Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz - Dokunulmazlıkların Kaldırılması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'ın gelişi

Vatandaşlarla tokalaşması

Yılmaz'ın konuşması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

(Dokunulmazlıkların kaldırılması) "Madem biz hukuk devletiyiz, madem hukuka saygılı olduğunuzu söylüyorsunuz, gidin o zaman suçunuz yoksa bağımsız ve tarafsız yargı önünde hesabınızı verin. Bunu yapmayıp halkı tahrik etmeye çalışıyorlar. Mağduriyet edebiyatı yapmaya çalışıyorlar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin, "Madem biz hukuk devletiyiz, madem hukuka saygılı olduğunuzu söylüyorsunuz, gidin o zaman suçunuz yoksa bağımsız ve tarafsız yargı önünde hesabınızı verin. Bunu yapmayıp halkı tahrik etmeye çalışıyorlar. Mağduriyet edebiyatı yapmaya çalışıyorlar." dedi.

Yılmaz, Ilıcalar Belediyesince Cevdet Yılmaz Parkı'nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, bölgedeki vatandaşların devletine ve milletine bağlı olduğunu söyledi.

Bölge halkına her zaman hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bir taraftan özel idareyle köylerimize alt yapılar, köyiçi parke taşlarına kadar belli çalışmalar yaptık. Diğer taraftan Ilıcalar'da üniversitemiz beli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar sonuçlandığında kaplıca tesisleri çok daha farklı bir hale gelecek. Bir de Ilıcalar'ın yıllardır beklediği bir sulama meselesi vardı. Çok şükür o sorunu çözmek bize, AK Parti hükümetlerine nasip oldu. Nerdeyse bir asırdır bu toprakların beklediği bir projeydi. Sularımız akacak, ovalarımız, tarlalarımızı sulayacak, Ilıcalar'ın bereketi artacak." İfadelerini kullandı.

Bingöl Ilıcalar arası yolun duble olduğunu aktaran Yılmaz, Ilıcalar'ın da kentin bir mahallesi gibi insanların rahat bir şekilde gidip geldiklerini ifade etti.

Yılmaz, dertlerinin hizmet olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"AK Parti bir taraftan demokratik adımlar attı bu bölgeyi rahatlattı. Gerek başörtüsü gerekse anadil konusunda, insanların temel hakları konusunda çok önemli ilerlemeler sağladı. Bir taraftan da insanlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda hizmet ürettik. Başkaları, topluma söyleyecek hiçbir şeyleri olmayan çevreler hiçbir hizmet yapmadıkları halde sabah akşam bunu gölgelemeye çalışıyorlar. Çok şükür Bingöl halkı, Ilıcalar halkı bunlara prim vermiyor."

Dokunulmazlıkların kaldırılması

Konuşmasının devamında HDP milletvekillerini eleştiren Yılmaz, mahkemeye gitmeyen vekillerin mağdur edebiyatı yaparak halkı tahrik etmeye çalıştıklarını belirtti.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hatırlarsanız bu dokunulmazlıkları da kaldırın diyorlardı. Birçok konuşmalarında biz hazırız, kaldırın bizim korkacak hiçbir şeyimiz yok mahkemelere gidelim diyorlardı. Meclis karar verdi dokunulmazlıkları kaldırdı. Şimdi de bakın kaçıyorlar mahkemeye bile gidip ifade vermiyorlar. Madem biz hukuk devletiyiz, madem hukuka saygılı olduğunuzu söylüyorsunuz gidin o zaman suçunuz yoksa bağımsız, tarafsız yargı önünde hesabınızı verin. Bunu yapmayıp halkı tahrik etmeye çalışıyorlar. Mağduriyet edebiyatı yapmaya çalışıyorlar. Birçok yerde, bu çukur siyasetinde, siyasetten çukur içinde kaldıkları için başka yollarla halka bir mağduriyet havası oluşturmaya çalışıyorlar. Halkımız bu işleri gayet iyi biliyor, kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Bu propagandalara da papuç bırakmayacaktır."

Son zamanlarda yaşanan terör hadiselerine de dikkat çeken Yılmaz, son olarak Bağdat'ta acı br hadise yaşandığını, terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Terörün karşısında da Ilıcalar gibi hepimiz dimdik duracağız. Birgün bu terör de ülkemizin gündeminden düşecektir inşallah. O zaman çok daha hızlı bir şekilde kalkınacağız, demokrasiyi de çok daha güzel yaşayacağız, özgürlüklerimizi de rahat yaşayacağız. Bunlar birazda bölgemizden, Suriye'den, Iraktan kaynaklanan meseleler. Bunlarda ortadan kalktıkça o ülkelere, İslam dünyasına da bir huzur, barış gelmesini de bu vesileyle Allah'tan niyaz ederim. İslam dünyasında huzur olmadan Türkiye'de de tam anlamıyla huzur olmaz. Bunun içinde hükümet olarak elimizden gelen tüm gayreti sarfediyoruz."

İftar Programına, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Barakazi, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, Ilıcalar Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök, diğer yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet YılmazBingöl

Muhabir Abdullah Çelik

Redaktör Ömer Yasin Ergin

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Ilıcalar AK Parti Bingöl Politika Haberler

title