Haberler

"Allgaeu-Orient Rallisi"ne 3 Mayıs'ta start verilecek -

Tarihi ve turistik yerlerin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla dostluk rallisi olarak bilinen Allgaeu-Orient Rallisi 3 Mayıs'ta başlayacak.

Tarihi ve turistik yerlerin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla dostluk rallisi olarak bilinen Allgaeu-Orient Rallisi 3 Mayıs'ta başlayacak.

Allgaeu-Orient Rallye International derneği tarafından düzenlenecek ralli, Almanya'nın Oberstaufen kentinden başlayacak ve Türkiye'den de geçerek, 24 Mayıs'ta Ürdün'ün başkenti Amman'da son bulacak.

Ralliye, üçü Türk 115 takım katılacak.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Berlin Büyükelçiliği'nde düzenlenen tanıtım etkinliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, dostluk rallisi güzergahının büyük bir kısmının Türkiye'den geçeceğine işaret ederek, "Rallinin bizim için esas amacı Türkiye'nin tanıtımı" ifadesini kullandı.

Yolun büyük kısmının Anadolu'dan geçeceğini, böylelikle İstanbul'un ve Anadolu'nun değişik şehirlerinin tanıtılacağını söyleyen Karslıoğlu, bu sene güzergahta Tunceli, Muş, Van ve Batman'ın bulunduğunu, Anadolu'nun değişik yörelerinin tanıtımına katkı sağlanacağını kaydetti.

Rallinin sonunda bu etkinliğe katılan araçların Suriyeli mültecilere armağan edileceğini belirten Karslıoğlu, "Arabaların fiyatı 1100 avro civarında. Arabalar bağış olarak verilecek" diye konuştu.

Karslıoğlu, ralliye katılanların, araçlarda, getirdikleri çadırlarda veya geceliği 11 avroyu geçmeyecek otellerde kalma imkanına sahip olacağını anlattı.

"Türkiye'de yol boyunca küçük hediyelerimiz olacak" diyen Karslıoğlu, yarışmaya 20 ülkeden 600'den fazla yarışmacının katılacağına işaret ederek, geçen sene Düsseldorf Başkonsolosluğu başkanlığındaki bir heyetin dostluk rallisine katıldığını, bu yıl da Stuttgart Başkonsolosluğu başkanlığında Türk ekibinin yer alacağını söyledi.

Türk ekibinin başkanlığını yapacak Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı da bu yıl ralliye takım kaptanı olarak katılacağını ifade ederek, Balkan ülkelerindeki Türk büyükelçiliklerine de uğrayacaklarını ve buralarda halkla bir araya geleceklerini söyledi.

Arı şöyle konuştu:

"Etabın üçte ikisi ülkemizden, Türkiyemizden geçecek. Dolayısıyla farklı şehirlerde resmi makamlarımıza, halkımıza, insanımıza uğrayacağız ve onlarla bir araya geleceğiz. Ralli, uluslararası kamu diplomasisi boyutunda."

Türk ekibinin ikinci başkanı Nadir Serin de rallinin amacının Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Bu anlamda geçen sene büyükelçilikle bir işbirliği yaptık. Sağ olsunlar bize destek verdiler ve bu sene de katılıyorlar" dedi.

Rallinin hedefinin turistlerin normal şartlarda gitmedikleri yerlere gitmek, heyecan yaşatarak 600 yeni gönül elçisi kazanmak olduğunu söyleyen Serin, "İsrail'e, Filistin'e ve Ürdün'e gidiyoruz. Geçtiğimiz güzergaha baktığımızda şimdiye kadar hep problem olan bir güzergah. Yarışmacılar için endişe yok. Her takımda 6 kişi olacak. Biz tüm güvenliği sağlıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Karslıoğlu Türkiye Almanya Ürdün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title