Haberler

AKP İlçe Yönetimi'nden Özcan'a Ziyaret

Güncelleme:

AKP İlçe Başkanlığı ataması sonrası nezaket ziyareti nedeniyle Keşan Belediyesi'ne geldiklerini belirten Mustafa Mercan, belediye başkan aday adaylığı zamanı ve adaylık zamanında Başkan Özcan'ı ziyaret etti.

AKP İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mercan, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Fatma Aksal ve AKP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, bugün Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan'ı ziyaret etti.
Saat 14.00 sıralarında Keşan Belediyesi'ne gelen AKP'lileri, Özcan, makam odasında ağırladı.

AKP İlçe Başkanlığı ataması sonrası nezaket ziyareti nedeniyle Keşan Belediyesi'ne geldiklerini belirten Mustafa Mercan, belediye başkan aday adaylığı zamanı ve adaylık zamanında Başkan Özcan'ı ziyaret ettiğini, İlçe Başkanı olduktan sonra da yine Özcan ve Keşan Belediyesi'ni ziyaret ettiğini belirtti, şimdi sıranın Özcan'ın kendilerini ziyarette olduğunu ifade etti.

Mercan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili de çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi ve Başkan Mehmet Özcan'ın kendilerini her zaman güler yüzle karşıladığını bildirdi.

Ziyaret nedeniyle teşekkür eden ve yeni atanan İlçe Başkanı Mercan ve İlçe Yönetimi'ne başarılar dileyen Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan da şunları söyledi, "Bizler farklı partilerde de siyaset yapsak da önce Keşanlıyız ve hemşehriyiz. Bölgemiz için çalışmak ve işbirliği yapmak mecburiyetindeyiz. Demokrasi gereği bazen karşı karşıya gelebiliriz ama taşlar yerine oturduktan sonra bölgemiz için birlikte çalışabilmeliyiz. Farklı siyasi partilere mensup olmamız; birbirimizle görüşmemeyi, selam vermemeyi, beraber yemek yememeyi gerektirmemeli. Rakip olmak düşman olmak demek değildir. Herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değil farklı düşüncelere sahip olabiliriz. Hemşehri hukukunu her zaman ön planda tutmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de sizlere başarılar diliyorum. Ülkemiz yeni bir dönemeçte. Vatandaşlarımız dolaysız olarak doğrudan kendi oyları ülkenin Cumhurbaşkanını seçecek. Bu da umarım Türkiye'nin uzun vadede yolunu açar, daha güçlü bir ülkeye sahip oluruz. Güçlü olmadığımız sürece bu coğrafyada bizi kolay kolay ayakta tutmazlar kanaatindeyim. Hepinize hoş geldiniz diyorum."

ESTAB'IN PROJESİYLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Başkan Özcan, konuşmasının devamında, ESTAB (Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği)'ın Trakya Kalkınma Ajansı'na Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)'nun ortaklığında 2013/2014 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı Kapsamında hazırladığı "Evimi Temizliyorum Misafirlerimi Bekliyorum Projesi"nde taraflar arasında sözleşmenin 5 Ağustos 2014 Salı günü imzalandığını da hatırlattı ve projenin tüm Saros Körfezi'ne hitap edeceğini aktardı.


Saros Körfezi sahillerinin cazibe merkezi haline gelmesini hedefleyen proje kapsamında sahil temizleme aracı alınacağını, 50 adet çöp konteynerinin bölgeye gönderileceğini belirten Özcan, "Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan tüm sahillerin düzenli olarak temizlenmesi sağlanacak projenin toplam bedeli 515.438.30 TL. Projenin %75'lik kısmına tekabül eden 386.578.72 TL ajans tarafından, %25'lik kısma tekabül eden 128.059.59 TL de ESTAB tarafından karşılanacak. Yakın zaman sonra prosedürler tamamlanıp ihale sürecine geçilecek. Ancak projenin bu sezona yetişmesi mümkün değil. Gelecek sezon ESTAB'ın sorumluluk sahasında proje kapsamında alınan sahil temizleme aracı ve konteynerler yerlerini alacak. Bu temizleme aracı sadece Erikli'de değil tüm sorumluluk sahamızda kumsalı olan yerlerde kullanılacak. Erikli'de, Yayla'da, Sazlıdere'de, Gökçetepe'de Danişment'te, Enez'de Sultaniçe'de kullanılacak. Ajanstan geçirdiğimiz 4. proje oldu." şeklinde konuştu.
AKP İlçe yöneticileri de projenin bölgeye hayırlı olmasını temenni etti.
Ziyaret, görüş alışverişinde bulunulması ile sürdü.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Mercan Mehmet Özcan Fatma Aksal Keşan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title