Haberler

Alban'dan Partililere 'Sosyal Medya' Uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Danışma Kurulu toplantısı Menteşe Belediyesi Konakaltı Nail Çakırhan salonunda yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Danışma Kurulu toplantısı Menteşe Belediyesi Konakaltı Nail Çakırhan salonunda yapıldı. Toplantıya, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Suha Aldan, Nurettin Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ile meclis üyeleri katıldı.

"ŞEHİT YAKINLARI ARASINDA AYARIMCILIK YAPILDI"

Toplantı İl Başkanı Mürsel Alban'ın yerel ve genel gelişmelerin değerlendirmesi ile başlarken, Alban eleştirilerini hükümet ve Cumhurbaşkanına yaptı. FETÖ/PDY soruşturması ve OHAL kapsamında Muğla'da görevden uzaklaştırılan, tutuklanan ve adli kontrolle serbest bırakılanlar hakkında rakamlar veren Alban, şehit yakınları ile ilgili ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü. Alban, "Binlerce şehit verildi. Şehitler arasında ayrımcılık yapıldı. Terörle mücadele eden şehitlerin yakınları şehit yakını değil, ama 15 Temmuz'da şehit olanların yakınları şehit yakını kabul edilmiştir. Artık o yakınlar isterlerse askere gitmeyeceklerdir. Şehit ve şehit yakınları arasında ayrımcılık yapılmıştır" dedi.

'OHAL'İ ANAYASANIN ÜSTÜNDE GÖRDÜLER"

OHAL'in Anayasanın üstündeymiş gibi görüldüğünü belirten Alban, "Anayasanın içindedir o hak. Ama bunlar Anayasanın üzerindeymiş gibi uyguladılar. OHAL kapsamında binlerce insanı görevlerinden uzaklaştırdılar. Ülkemiz genelinde 170 bine yakın vatandaşımız OHAL kapsamında mağdur edildi. Muğla'da Bin 600 kişi sorguya alınmış, bunlardan serbest piyasada iş yapan sivillerden tutuklananlar 154 kişidir. Adli kontrolle serbest bırakılan sivil vatandaş sayısı 127 kişi. Kamuda görevden uzaklaştırılanların sayısı 402, tutuklanan kişi sayısı 150. Kamudan ihraç edilen, meslekten uzaklaştırılanların sayısı 459, 5 kişi aranıyor ve adli kontrolle serbest bırakılan kamu görevlisi sayısı da 122 olmak üzere toplam Bin 1138 kişi" dedi.

PARTİLİLERE SOSYAL MEDYA UYARISI

CHP İl Başkanı Alban, partililere sosyal medyadaki paylaşım ve yorumlarında daha dikkatli davranmaları konusunda uyarıda bulundu. Alban, "Sosyal medya paylaşımlarınız, kimseye kırmadan, kimseye saygısızlık yapmadan paylaşımda bulunmazını istiyorum. Halkımızın ve partimizin yayarına yakışan paylaşımlarınız olsun. Paylaşımlarınız karşınızdakilere saygılı ve disiplin kurallarına uygun olsun" dedi.

CHP İl Danışma Kurulu toplantısı İl Başkanı Mürsel Alban'ın konuşmasının ardından basına kapalı gerçekleştirildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mürsel Alban Menteşe Muğla Yerel Haberler

title