Haberler

Akbaş: "Samsun'da Esnaf Enflasyonu Var"

Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, Samsun’da gereğinden fazla tekstil esnafının olduğunu belirterek, “Samsun’da esnaf enflasyonu yaşanıyor” dedi.

Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, Samsun'da gereğinden fazla tekstil esnafının olduğunu belirterek, " Samsun'da esnaf enflasyonu yaşanıyor" dedi.

Seçim öncesi değerlendirmelerde bulunan Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, tekstil camiasında yaşanan durgunluğu değerlendirdi. Akbaş, son 5 yıldır tekstil esnafının sayısının bin 200 ile bin 300 arasında sabit kaldığını ve bu sayının Samsun için çok fazla olduğunu söyledi.

Biraz parası olup da ticarete atılmak isteyen herkesin tekstil sektörüne yöneldiğini belirten Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, "Son 5 yıldır kapanan ve açılan iş yerlerinin sağlamasını hep yapmışımdır. Bin 250 toptancı, imalatçı, perakendeci esnafım var. Bunlar her sene bin 200'den aşağı düşmüyor. Bin 300'den de yukarıya çıkmıyor. Yani dükkan açanlar kadar kapatanlar var, kapatanlar kadar da açanlar var. Bu denge oluşmuş sürekli bu döngü devam ediyoruz. Tuhafiyeci esnafının sayısı bu yüzden yıllardır değişmiyor. Şu anda sadece tekstil sektöründe değil diğer sektörlerde de aşırı derecede esnaf yoğunluğu var. Tabi bunlar daha adaletli yapılabilir. Mesela Avrupa Birliği'nin standartlarında Tuhafiyeciler için 50 metre standardı vardır. Tuhafiyecilerin arasında 50 metre mesafe olması gerekir. Bu standartlara inşallah bir gün bizde de geçilir. Esnafta ona göre birbirine daha fazla sahip çıkar. Piyasada daha fazla hareketlenme olur. Tüketici bakımından Samsun, tekstil yönünden pazarcıları da bu işe kattığımızda esnaf çokluğunu yaşıyoruz. Samsun'da esnaf enflasyonunu yaşıyoruz. Tekstilci esnafının yeterince iş yapabilmesi için şuanda bin 200 olan tuhafiyeci esnafının sayısı 700- 800'e düşmesi gerekir. Bu sayı aşağıya düştü zaman daha güzel bir yoğunluk ve ticaret olacağına inanıyoruz. Şu anda çok esnaf yoğunluğu var. İşini bulamayan, köydeki fındığını satan, köydeki tütününü satan, biraz parası olan hemen ticarete atılıyor. En rahat yapılabilecek sektör de bizim tekstil sektörüdür. Bundan dolayı da bizim tekstil sektöründe büyük bir esnaf enflasyonu yaşıyoruz" diye konuştu.

"7 HAZİRANDAN SONRA İŞLERİN ARTACAĞINA İNANIYORUZ"

1 aydır durma noktasına gelen tekstil camiasının seçimlerden sonra tekrar canlanacağını ümit ettiğini belirten Akbaş, "Şu an bir seçim atmosferini girilmiş durumda. Bu son 1 aydan beri seçim atmosferi yüzünden durgunluk yaşıyoruz. Böyle durgunluklar bizim tekstil sektöründe kıştan yaza dönme aşamasında her yıl 1 aylık bir dönemde zaten oluyordu. Her sene dördüncü ve beşinci ayda bu yüzden bir durgunluk olur. Dönen bir mevsimde olduğumuzdan dolayı her sene bu aylarda işler bizde sakin geçer. Ama bu kadar da sakin olmuyordu. Bu seçim atmosferine girildiğinden dolayı büyük bir durgunluk yaşanıyor. Bu durgunluğun 7 Haziran'dan sonra bozulacağına ve işlerimizde yoğunluğun artacağına inanıyoruz. İnşallah bu hareketler bereketli olur. Çünkü imalatçı firmalar tüm hazırlıklarını yaptı. Toptancı firmalarımız tüm hazırlıklarını yaptı. Şuanda perakendeci esnafımızda da yavaş yavaş bir hareketlenmeyi görüyoruz. Bu yaz sezonunu güzel geçireceğimize inanıyoruz. Bu seçim arifesindeki durgunluk normaldir. Düğün mevsimi yaklaşıyor. Düğün mevsimin yanı sıra Ramazan ayı araya giriyor. Düğün mevsiminin ardından Ramazan ayı biraz zayıf geçecek. Seçimlerden sonra Ramazan Bayramı'na doğru çok güzel bir hareketlilik olacağını ümit ediyoruz. Seçimleri bekliyoruz, beklentilerimiz seçimlerden sonra hareketliliğin artacağı yönünde" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Akbaş Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title