Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ELMALI Anaokulu'nun minik öğrencileri yıl boyunca okulda yaptıkları resim ve sanat çalışmalarını düzenlenen sergiyle tanıttı.

Foto: Konferanstan

===

Minikler eserlerini sergiledi

ELMALI Anaokulu'nun minik öğrencileri yıl boyunca okulda yaptıkları resim ve sanat çalışmalarını düzenlenen sergiyle tanıttı. Sergiye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Candeğer, Milli Eğitim Şube Müdürü Salim Bülent Gökçe ve öğrenci velileri katıldı. Oldukça heyecanlı olan 94 öğrenciyi aileleri de yalnız bırakmadı. Sergide konuşan Milli Eğitim Müdürü Osman Candeğer, çocukların bu derece güzel işler yapmasının gurur verici olduğunu belirtti.

Sergide çocukların yaptıklarını ve neler yapabileceklerini gördüklerini aktaran Candeğer, "Sergilenen birbirinden güzel resimler ve el işleri onların çok yetenekli olduğunun kanıtıdır. İnşallah bu özveri ve güvenle büyüyüp yetişecek olan bu çocuklarımızın hepsi vatanına, milletine faydalı ve yararlı birer birey olarak yetişir" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Sergiden

===

Halk Eğitim meslek sahibi yapıyor

DEMRE Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Klasik masaj teknikleri' kursu açıldı. Usta öğretici Meliha Öztürk tarafından verilen kursa, 14'ü kadın toplam 24 kursiyer katılıyor. Toplam 256 saat sürecek kursta, kursiyerler haftada 12 saat eğitim alıyor. Kursta, klasik masaj teknikleri, relaks masaj, yüz masajı, dekolte masajı, vücut masajı, vücut bakımı ve cilt bakımı pratik eğitimle öğretiliyor.

Ayrıca stel hijyen, salon hijyeni, müşteri karşılama ve uğurlama konularında da eğitim veriliyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Haydar Yalçın, masaj teknikleri kursuna yoğun ilgi olduğunu söyledi. Bu kursu bitirenlerin aldıkları belgelerle otel, güzellik merkezi ya da masaj salonlarında çalışabileceğini kaydeden Yalçın, "Bu kursla meslek sahibi yapıyoruz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kurstan

===

Toroslara bahar geldi

KAŞ'ta havaların ısınmasıyla birlikte Torosların etekleri boydan boya çiçek açtı. Toroslarda baharın en güzel anları Doğantaş Köyü'nde yaşanıyor. Denizden yaklaşık 600 metre yükseklikteki köy, tam bir çiçek bahçesini andırıyor. Rengarenk çiçeklerin açtığı köyde, vatandaşlar anın keyfini yaşıyor. Bir yandan hayvanlar taze yeşil otları yerken, vatandaşlar bu çiçek bahçesinin içinde gezerek dinleniyor, çocuklar çiçek tarlasında oynuyor.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Çocuklardan ve çiçeklerden

===

'Demre' mi, 'Derme' mi?

KAŞ'ta Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün 50 metre arayla koyduğu tabelalar şaşkınlık yaratıyor. Kaş'a bağlı Kasaba Köyü'nde, Kaş-Demre Kavşağı'na yerleştiren yön tabelalarının birinde 'Demre' yazarken, diğerinde 'Derme' yazıyor. Kasaba Köyü'nün içinde Finike yününden gelen karayolunda sol taraftaki levhada 'Kaş-Derme' derme yazarken, 50 metre sonra yerleştirilen levhada ise 'Kaş-Demre' yazıyor.

Tabelayı gören ve bölgeyi bilmeyenler, 'Derme'nin neresi olduğunu merak ediyor. Zaman zaman bu hata nedeniyle yönlerini dahi şaşıranlar oluyor. Bölgedekiler, 'Demre'nin adını 'Derme' diye yazan karayolları yetkililerini eleştirirken, karışıklığa neden olan tabelanın değiştirilmesini istedi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Tabeladan,

===

Belediyeler birliği toplandı

BURDUR Belediyeler Birliği Olağan Genel Kurulu Toplantısı Serenler Otel'de yapıldı. Burdur Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı Sebahattin Akkaya'nın başkanlığında yapılan toplantıda, Belediyeler Birliği encümen üyeleri ile plan ve bütçe komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Toplantıda, birliğin 2012 yılı bütçe ve taşınır kesin hesabı görüşülerek kabul edildi. Toplantıda ayrıca birliğin 2012 yılı faaliyet raporu oylanarak kabul edildi.

Yapılan seçim sonucunda encümen üyeliğine Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav, Tefenni Belediye Başkanı Bayram Kavak, Bağsaray Belediye Başkanı Alim Şencan ve Hasanpaşa Belediye Başkanı Bayram Yıldız oybirliği seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine de Yeşilbaşköy Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı ile Burdur Belediye Meclis üyeleri Murat Karagöz ve Arif Pak oybirliğiyle seçildi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Kargodan esrar çıktı

KORKUTELİ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları bir operasyonda ilçeye kargo yoluyla gönderilen 50 gram esrar maddesi ele geçirdi. Bir ihbarı değerlendiren ekipler, kargoyla gönderilen bir koliyi takibe aldı. İnşaatta çalışan 29 yaşındaki M.O.'nun kargo şirketinden koliyi teslim almasından sonra baskın yapan polis, şüpheliyi gözaltına aldı. Koliyi inceleyen polis, otomobillere takılan LPG sistemine ait bir parçanın içine yerleştirilmiş 50 gram esrar ele geçirdi. M.O. sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Esrardan

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Antalya Burdur Demre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title