Haberler

Ak Partili Kadın Milletvekillerinden Kamer Genç'e Tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, "Kamer Genç gibi adabı, usulü bilmeyen bu vekili Tunceli'ye yakıştırmıyoruz.

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, "Kamer Genç gibi adabı, usulü bilmeyen bu vekili Tunceli'ye yakıştırmıyoruz. Bu konuda tepkilerini vermelerini bekliyoruz. Bu çirkin olayı AK Parti Grubu adına kınıyor ve CHP'yi göreve davet ediyoruz" dedi.

TBMM'de AK Parti Grubu'nda AK Partili kadın milletvekilleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın işe Emine Erdoğan'a Japon Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonda konuşma yaptığı esnada tepki gösteren CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i kınayan Mihrimah Belma Satır, CHP'nin nasıl bir tutum takınacağını merak ettiklerini söyledi. Kamer Genç'i "Ahlaktan yoksun milletvekili" olarak niteleyen Satır, Kamer Geç'in Türkiye Cumhuriyeti'ni rezil ettiğini söyledi. Japon Büyükelçiliği'nde yapılan resepsiyonda Emine Erdoğan'ın onur konuğu ve konuşmacı olarak davet edildiği esnada gerçekleşen olayı büyük bir talihsizlik olarak nitelendiren Mihrimah Belma Satır, "Bu kişinin kadına, erkeğe saygısı yoktur. Değerlerimize, örf ve adetlere saygısı yoktur. Mesai arkadaşlarına, bilime, insan haklarına ve insanlığa saygısı yoktur. TBMM'deki konuşmalarda yasal olarak istatistiklerle cevap verdiğimiz bazı konularda dahi saygısı olmayan bir tutum sergilemektedir. Bakanlara ve milletvekillerine 'sen' diye hitap eden bu milletvekili, TBMM'nin düzenini her gün bozmaktadır. CHP'nin alacağı tutumun takipçisi olacağız. CHP'nin 'benim terbiyesizim iyidir' mantığı ile bu çirkin olayı nasıl değerlendireceğini beklemekteyiz. CHP'nin kadın milletvekillerini, kadına yönelik bu terbiyesizce hareketi kınamaya davet ediyoruz. Özellikle CHP Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı'nın ve diplomasi kökenli milletvekillerinin tavır almasını bekliyoruz. Tuncelilerle ilgili bu şahsa karşı tavır almalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Tunceliler'in de Kamer Genç'e tepki göstermesini beklediklerini söyleyen Satır, "Kamer Genç gibi adabı, usulü bilmeyen bu vekili Tunceli'ye yakıştırmıyoruz. Bu konuda tepkilerini vermelerini bekliyoruz. Bu çirkin olayı AK Parti Grubu adına kınıyor ve CHP'yi göreve davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kamer Genç'e Genel Kurul'da nasıl tepki göstereceklerinin sorulması üzerine Satır, "Bizim kürsü basmak gibi tepkimiz olamaz. Genel Kurul'da alacağımız sözlerle bu konuda tepkilerimizi göstereceğiz. Bu toplumda infial yaratan bir durum oldu" ifadelerini kullandı.

Kamer Genç'e CHP'nin nasıl bir ceza vereceğinin sorulması üzerine, "Benim kanaatime göre disiplin kurulunu işletmesi gerekir CHP" diyen Satır, AK Parti'de yaşanan buna benzer bir olayla ilgili olarak ta, "AK Parti ile ilgili bu konuda olan olayda gerekli işlemler yapıldı" açıklamasını yaptı.

Kamer Genç'in Japon hükümetine saygısızlık ettiğini dile getiren Satır, "Dünkü olay Japon hükümetine yapılan büyük bir saygısızlıktır. Japonya için de bir kriz olacağını düşünüyorum. Artık Türkiye'yi bıraktı, Japonya ile uğraşıyor bu arkadaş" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mihrimah Belma Satır Emine Erdoğan Ak Parti Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title