Haberler

"Altın Bilezikli" Öğrenciler Mezun Oldu

Sanayicinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sıkıntısının çözümü amacıyla, iki yıl önce Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde, Çukurova Üniversitesi'ne bağlı olarak açılan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını verdi.

Sanayicinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sıkıntısının çözümü amacıyla, iki yıl önce Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde, Çukurova Üniversitesi'ne bağlı olarak açılan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını verdi.

HSOSB Başkanı Bekir Sütcü, OSB Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenindeki konuşmasında, bu okuldan mezun olan her öğrencinin koluna altın bilezik taktığını belirtti.

Kuruluşuna destek vermekle kalmayıp, öğrencilerine de sanayi kuruluşlarında staj imkanı sağladıkları okulun sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirdiğini belirten Sütcü, öğrencilere, "CV'nizi hazırlayın, OSB Başkanlığımızdaki İnsan Kaynakları Müdürlüğüne başvurun" dedi. Sütcü,, Elektronik Teknolojileri, Elektronik, Tekstil ve Makine bölümleri olmak üzere 4 branşta toplam 240 öğrenciye eğitim öğretim veren okulun benzerlerinin farklı branşlarda sanayinin ara elemana ihtiyaç duyduğu her yerde açılması gerektiğini vurguladı.

Bu okulun bir ihtiyaçtan doğduğunu ifade eden Sütcü, "Sanayiciler kalifiye eleman sıkıntısı çekerken yüzlerce gencimiz işsiz geziyordu.

İki yıl önce, Adana Valiliği, Çukurova Üniversitesi ve OSB başkanlığının desteğiyle kurulan bu okul her iki sorunun da çözümüne çare oldu. Bu okul diğer meslek yüksek okullarından çok farklı, çünkü sanayi kuruluşlarının yanı başında yer alıyor. Bu sayede staj yeri bulma sıkıntısı yok, mezun olunca işsiz kalma sorunu yok" diye konuştu.

Okul Müdürü Doç. Dr. Galip Seçkin ise, okullarının, ÇÜ Rektörü Prof. DR. Alper Akınoğlu, dönemin Adana Valisi Sayın İlhan Atış ve OSB yönetim kurulu başkanı Bekir Sütcü'nün destekleri ve katkılarıyla 27 ağustos 2009 tarihinde kurulduğunu anımsatarak, " Okulumuzun kuruluş aşamasında görev alan Emekli Prof. Dr. Alaettin Sabancı'ya ve Yüksekokulumuzun 1,5 yıl boyunca müdürlüğünü yapan Prof. Dr. Adem Ersoy'a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Seçkin, 2010-2011 Eğitim- Öğretim yılında öğretime başlayan ve bu yıl ilk mezunlarını veren programlarının Makine Programları, Elektronik Teknolojisi Programı, Elektrik Programı ve Tekstil Programları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"2011 yılında okulumuz bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği programı ile Coğrafi Bilgi Sistemleri programı açıldı. Okulumuzda OSB'nin katkılarıyla kurulan bir adet bilgisayar laboratuarı, üniversitemiz alt yapı projesi kapsamında kurulan makine laboratuarı ve elektrik- elektronik laboratuarı ile KOSGEB tarafından okulumuza devredilen tekstil laboratuarı ile öğrencilerimize uygulamalı olarak eğitim veriyor."

Seçkin, toplam 230 öğrencilerinin bulunduğunu, mezun olan öğrencilerinin Tekniker unvanına sahip olacağını ifade etti.

Öğrencilerine de seslenen Seçkin, " İlk mezunlarımız olarak sizlerden okulunuzun ismine yakışır şekilde iş hayatında başarılar bekliyoruz. Hak ettiğiniz yerlere ulaşmanızı diliyoruz" dedi.

Törende, konuşmaların ardından, bölüm birincilerine OSB Başkanlığı tarafından çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler, hediyelerini Başkan Bekir Sütcü, yönetim kurulu üyesi Osman Oğuz ve denetim kurulu üyesi Hilal Aksöz'ün elinden aldılar. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Çukurova Üniversitesi Hacı Sabancı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title