Haberler

Ak Partili Babuşcu: "Otorite Millete Geçecek"

AK Partili Babuşcu: "Otorite millete geçecek"

AK Partili Aziz Babuşcu : "Evetle sonuçlanırsa, bu ülke maraton startını vermiş olacak"

İSTANBUL - AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, yaklaşan referandum öncesi AK Parti Beşiktaş Gençlik Kolları'nın etkinliğine katılarak, hayır oyu için kampanya yürüten güç odaklarını eleştirdi ve "Otorite millete geçecek, onun için karşı çıkıyorlar" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, dün akşam AK Parti Beşiktaş İlçe Gençlik Kolları'nın etkinliğinde 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ve referandum sürecine dair açıklamalarda bulundu. İlk olarak cumhurbaşkanına daha önceki yasalarda verilen yetkilerin sistemi tıkadığını ve yine tıkayacağını unutuyoruz. Cumhurbaşkanına 1961 Anayasası'nda öyle yetkiler verdiler ki; çünkü onlara göre ondan sonra kim gelirse gelsin, genelkurmay başkanları ancak cumhurbaşkanı olabilecekti. Kurgularını ona göre yaptılar. Anayasayla cumhurbaşkanına verdikleri yetkiyle, seçilmiş olarak meclisten çıkan yürütmeyi cumhurbaşkanıyla paylaştırdılar. Kriz üretme esasına dayalı bir sistemdi" diye konuştu.

"Otoritelerini kaybedecekler, otorite halka geçecek, Onun için karşı çıkıyorlar"

Bazı Avrupa ülkelerince yoğun ilgiyle takip edilen referandum hakkında anayasa değişiklik paketine neredeyse bütün Avrupa ülkelerinin karşı duruş sergilediğini hatırlatan Babuşcu, "Onlar biliyorlar ki bu sistem değişikliği gelirse, onlar bu merkezdeki güçler bütün otoritelerini ve muktedirliklerini kaybedecekler. Otorite millete geçecek, onun için karşı çıkıyorlar. Onların siyasal temsili noktasında da Cumhuriyet Halk Partisi ve diğerleri karşı çıkıyorlar. Peki, biz bir de uluslararası cepheyle karşı karşıyayız. Bunların derdi ne? Biz Almanya için bir sistem önerisi getirmiyoruz. İsviçre için bir sistem önerimiz yok. Batıya sistem önermiyoruz yani. Biz kendimizle ilgili bir sistem değişikliğine gidiyoruz. Peki, Almanya'ya ne oluyor? Hollanda'nın derdi ne? Onların da derdi şu: Osmanlı İmparatorluğu'nu parçaladıkları zaman son bakiyesini 'hasta adam' olarak tanımlamıştı onlar. Bu ülkeyi ayağa kaldırdık biz, artık hasta yatağında değil. Kıpırdandı, yürüyor ama bizim maratona, koşmaya ihtiyacımız var. İşte, o koşmaya 17 Nisan sabahı start verebiliriz; ama koşan bir Türkiye batının çıkarlarına hizmet eden bir Türkiye değildir" ifadelerini kullandı.

"Evet'le sonuçlanırsa, bu ülke startını vermiş olacak"

Konuşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek devam eden Babuşcu, Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" hakkında birçok yalan söylediğini ifade ederek Babuşcu, "Hiçbir seçimde ve halk oylamasında bugünkü kadar algı operasyonuyla insanların halkın kanaatlerine müdahale edildiğini görmedim. Bir ülkenin ana muhalefet partisi genel başkanı yalan konuşuyorsa, o ülkeye demokratik kültürü açısından da bir kayıptır. Ama bu ısrarla yapılıyor. Halbuki bize düşen, evet'i doğru gerekçelendirip anlatabilmek. Hayır diyenlerin de doğru gerekçelerle hayır'ı millete anlatmasıdır. Sonra milletimiz iradesini sandıkta yansıtacak. O da hepimizin kabulüdür. Biz deriz ya, yalancının mumu yatsıya kadardır diye, o yatsı vakti de yaklaşıyor. 16 Nisan önemli. Bu paket evet'le ve yüksek bir oyla sonuçlanırsa, bu ülke maraton startını vermiş olacak, koşmaya başlayacak. 2023 olarak koyduğumuz hedeflerimizi çok engellemelere rağmen hızlı bir şekilde yakalayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Babuşcu, konuşmasının tamamladıktan sonra salondakilerden aldığı soruları teker teker cevapladı. Bir üniversite öğrencisinin, "Madem Avrupa ülkelerinde milletvekili başına düşen kişi sayısı az. Siz de 900 milletvekiline çıkarsaydınız yasayı, 600 yapmışken. Neden yapmadınız?" şeklindeki sorusuna Babuşcu, esprili bir şekilde, "Bunu daha fazla yapsaydık, darbe yapıyorlar derlerdi herhalde. Onun için süreç içerisinde bu pratiği göreceğiz, bunu değerlendireceğiz" cevabını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Aziz Babuşcu Beşiktaş AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title