Haberler

"Anne, Babamı Koklayalım Mı-"

Metin Bolat - Annesi henüz kendisine yeni hamileyken babası şehit olan 2 yaşındaki Hafsa Nur ile 5 yaşındaki ablası Mehlika Nur, babalarının şehit olduğunda giydiği üniforması ve yanında olan çeşitli malzemelerin kokusuyla büyüyor."anne, babamı"...

Metin Bolat - Annesi henüz kendisine yeni hamileyken babası şehit olan 2 yaşındaki Hafsa Nur ile 5 yaşındaki ablası Mehlika Nur, babalarının şehit olduğunda giydiği üniforması ve yanında olan çeşitli malzemelerin kokusuyla büyüyor. Çocuklar bir yere gidip geldiğinde annelerine

"anne, babamı koklayalım mı-" diyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Siirt'in Pervari ilçesinde 1 Temmuz 2010'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın kızları Mehlika Nur ile Hafsa Nur, ailelerinin mutluluk kaynağı oldu.

Şehit olmadan önce Isparta Eğirdir'e tayini çıkan ve öğretmen olan eşi Esra Çuhadar'ın (32) doğum gününde şehit olan Mustafa Çuhadar, eşinin; kızı Hafsa Nur'a da hamile olduğunu bilmiyordu.

Anne Esra Çuhadar, çocuklarının en azından babalarının anısıyla büyümesi için komutanlardan eşine ait tüm eşyaları istedi.

Eşinin operasyondaki askeri üniforması, kumanyası, çorabı ve defteri gibi malzemeleri teslim alan Esra Çuhadar, bu eşyaları çeyiz sandığında saklıyor.

Çuhadar, her iki çocuğunu da babalarının kokusuyla büyütüyor. Çocuklar babalarının kokusuna öyle alışmışlar ki, bir yere gidip geldiklerinde hemen annelerine "babamızı koklayalım mı-" diyor. Küçük Hafsa Nur, hiç görmediği babasını fotoğraflardan tanıyor.

-"Babama cep telefonu alsak bizimle konuşmaz mı-"

Anne Esra Çuhadar, eşi Mustafa Çuhadar'ın şehitlik konusunda sürekli kendisine, "kaderde varsa metanetli olmak gerekiyor" dediğini belirterek, kendilerinin de metanetli olmaya çalıştıklarını söyledi.

Eşini toprağa verdikten bir gün sonra kızı Hafsa Nur'a yaklaşık 1,5 aylık hamile olduğunu öğrendiğini ifade eden Çuhadar, nefsine yenilmeyerek hemen şükrettiğini dile getirdi.

Kızını kucağına aldığında da aynı duyguları yaşadığını vurgulayan Çuhadar,

"Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez. Çocuklarım önce Allah'ın, sonra da eşimin bana emaneti. Çocuklarımı Allah ve vatan aşkıyla yetiştirmeye, babalarını anlatmaya çalışıyorum" dedi.

Çocuklarının bir baba ve çocuk gördüğünde hemen babalarının fotoğraflarını gösterdiğini anlatan Çuhadar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük kızım 'anne, babama cep telefonu alsak bizimle konuşmaz mı-' diye soruyor. Okulda 'uçan balona binip nereye gitmek istersiniz-' diye sorulduğunda kızım, 'başka bir dünyaya babamın yanına gitmek isterdim' diye cevap vermiş. Ben de onlara babalarının fotoğrafı olduğunu, hatta kokusunun bile bulunduğunu anlatıyorum. Evlatlarım sabah uyandığında babalarının duvarda asılı fotoğraflarına bakıp, 'günaydın babacığım' diyor. Bir yere gidip geldiğimizde

'anneciğim babamızı çok özledik, babamı koklayalım mı-' diyerek, eşimin kokusunu arıyorlar. Küçük kızım babasının kokusunu almak istediğinde sandığı gösteriyor. Çocuklarım kahraman olan babalarıyla hep gurur duyacak."

-Terörün bitmesini umut ediyor-

Şehit Mustafa Çuhadar'ın babası Ertuğrul Çuhadar ise torunlarına babalarının eksikliğini hissettirmemeye çalıştığını ifade etti.

Onları hiç yalnız bırakmadığını aktaran Çuhadar, "Onlar benim her şeyim. Gelinimi, torunlarımı görmeden duramıyorum. Terörün bitirilmesi noktasındaki gelişmeleri umutla takip ediyoruz. Akan kanın durmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Çuhadar Pervari Siirt Yerel Haberler

title