Haberler

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 milyon 234 bin kadın üyeleri olduğunu belirterek, "AK Parti'yi anlamak isteyenler, başarımızın sırrını merak edenler, nasıl yüzde 50 oy aldığımızı, çıtayı nasıl yükselttiğimizi anlamak isteyenler ve bu başarının arkasındaki sırrı görmek isteyenler AK kadınlara baksınlar, AK kadınların nur yüzlerine o güzel emeklerine baksınlar" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 milyon 234 bin kadın üyeleri olduğunu belirterek, "AK Parti'yi anlamak isteyenler, başarımızın sırrını merak edenler, nasıl yüzde 50 oy aldığımızı, çıtayı nasıl yükselttiğimizi anlamak isteyenler ve bu başarının arkasındaki sırrı görmek isteyenler AK kadınlara baksınlar, AK kadınların nur yüzlerine o güzel emeklerine baksınlar" dedi.

Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen "AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi"nde yaptığı konuşmada, kadınların hakkı, hukuku söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

AK Parti Kadın Kollarında Başkanlık yapan Selma Aliye Kavaf'a, Fatma Şahin'e, Güldal Akşit'e ve Sibel Gönül'e teşekkürlerini ileten Davutoğlu, dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden biri olan AK Parti'nin 10 milyon kayıtlı üyesi bulunduğuna dikkati çekerek, bu sayının Avrupa'nın birçok ülkesinin nüfusundan daha fazla olduğunu vurguladı.

AK Parti'deki kadın üye sayısına ilişkin de bilgi veren Davutoğlu, "4 milyon 234 bin kadın üyesi olan bereketli bir hareketiz. Bu rakam, birçok başka partinin toplam üyesinden fazladır. Bu rakam, birçok ülkenin toplam vatandaşından fazladır ama en önemlisi sadece sayı değil, muhteva. AK Parti'yi anlamak isteyenler, başarımızın sırrını merak edenler, nasıl yüzde 50 oy aldığımızı, çıtayı nasıl yükselttiğimizi anlamak isteyenler ve bu başarının arkasındaki sırrı görmek isteyenler AK kadınlara baksınlar, AK kadınların nur yüzlerine o güzel emeklerine baksınlar" diye konuştu.

Kongrenin, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıl dönümüne rastladığına işaret eden Davutoğlu,  "AK Parti Kadın Kolları Kongresi'ni bu anlamlı güne almamız, elbette bir tesadüf değildir. Bilinçli bir şekilde bu güne aldık ve şunu göstermek istedik, kadınların hakkının da, kadınların siyasetteki onurlu yürüyüşünün sözcüsü de AK kadrolar, AK kadınlarımızdır" dedi.

"Siyasetten muradımız, insana, kadına, hayata hizmettir"

Kadının hukukunu savunmayan, hukukunu korumayan bir hukuk düzeninin gayriinsani, gayrimeşru olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Siyasetten muradımız, insana, kadına, hayata hizmettir. Dolayısıyla siyasetimizin ana gayesi, kadına hizmettir, onun hayatını kolaylaştırmaktır. Onun itibarını hak ettiği şekilde yükseltmektir. Kadınla ilgili siyasetimizin birinci meselesi, kadınlarımızın hukukunu korumak ve geliştirmektir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran ve 1 Kasım tarihleri arasında Türkiye'nin bir girdaba girdiğini, kaosa sokulmak istendiğini, fakat kadınların emekleri ve gayretleri sayesinde Türkiye'nin o girdaptan çıktığını belirterek, "7 Haziran seçimlerinden sonra teröre yaslanan, her şeye 'hayır' diyen, blok siyasetinden medet uman partilere de, genel başkanlarına da milletimiz en güzel dersi verdi. Milletin verdiği mesajı hala anlamamış olmalılar ki galaksilerde, başka ülkelerde yaşıyormuş gibi tutum alıyorlar. Kendileri bilir ama biz ülkemizi istikrar ve güvenle büyük hedeflerimize, 2023 hedeflerimize götürebilmek için gece, gündüz çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. 317 milletvekilimizle milletimizin hizmetindeyiz" diye konuştu.

AK Parti'nin yeniden iktidara gelmesinin ardından, yaptıklarını ve ziyaretlerini anlatan Davutoğlu, seçimlerden sonra AK Parti Genel Merkezi'nde de önemli bayrak değişimleri olduğunu kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, "Diğer partiler, sen, ben kavgası verirken, parti içi ihtilaflarla gündeme gelirken, biz kongrelerimizi birlik, kardeşlik şuuruyla gerçekleştiriyoruz" dedi.

AK Parti'de görev değişiminin, emanet şuurunu ve sorumluluğu arttıran bir değişim olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bizim için asıl olan, yolumuzdur, makamlarımız değil. Esas olan davamızdır, unvanımız değil. Biz 1 Kasım seçimlerine giderken 'Sen, ben yok. Türkiye var' dedik. Şimdi yine 'Sen, ben yok. Türkiye var' diyoruz. Diğer partiler ise kurultay kavgaları içindeler" değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Selma Aliye Kavaf Ahmet Davutoğlu Fatma Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title