

Ünlü virtüöz kemanıyla büyüledi

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), senfoni müziğini sevenleri dünyaca ünlü keman virtüözü Domenico Nordio ile buluşturdu. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konseri Şef Orhan Şallıer'in yönetti. Konser başlangıcında, Stephane Mallarme'nin güzel şiiri de özgürce ele alınıp, şiirin tasviri keman ve flütle yorumlandı. Şiirde, Orman Prensi Pan, ırmak perilerinin, su tanrılarının arkasından koşmaktan yorgun düşünce, doğanın koynunda derin bir uykuya dalıyor.

Yorumun ardından alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Nordio, senfoni severlere bir saat 15 dakika süren muhteşem bir keman dinletisi sundu. Nordio'nun kemanından yayılan nameler salonu çınlatırken, ADSO'nun 100 kişilik orkestrası da Nordio'ya eşlik etti. Domenico Nordio, ilk resital ödülünü 10 yaşında almış,16 yaşındayken de 'Uluslar arası Vercelli Viotri Yarışması'nda ödül kazanmıştı.

Nordio, Londrada'ki Barbican Center, Paris la Salle Pleyel, Tokyo'daki Suntory Hall, Viyana'daki Konzerthaus, Madrid'teki Teatro Monumental gibi dünyanın en ünlü konser salonlarında da sahne aldı. Nordio'nun birlikte çalıştığı orkestra şefleri arasında Peter Maag, Isaac Karabtchevsky da bulunuyor. Oda müziğine tutkuyla bağlı olan sanatçı, Vicenza, Siena, Torino, Napoli gibi festivallerde de ünlü müzisyenlerle bir araya geldi. Nordio, Stradivari Vakfı tarafından da 'Stradivari Dostları' projesini desteklemek için seçildi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Domenico Nordio'nun keman çalarken yakın plan ve orkestra ile birlikte görüntüleri

===

*GÜNLÜ

2 gün kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 2 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Pazartesi günü 09.00-13.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Kültür ve Yenidoğan mahallelerinin bir kısmı elektriksiz kalacak.

Pazartesi ve Salı 07.30-15.30 saatleri arasındaki kesintiden ise, Habibler, Hüsnü Karakaş, Güneş, Sütçüler mahalleleri ve civarı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Başkan Evcilmen, yaşlılarla yemekte buluştu

ANTALYA'daki 7 ayrı huzurevinde kalan yaklaşık 300 yaşlıyla öğle yemeğinde buluşan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Başkan Evcilmen, "Yaşlılara iyilik ve dostluk elimizi uzatabilmeliyiz" dedi. Muratpaşa Belediyesi tarafından 'Yaşlılara Saygı Haftası' kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler devam ediyor. Sedir Restoran'da yaşlılarla öğle yemeğinde buluşan Başkan Evcilmen, "Yaşlılara iyilik elimizi, dostluk elimizi uzatabilmeliyiz" diye konuştu.

YAPMAMIZ GEREKENİ YAPIYORUZ

Muratpaşa Belediyesi Huzurevi'nin Avrupa Birliği Eğitim Programları kapsamında örnek alınan başarılı bir huzurevi olduğunu belirten Evcilmen, şöyle devam etti: "Biz yapmamız gerekeni yapıyoruz. Yetkili bir makamda bulunmaktayım. Bu makamın bütün olanaklarını elimden geldiğinde de öte yaşlılarımıza, 7'den 77' e herkese döndürmek durumundayım. Yaşlılarımızla beraber olmaktan büyük keyif alıyorum. Onların da tek isteği yalnızlıklarının giderilmesi. Bizler de bu isteği yerine getirmek için emek harcıyoruz."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yemekten

===

Kaş'tan Suriye'ye yardımeli

KAŞ'ta Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler yardım kampanyası başlatıldı. Kaymakam Selami Kapankaya öncülüğünde başlatılan 'Suriye'de insanlar ölse de, biz insanlığımızın ölmediğini gösterelim' adı altındaki kampanyaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Kaş müftülüğü, Kaş Kızılay Şubesi ve Kaş Çocukları İçin Çalışkan Arılar Derneği ve ilçedeki yerleşik yabancılar destek verdi. Kampanya kapsamında ilk etabında 300 battaniye, 1285 kişiye yetecek kadar giyecek ve 10 bin lira nakit para toplandı.

Yardım malzemeleri iki kamyonetle törenle Antalya Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ne gönderildi. Törene, Kaymakam Selami Kapankaya, Kaş Kızılay Şubesi Başkanı Metin Göktepe, Kaş Mal Müdürü Hüseyin Avcu, SYDV Müdürü Ayhan Yıldırım, Çalışkan Arılar derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Yardım kampanyasına destek veren İngiliz Gwen Gıll, "Burada yaşayan Suriyeli mülteciler var. Onların durumunu gördük. Onlara çeşitli yardımlarda bulunduk. Burada yaşayanların durumunu görünce, yabancılar olarak Suriyelilerin bir dram yaşadığına karar verdik. Bu kampanyaya da dört elle sarıldık. Çok anlamlı bir kampanya oldu" dedi.

Kaymakam Selami Kapankaya ise "Tabi ki üzüntüler, kederler, bilindiği gibi Suriye'deki savaştan doğan bir insanlık dramı var. Pek çok mülteci bizim topraklarımıza geldi. Biz burada üzüntüler paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır düşüncesinden hareketle bu kampanyayı başlattık. Gerçekten vatandaşlarımızda çok duyarlı davrandılar" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Törenden

===

Pizza Tomato açıldı

İZMİR merkezli Pizza Tomato, 34'üncü şubesini Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde açtı. Kurşunlu Ailesi tarafından açılan Kumluca Pizza Tomato'nun açılış törenine İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Başdaş ile Pizza Tomato Genel Müdürü Bekir Yazgan ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Pizza Tomato Genel Müdürü Bekir Yazgan, 1999 yılında kurulan Pizza Tomato'nun 2009 yılında yeniden yapılanarak bugün 34 şubeye ulaştığını belirtti. Yazgan, kısa sürede kurumsal markasını tüm Türkiye ye duyuran Pizza Tomato'nun gelecek yıldan itibaren yurtdışında da şubeler açacağını söyledi.

Şubelerinde toplam 420 kişinin çalıştığını kaydeden Bekir Yazgan, oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını, 60 marka tedarikçi firmayla çalıştıklarını kaydetti. Franchising sistemiyle 81 ilde şube açmayı hedeflediklerini kaydeden Yazgan, yurt dışına açılmak için Rusya'da görüşmeler yaptıklarını anlattı. Konuşmaların ardından Pizza Tomato'nun 34'üncü şubesinin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Cinsel istismara 12 yıl 6 ay hapis

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 10 yaşındaki S.C'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Mehmet T. 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gazipaşa'da 5 Haziran 2011'de S.C. isimli kız çocuğuna kamyonet kasasında cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Mehmet T. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada son savunmasını yapan tutuklu sanık Mehmet T., hakkında iddiaları kabul etmedi. Kendisine iftira atıldığını ileri süren Mehmet T., tahliyesini istedi, beraatını talep etti. Mahkeme heyeti görgü tanıkları N.Y, S.A, N.B ve İ.E.T'nin daha önceki duruşmalarda verdiği ifadeleri ve küçük kızın ruh sağlığının bozulduğu yönündeki raporu dikkate alarak Mehmet T.'yi 'cinsel istismar' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mehmet T., Alanya L Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Asma budarken düştü

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde asma budarken evinin ikinci katındaki balkonundan düşen 68 yaşındaki Ahmet Güngör, yaşamını yitirdi. Bektaş Köyü'nde oturan Ahmet Güngör, evinin ikinci katındaki balkonuna asma budamak için çıktı. Bu sırada dengesini kaybeden Güngör düştü. Çevredekilerin fark ettiği Güngör, Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Başından darbe aldığı belirlenen Göngör, yaşamını yitirdi. Ahmet Güngör'ün cenazesi işlemlerin ardından Bektaş Köyü'nde toprağa verildi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Ahmet Güngör Opak

===

Alanya'da imamlar konser verdi

Alanya'da köy ve merkez camilerinde görev yapan 20 imam, Çanakkale Zaferi'nin 98'inci Yıldönümü kutlamaları ve Şehitler Günü dolayısıyla konser verdi. Alanya Müftülüğü'nde görevli merkez ve köy camilerinde görevli 20 imamın oluşturduğu koro, Alanya Kültür Merkez'inde Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla konser verdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından müzik eğitmeni Üner Yurtseven'in eşliğinde eğitim alan imamlar ilahi ve türküler seslendirdi.

Konserde konuşan Alanya Müftüsü Mustafa Topal, müftülük görevlilerinin eğitimine önem verdiklerini bunu müzik alanında da gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Tefsir ve hadis derslerinin yanı sıra ezanı güzel okuma, isteyenlere yabancı dil kursu ve ney kursu açtıklarını kaydeden Topal, "Ayrıca arkadaşlarımızın halkın arasında daha etkin olabilmeleri ve sosyal alanlarda daha iyi olmaları için Türk tasavvuf musikisi kursu açtık" dedi.

Konsere müftülük ve cami görevlileri ve ailelerinin yanı sıra Alanya Bakkal ve Bayiler odası Başkanı Velittin Yenilap ile Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya'da katıldı. Koro, Kutlu Doğum ve Camiler Haftası gibi çeşitlik etkinliklerinde görev alacak.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Konserden ve izleyicilerden

===

Tatile geldi, kalp ameliyatı oldu

ALANYA'da tatil yapan Finlandiyalı 60 yaşındaki Niemi Kalevi, göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kalp ameliyatı oldu. Alanya'ya tatil için gelen ve şiddetli göğüs ağrısı nedeniyle Özel Alanya Anadolu Hastanesi'ne giden Niemi Kalevi'nin yapılan muayenesinde, kalbi besleyen damarlarında darlık oluştuğu ve kalp kapakçığının iyi çalışmadığı tespit edildi.

Müdahale yapılmaması halinde kalp krizi ihtimali bulunduğu hastaya anlatılarak ameliyata alındı. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mehdi Zengin ve ekibi tarafından 4 saat süren ameliyatla 4 damara bypass yapıldı, kalp kapakçığı değiştirildi. Yüksek tansiyon ve nabız sorunu bulunan hastanın kendilerine göğüs ağrısı şikayetiyle geldiğini belirten Dr. Mehdi Zengin, acil müdahale yapılmaması durumunda hastanın kalp krizi riski bulunduğunu söyledi.

Başarı bir ameliyatla 4 damarın açıldığını ve kalp kapakçığının değiştirildiğini vurgulayan Dr. Zengin, "Hastanın sağlığı iyi. 10 gün süren tedavi başarılı sonuç verdi" dedi. Ameliyat öncesinde sağlık sorunu yaşadığını ancak şu an kendisi iyi hissettiğini belirten Niemi Kalevi ise "Sağlık sorunum şu an yok. Ameliyat başarırlı geçti. Hastane personeli ve doktorların ilgili çok iyi, mutluyum" diye konuştu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Niemi Kalevi - Mehdi Zengin ve ameliyat ekibi - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Güngör Muratpaşa Kumluca Suriye Yerel Haberler

title