Haberler

Amerikan İstihbaratı Cıa, Apple'a Sızmaya Çalışmış

NSA'nın eski sistem analisti Edward Snowden'ın sızdırdığı belgelerde ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın, yıllardır Apple cihazlarını koruyan güvenlik kodunu kırmaya çalıştığını ortaya koydu.

NSA'nın eski sistem analistiEdward Snowden'ın sızdırdığı belgelerde ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın, yıllardırApplecihazlarını koruyan güvenlik kodunu kırmaya çalıştığını ortaya koydu.

cia

Amerikan ı CIA, Yıllardır Apple'a Sızmayı Denemiş

Bu arada ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA), senelerdir Apple cihazlarını korsan saldırılardan koruyan güvenlik kodunu kırmaya çalıştığı ortaya çıktı. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'ın sızdırdığı, "The Intercept" dergisinin internet üzerinde yayınladığı belgelerde, CIA'nın, iPhone ve iPad cihazlarının güvenlik kodunu kırmak için yürüttüğü programın ayrıntıları yer alıyor. "The Intercept", CIA'nın Apple'ın güvenlik şifresini kırma çabasında eninde sonunda başarılı olup olmadığı konusunda ise bilgi vermedi. CIA ve Apple, sızdırılan belgelerle ilgili olarak açıklama yapmadı. Dünyanın en büyük SIM kart üreticilerinden Gemalto, şubat ayı sonunda NSA ile İngiltere İletişim ve İstihbarat Kurumu'nun (GCHQ), sistemlerine sızmaya çalıştığını doğrulamıştı. (Kaynak: : )

En Güncel Siber Güvenlik Haberleri için: 'u ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri / Teknoloji

Edward Snowden Apple Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title