Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: "2019 Yeni Yüzyılın Başlangıcıdır"

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "1919 Samsun, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi. Yüz yıl sonra yeni bir yüzyılın kapısını açacağız.

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "1919 Samsun, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi. Yüz yıl sonra yeni bir yüzyılın kapısını açacağız. Bu yeni yüzyılın kapısı açılırken, 1919-1923 arasında yaşananları hatırlamakta, aradaki geçen o süre içinde tarihin bize fısıldadıklarını da unutmamakta fayda var. 2019 yeni yüzyılın başlangıcıdır. Allah'ın izniyle bu toprağın çocukları bu yeni yüzyıla keskin bir hançer gibi giriş yapacaklar." dedi.

Bostancı, Amasya'nın Merzifon ilçesinde AK Parti 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 2019 seçimlerine emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

AK Parti'nin, 15 yıl içinde, "yapılamaz" denilen her şeyi yaptığını, "başarılamaz" denilen her şeyi başardığını ifade eden Bostancı, partisinin bulunduğu noktaya vesayetçi yapıları yıka yıka geldiğini vurguladı.

"Vesayetçi yapılar desteklediği azınlık kesimine hizmet eder ve küresel güçlerin ajanı olarak çalışırlar." diyen Bostancı, şöyle devam etti:

"Küresel güçler hiçbir yerde gerçek anlamda demokrasiyi, özgürlüğü halka dayalı yönetimleri istemez. Halkın çıkarlarını ön planda tutan siyaset aklı, küresel güçlerin çıkarlarına hizmet etmez. Bu topraklarda 15 Temmuz'u tezgahlayanlar, halkla siyaset arasındaki bağı koparmak, burada yeni türden vesayetçi yapı kurmak istediler. Niçin? Bu ülkeyi küresel güçlerin ajanı haline getirmek için."

CHP Sözcüsü Tezcan'ın sözleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözlerine de değinen Bostancı, şu değerlendirmede bulundu:

"Kime bel altından diktatör diyorlar? Kaç kere seçim kazanmış, her defasında sandıktan çıkmış, Türkiye'de vesayetçi yapıları yıkmış, demokrasi ve özgürlükleri daha da geliştirmiş olan bir siyasetin liderine bunu diyorlar. Recep Tayyip Erdoğan'a diyorlar. Utanmadan. Sanki Recep Tayyip Erdoğan iktidara kendi gücüyle geldi. Tankla, sopayla geldi. AK Parti her zaman halkın gücüne inandı. Bunu destekledi ve bu sayede iktidar oldu. Son zamanlarda faşist, diktatör tartışması var. Türkiye'de halka dayanan, halkın çıkarlarını kollayan, bölge içinde bu niteliği örnek teşkil eden siyasete ve onun liderine karşı maalesef Batı'daki bazı çevrelerin, politikada egemen çevrelerin, bu tür mühendislik işleriyle fazlasıyla meşgul olan çevrelerin, kullandığı bir dil var. Bir mühendislik dili.

Tayyip Erdoğan diktatör oluyor. Bunu yaparlarken bel altı siyaseti yürütüyorlar. Ama ilginç olanı Türkiye'de beraber aynı sandığa gittiğimiz, aynı sandıkta oy kullandığımız, seçim sonuçlarını beraber takip ettiğimiz, milletin kime oy verdiğini birlikte gözlemlediğimiz ana muhalefet partisinin bir takım sözcüleri de çıkıp aynı lafları etmiyor mu? Dışarıdan baktığımızda bunun iki nedeni olabilir. Bir Batı kaynaklı Türkiye'ye yönelik bu operasyonun içeride temsilcisi gibi davranan bir siyasetin sahibi iseniz. Onlarla beraber aynı davulu çalarsanız. İkinci neden de hazır, 'Batı'daki bu adamlar Türkiye'ye karşı hasmane bir politika yürütüyor. Ben de fırsatçılık yapayım, siyasette acaba buradan bir netice alabilir miyim?' İkisi de kesinlikle çok ayıp. Sen kalk faşist ve diktatörlük edebiyatı yap. Bu cahiller faşizmi de diktatörlüğü de bilmiyor. Sadece reklam ve ajitasyon diliyle konuşuyorlar. Faşizmin iki temsilcisi Almanya ve İtalya'ydı. Faşizmin tarihi şartları vardır. Diktatörlük demek için insanın aklını yemesi lazım. Ama derdin reklam ve propagandaysa, kendi adamlarına konuşuyorsan ancak o amigo takımını kışkırtacak bir dil olarak bu akıl dışı ifadeleri kullanabilirsin. Ama Türkiye siyasetine bir faydan olmaz."

"2019 yeni yüzyılın başlangıcıdır"

Bostancı, 2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret ederek, 2019 seçimlerinin AK Parti'nin değil Türkiye'nin kader seçimi olduğunun altını çizdi.

"2019'da Türkiye uzun geleceğe doğru 2050'li yıllara doğru yürürken yeni bir yüzyıla yürürken çok doğru bir seçim yapmak lazım." ifadesini kullanan Naci Bostancı, "1919 Samsun, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi. Yüz yıl sonra yeni bir yüzyılın kapısını açacağız. Bu yeni yüzyılın kapısı açılırken, 1919-1923 arasında yaşananları hatırlamakta, aradaki geçen o süre içinde tarihin bize fısıldadıklarını da unutmamakta fayda var. 2019 yeni yüzyılın başlangıcıdır. Allah'ın izniyle bu toprağın çocukları bu yeni yüzyıla keskin bir hançer gibi giriş yapacaklar." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı Ak Parti Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title