Haberler

AK Parti'li Cahit Özkan : Yeni Anayasayı Getirmek İçin A'dan Z'ye Çok Farklı Yöntemler Var

Ak Parti'li Cahit Özkan : Yeni anayasayı getirmek için A'dan Z'ye çok farklı yöntemler var AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, "Anayasa Uzlaşma Komisyonunu dağılmasıyla ilgili olarak Yeni anayasayı getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ak Parti'li Cahit Özkan : Yeni anayasayı getirmek için A'dan Z'ye çok farklı yöntemler var

Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, "Anayasa Uzlaşma Komisyonunu dağılmasıyla ilgili olarak Yeni anayasayı getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. A'dan Z'ye kadar tabiki çok farklı yollar ve yöntemler var. Vakti saati geldiği zaman partimizin yetkili kurulları, sayın başkanımız ve hükümetimiz bu noktadaki süreçleri tekrar hayata geçirecek ve açıklayacaklardır. Endişeniz olmasın net bir şekilde söyleyebiliriz ki 26'ncı yasama dönemi bizim arzu etiğimiz demokratik anayasanın hayata geçeceği dönem olacaktır" dedi.

Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan Meclis'te yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cahit Özkan, Anayasa Uzlaşma Komisyonunu dağılmasıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: "Ak Parti hükümetleri olarak 2007'den sonra kendi anayasa taslağımızı getirdik ve kapatma davasına konu olduk. 2011 seçimlerinden sonra uzlaşma komisyonu kuralım dedik ve muhalefetin provokasyonuyla akamete uğradı. Son seçimlerden sonra yine başladı süreç. Ama muhalefetin ayak sürüyen bir tavrı olduğunu gördük. AK Parti olarak öyle yada böyle milletimizin arzu ettiği sivil, demokratik, katılımcı, çok sesli, özgür bir Türkiye'yi hayata geçirecek yeni anayasayı getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. A'dan Z'ye kadar tabiki çok farklı yollar ve yöntemler var. Vakti saati geldiği zaman partimizin yetkili kurulları, sayın başkanımız ve hükümetimiz bu noktadaki süreçleri tekrar hayata geçirecek ve açıklayacaklardır. Endişeniz olmasın net bir şekilde söyleyebiliriz ki 26'ncı yasama dönemi bizim arzu etiğimiz demokratik anayasanın hayata geçeceği dönem olacaktır."

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİN ALT YAPISININ OLUŞTUĞUNU GÖRÜYORUM"

Anayasa Uzlaşma Komisyonunun, Başkanlık Sisteminin gündeme gelmesiyle dağıldığı yönündeki soruya Cahit Özkan şu yanıtı verdi:

"Dünya ülkelerine baktığımızda her ülkenin anayasa dendiği zaman refleksi farklıdır. Başkanlık sistemi Türkiye'nin önünde tüm partilerin itirazlarına rağmen tek alternatif olarak durmaktadır Parlamenter sistem milletimizin seslerine cevap vermiyor. İtirazlara şöyle cevap vermek isterim: 15 yıllık siyasi tarihimizde bugüne kadar muhtar yaptırmayız, arkasından milletvekili seçtirmeyiz ve sonradan başbakan yaptırmayız deniliyordu. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza. Cumhurbaşkanı adayı olamazsın diyorlardı. Bugünlerde başkan yaptırtmayız diyorlar. Ben bu ifadeyi duyduğum anda Türkiye'nin başkanlık sistemini hak ettiğini ve alt yapısının oluştuğunu, milletimizin buna teveccüh vereceğini gördüm. Bu itirazlar karşılık bulmaz hiçbir şekilde. Şu anda Türkiye'ye yeni anaysa sürecinde ihtiyaç olan istikrardır. Türkiye'de istikrarı sağlayacak başkanlık sisteminden farklı bir sitem değildir. Mevcut sistem içinde etnik kimlik ifadeleri, inanç özgürlüğüyle reformlar gerçekleştirdik."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cahit Özkan AK Parti Türkiye Denizli Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title