Haberler

Anlamlı Yarışmaya Güzel Hediyeler

Güncelleme:

İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü nedeniyle düzenlenen törende Belediye Başkanı Selim YAĞCI, ''İstiklal Marşını Ezbere ve Güzel Okuma'' yarışmasında dereceye giren öğrencilere, tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi ve çeyrek altından oluşan hediyeleri taktim etti.


Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde büyük bir katılım ile gerçekleştirilen programda konuşan Vali Ahmet Hamdi NAYİR, milli marşların, bir milletin varlığını ve bağımsızlığını gösteren en önemli sembollerden olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman da "Milli Marş" ve "Bayrak" bir milletin varlığının ve istiklalinin sembolü olduğunu ifade erek, "Bayrak ve milli marşlar, milletlerin mukaddesatları arasında yer alırlar. Bizlere, böylesini anlamlı bir milli marşı hediye eden vatan şairini, rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, "İstiklal Marşı"nı ezbere güzel okuma ve "Mehmet Akif ERSOY" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren ve TÜBİTAK Bilimsel Araştırma yarışmasında bölge finaline kalan öğrencilere Vali NAYİR, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, ödüllerini verdi.

Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencilerinden Esra ÖNDAR ve Ayşe Korkmaz'ın İstiklal Marşı'nı birlikte ezbere okuduğu sırada, katılanlar duygulu anlar yaşadı.

Törene, Vali NAYİR'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Vali Yardımcıları Süleyman Deniz ve Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp ÖZÜDOĞRU, daire müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şeyh Edebali Selim Yağcı Bilecik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title