Haberler

Amasya'da Yerli Otomotiv Fabrikasına Talip Oldu

Amasya'da Yerli otomotiv fabrikasına talip olduAmasya Valisi Osman Varol, Bir yerli otomobil üretimi, bir marka ortaya çıkarılması ve bunun uluslararası pazarda rekabet etmesi anlamında ciddi bir adım atıldı.

Amasya'da Yerli otomotiv fabrikasına talip oldu

Amasya Valisi Osman Varol, Bir yerli otomobil üretimi, bir marka ortaya çıkarılması ve bunun uluslararası pazarda rekabet etmesi anlamında ciddi bir adım atıldı. Bu üretim yatırımının yapılacağı yerle ilgili henüz ortada somut net bir durum yok. Bu yatırımın Amasya'mıza yakışacağını düşünerek, bununla ilgili bir değerlendirmenin arkasından da bir tanıtım broşürü, bir tanıtım dokümanı hazırladıkö dedi.

Amasya Valiliği Toplantı Salonu'nda Vali Osman Varol'un başkanlığında Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Merzifon İlçe Belediye Başkanı Alp Kargı, sivil toplum kurulu temsilcileri, yerel yöneticiler, kamu kurum temsilcileri, iş adamları ve basın mensuplarının katılımıyla, yerli otomotiv fabrikasının Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması için basın açıklaması yapıldı.

Amasya Valisi Osman Varol, 'Bir süre önce Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde uzun süredir üzerinde durduğu yerli bir otomotil markası çıkarma noktasında ciddi bir adım atıldı. ve bu konuda çok önemli iş adamlarımız bir araya gelerek, bu husustaki somut çalışmaları başlattılar. Bir yerli otomobil üretimi, bir marka ortaya çıkarılması ve bunun uluslararası pazarda rekabet etmesi anlamında ciddi bir adım atılmış oldu. Bu üretim yatırımının yapılacağı yerle ilgili henüz ortada somut net bir durum yok, bu önemli yatırım için ülkemizin gerçekten tarihinde belki dönem noktası olacak ekonomik anlamda, bu önemli yatırımın illerinde gerçekleşmesi içinde Türkiye çapında birçok ilimizin ciddi anlamda çabası var. Biz de milletimizin tarihinde her zaman önemli bir yeri olmuş, olan Amasya ilimizin bunun dışında kalmasını düşünemezdik. Bu kapsamda konunun ilgililerle paydaşlarımızla, yönetici arkadaşlarımızla, siyasetçilerimizle konuyu müzakere ettik. Merzifon Organize Sanayi Bölgemizde (OSB) uzun zamandır üzerinde çalışılan genişleme sahamızın tapularını bir süre önce aldık. Yani elimizde 400 dönümün üzerindeki sanayi parseli hazır bir şekilde beklerken, bu husus ortaya çıktı. Bunun arkasından bizde girişimlerimizi yaptık. Bu yatırımın Amasya'mıza yakışacağını düşünerek, bununla ilgili bir değerlendirmenin arkasından da bir tanıtım broşürü, bir tanıtım dökumanı hazırladıkö diye konuştu. Amasya Valisi Osman Varol, basın açıklamasının ardından katılımcılara ve basın mensuplarına yerli otomotiv fabrikasının Merzifon'a kurulması durumunda nasıl bir proje hazırlandığını sinevizyon gösterimi ile tanıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cafer Özdemir Özkan Alp Merzifon Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title