Haberler

Akhisar Kız Meslek Lisesi'nin Projesi Hayata Geçiriliyor

Akhisar Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi proje grubu, hazırladığı "Okulumuz Teknolojiye, Kızlarımız Mesleğe Kavuşuyor" isimli proje ile Zafer Kalkınma Ajansı'ndan hibe almaya hak kazandı.

Akhisar Zeynep Gülin Öngör Kız Teknik ve Meslek Lisesi proje grubu, hazırladığı "Okulumuz Teknolojiye, Kızlarımız Mesleğe Kavuşuyor" isimli proje ile Zafer Kalkınma Ajansı'ndan hibe almaya hak kazandı. Yaklaşık 200 Bin TL destek alacak proje ile okulda bulunan öğrencilerin kullandığı mesleki teçhizatların yenilenmesi ve eğitim kalitesinin artması hedefleniyor.

Proje Zafer Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Mustafa Coşkun ve Manisa Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Dilek Uncuoğlu Can ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cafer Tetik, Okul Müdürü Behiye Akleylek, hayırsever Zeynep Gülin Öngör, okul idarecilerini katılımı ile kokteyl eşliğinde proje tanıtımı yapıldı. Proje hakkında bilgi aktaran Okul Müdürü Behiye Akleylek, şunları söyledi: "Hayırseverimiz bugüne kadar bizlere hep destek çıktılar ve çıkmaya da devam ediyorlar. 'Okulumuz Teknolojiye, Kızlarımız Mesleğe Kavuşuyor' isimli projemizle yola çıktık. 199 bin 243 TL hibe alacağız ve proje maliyetinin yüzde 10'unu da okulumuz karşılayacak. Projemizin genel amacı, kız öğrencilerin sosyal yaşam ve öğretim olanaklarının yenilikçi yöntem ve uygulamaları ile gelişen piyasa koşullarının gereksinimlerinin uygun şekilde geliştirilerek, bölgemizin sürdürülebilir ve dengeli sosyal kalkınması ile toplumsal gelişimine katkı sağlamak. Öğrencilere sunulan mesleki eğitimin fiziksel ve teknolojik olanaklarının piyasa koşulları ve çağın gereklerine uygun hale getirilerek uygulama atölyeleri kurulacak mevcut atölyelerin kapasiteleri arttırılarak, modernize edilecek. Bu kapsamda okulumuzun çocuk gelişimi eğitimi bölümü, bilişim teknolojileri bölümü, giyim üretim teknolojileri bölümü, el sanatları teknolojisi bölümü, yiyecek ve içecek bölümü, grafik ve fotoğraf bölümlerinin atölyeleri olmak üzere toplam 6 atölye ve uygulama anaokulumuzun günümüz teknolojisine uygun olarak kız öğrencilerimizin meslek hayatlarında kullanacakları ekipmanlar, yazılımlar, dikiş makinaları, mesleki ekipmanlar alınması ile öğrenme ortamları iyileştirilerek ve öğrenci sayımıza uygun hale getirilecek. Projemiz ile öğretim kadrosunun niteliklerinin okuldaki öğretim ve sosyal yaşam düzeyini yükseltecek şekilde geliştirilmesi amacına yönelik olarak okul öğretmenlerimize eğitimler verilecektir. Okulumuzda bir kalite yönetim sistemi kurulacak ve bağımsız denetimin yapılması sağlanarak ilgili belgeler kazandırılacaktır. Projenin oluşma aşamasında desteğini esirgemeyen sayın ilçe Milli Eğitim Müdürlerimiz. Şube müdürlerimiz Süleyman Mermer bey toplantı olduğundan katılamamıştır. Ayrıca projeyi paylaştığımda tekrar ifade etmek istiyorum, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen sayın Akın bey, sayın Gülin hanıma da sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Hayırsever Zeynep Gülin Öngör de, "Dünden beri okulumuzun arkasında durmaya çalışıyoruz. Herkesin desteği ile sonuna kadar arkasında olmamıza rağmen bazı noktalarda eksik kalıyoruz veya ekstra modernize, yepyeni birşeyler gelişiyor. Zafer Kalkınma Ajansı gibi bir ajansın biz ve bizim gibi bir sürü eğitim müesseselerine bu tarz katkılarda bulunuyor olması ben bilmiyordum şahsen. Son derece heyecan verici bir şey, ama tabiki bunun karşılığında güzel bir proje bekliyorlar okullardan, durduk yer de bu hemen sizin demiyorlar, güzel projeler geliştirerekten bizim okulumuzda müdürlümüz başkanlığında çok güzel bir proje geliştirildi ve onlar da karşılığını alacaklardır inşallah ve sonunda çok güzel bir şey olacak, kızlarımız çok daha iyi bir noktaya geleceklerdir. Daha uzun seneler Zafer Kalkınma Ajansı ile bambaşka projeler geçekleştiririz" dedi.

Okulun bir model olduğuna vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cafer Tetik, "Zeynep Gülin Öngör Kız Meslek Lisemiz ve Zafer Kalkınma Ajansı ile ilgili aramızda yapılan bir protokol çalışma sonunda bizler çok mutlu olduk. Kız Meslek Lisemiz bugün itibari ile Bin 200 öğrenci ile Manisa'nın en büyük Kız Meslek Lisesi olmuştur. Okumuzdaki standartımız her geçen gün artmaktadır ve model olmaktadır. Okumuz diğer okullara artık model olacak hale gelmiştir. Hayırsever hanımefendiye özel ilgi ve alakasından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çünkü buradaki müessesimiz tamam kendilerine aittir ve bir hayırsever olarak kendileri tüm hayırseverlere model olmuştur" diye konuştu.

Zafer Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Mustafa Coşkun ise, "Bu dönemde Manisa ilinde iki okul destek aldı, bunlardan birisi de Akhisar Zeynep Gülin Öngör Kız Meslek Lisesi olmuştur. Okulumuzun aslında çok iyi bir hayırseveri var, destek mahiyetinde aslında okulun tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Ancak çok etkin ve aktif bir proje ekibi ile karşılaştık. Hiçbirşey yeterli gelmiyor, hep daha iyisini daha yenisini hedefliyorlar. Okulumuz ilk olarak başarılı 25 proje içerisinde girmiştir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title