Haberler

AK Parti Eskişehir Milletvekili Avcı ve Günay'dan alacakların yapılandırılmasına ilişkin açıklama

Güncelleme:

AK Parti Milletvekili Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçen "alacakların yeniden yapılandırılması kanun teklifi" ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

AK Parti Milletvekili Nabi Avcı ve Emine Nur Günay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçen "alacakların yeniden yapılandırılması kanun teklifi" ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Avcı, açıklamasında, söz konusu kanun ile 245 milyar borcun yapılandırılmasının esas alındığını kaydetti.

Devletin vatandaşı için 157 milyar cezadan vazgeçmeyi öngördüğünü belirten Avcı, açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

"Bunun yaklaşık 80 milyarı katma değer vergisi, 26 milyarı ise gelir vergisi stopajıyla alakalı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın döneminin ülke ekonomisine etkisini azaltmak, istidamı ve üretimi korumak ve vatandaşlarımızın salgından en az şekilde etkilenmesini sağlamak için alınan önlemler ve sağlanan birçok desteğin yanı sıra, vatandaşlarımızın, işletmelerimizin vergi ve sigorta primleri olmak üzere kamuya olan yükümlülükleri ertelenmiş ve vergi oranlarında indirime gidilmiştir. Söz konusu kanunlarla kişi ve kuruluşlara, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Özel İdareleri ve belediyelere olan borçlarında yapılandırma ve taksitler halinde ödeme imkanı getirilerek, bu borçların yeniden yapılandırılma düzenlemesi yapılması amaçlandı."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay ise düzenleme ile alakalı, açıklamasında şu cümleleri kaydetti:

"Paketle birlikte hibe desteklerinin ardından esnafa yönelik bir kolaylık daha sağlanacak. Karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezine bildirilen kişilerin ve kredi müşterilerinin yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde, geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtları yapılan düzenlemeyle dikkate alınmayacak. Başka bir deyişle, bu kişiye kredi çekeceği zaman 'sicili bozuk' muamelesi yapılamayacak. En azından esnafımız finansal esneklik kazanmış olacak. Normal hayata dönünceye kadar bazı ödemelerini yapmak zorunda kalmayacak. Dün olduğu gibi bugünde esnafımızın yanında olmaya devam ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Eskişehir AK Parti Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title