Haberler

Ankara'daki "Vip Dinleme"Davasında Müştekiler İstanbul'da İfade Verdi

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de arasında bulunduğu 145 kişinin yargılandığı davada, Eski İstanbul...

Siyasetçi, sanatçı, gazeteci ve iş adamı birçok kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Yurt Atayün'ün de arasında bulunduğu 145 kişinin yargılandığı davada, Eski İstanbul Emniyet Müdürü ve eski milletvekili Hasan Özdemir, Eski Büyükelçi Cem Duna, Eski 1. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Demir, gazeteci Mete Çubukçu, Polis Memuru Hüseyin Baltacı ve Milletvekili danışmanı Neslihan Eryılmaz, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla mağdur-müşteki olarak ifade verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren müştekilerden eski emniyet müdürleri Hasan Özdemir ve Sedat Demir, kendilerini usulsüz dinleyenleri tanımadıklarını ancak, söz konusu yıllarda FETÖ örgütüne yönelik verdikleri mücadele nedeniyle dinlenmiş olabileceklerini söylediler.

"HİZBULLAH İLE İLİŞKİLENDİREREK DİNLEDİLER"

Hasan Özdemir, kendisini dinleyen kişilerin Hizbullah terör örgütüyle ilişkilendirilerek dinlediklerini anlatarak "Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü Türkiye'nin en büyük Hizbullah operasyonunu ben yönettim. Bunu biliyorlar. Emniyet müdürlüğü görevimden sonra da valilik ve milletvekilliği yaptım. Bütün dinlemeyi önümü kesmek için gerçekleştirdiler. Bunlar FETÖ olaylarıdır. Bu kişilerden davacıyım ve yargılanmalarını talep ediyorum" dedi.

"1983'TE NURCULARA YÖNELİK OPERASYONLAR YAPTIK"

Bursa'da 1981-1985 yılları arasında terörle mücadele şube müdürü olarak görev yaptığını ve bir çok operasyon gerçekleştirdiklerini kaydeden Özdemir, "1983'te nurculara yönelik operasyonlar yaptık. Askeri liselerden bir çok öğrenci alındı. MİT de operasyona katkı sunmuştu. Bunlar, arşivinden devletine ve milletine bağlı, çalışkan insanları takip edip, önlerini kesmek için bütün bu şeyleri yapıyorlar. Ramazan Akyürek'i, FETÖ'cü olduğunu bildiğim için emniyet müdür yardımcısıyken ben gönderdim. Akyürek'ten de davacıyım. Onun bilgisi dışında dinlenildiğimi düşünmüyorum"

"SİNSİ BİR GLADYO ÖRGÜTÜYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Müşteki eski emniyet müdürlerinden Sedat Demir de, dinlenildiği dönemde polis okulu müdürü olarak görev yaptığını ve İdris Naim Şahin'in İçişleri Bakanı olmasından sonra görevinden alındığını belirterek, "Beni Yener Bozkurt ve Oğuzhan Yılmaz gibi sahte isimlerle İBDA-C örgütü kapsamında, 6 ay boyunca dinlemişler. Bu kişilerden şikayetçiyim. Bu vatana, millete kast eden, gladyo örgütü olan sinsi bir örgütle karşı karşıyayız. Eskiden beri bunları tanıyorum. İlişkimiz olmadığı gibi bizi de pek sevmezler. Her zaman onlara karşı mücadele verdim. Bunlara karşı bana göre devlette bir tane kalmaması gerekiyordu. Bunlarla mücadele ettiğim için beni de dinlediler" ifadesini kullandı.

Dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı Soruşturma Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Hüseyin Baltacı da, İBDA-C örgütü kapsamında 3 ay süreyle dinlenildiğini öğrendiğini belirterek, "Dinleyenlerin hiç birini tanımıyorum. Teşkilattaki görevim gereği dinlenildiğimi düşünüyorum. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

"ONLARDAN DEĞİLSENİZ SİZE BÖYLE ŞEYLER YAPABİLİYORLAR"

Diyecekleri sorulan müşteki Neslihan Eryılmaz ise, dönemin Bursa AK Parti Milletvekili Ali Kul'un danışmanı olarak görev yaptığı sırada dinlenildiğini ve kendisi gibi başka bir danışman arkadaşının da dinlenildiğini anlatarak, "Onlardan değilseniz size böyle şeyler yapabiliyorlar. Sanıklardan şikayetçiyim" diye konuştu.

Müşteki Cem Duna ve gazeteci Mete Çubukçu da, dosyayı inceledikten sonra beyanda bulunacaklarını bildirdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Sanıklar, "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olma", "kişiler arası aleni olmayan konuşmaları dinleme", "iftira", "evrakta sahtecilik" ve "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" gibi suçlardan yargılanıyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Ramazan Akyürek İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title