Haberler

Malatya'da Aile İçi İletişim ve İnternet Semineri Verildi

Güncelleme:

Malatya'da Aile İçi İletişim ve İnternet Kullanımı hakkında Malatya Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda bir seminer gerçekleştirildi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Aile İçi İletişim ve İnternet Kullanımı hakkında Malatya Halk Eğitim Müdürlüğü Salonu'nda bir seminer gerçekleştirildi.

Seminere; Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Temsilcisi Uzaman Nazlı Yılmaz, İl Halk Eğitim Müdürü Veysel Güler, Eğitimci Hüseyin Erdoğan ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi kapsamında gerçekleştirilen 'Aile İçi İletişim ve İnternet Kullanımı' hakkındaki seminerde dinleyenlere yönelik yaptığı konuşmasında Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, "Bireyin toplumsallaşması tutum ve davranışlar kazandığı bunu model olarak gördüğü yer ailedir. Aile içinde eşler arası iletişimde birbirlerine güvenen, kendi sınırlarını bilen, birbirini onurlu gören, birbirine saygı duyan anne ve babalar, çocuk yetiştirmeyi dünyanın en sorumlu görevi olarak kabul ederler. Aile içinde eşlerin birbirlerine olan iletişimlerinin ortaya koyduğu iyi yada kötü davranışlar çocuklar üzerinde etkili olur. Ailede yaşanan olumsuzluklar çocuklarda, çocukluk, ergenlik ve gençlik dönemlerinde problemler yaşanmasına neden olur. Bu açıdan Aile içi iletişimin önemi büyüktür sizlere bu konuda uzman eğitmenlerimiz bir seminer verecekler" ifadelerini kullandı.

Seminerde konuşma yapan Eğitimci Hüseyin Erdoğan ise aile içi iletişimin yararları ve yapılması doğru davranışlar ile internet kullanımı, bilinmeyen gözden kaçan dikkat edilmesi gereken yöntemleri sunum, film, zaman zaman küçük oyunlar eşliğinde izleyenlere bilgiler aktardı.

"Bu güne kadar 35 İlde bu konularda seminer verdik" diyen Hüseyin Erdoğan, aile içi iletişimin çok önemli olduğuna değindi. Erdoğan, bilinen birçok yöntemin çok basit sebepler yüzünden iletişimsizliğe neden olduğunu verdiği örnekler ile açıkladı.

İnternet kullanımı hakkında gereken hassasiyetin gösterilmemesi alınması gereken tedbirlerin göz ardı edilmesinin aksi halde sonuçlarını çok ağır olduğunu verdiği örneklerle açıklayan Erdoğan, çocukların asla kontrolsüz bir ortamda internetle vakit gerdirmelerinin uygun olmadığını, bilinen aksine sanal değil gerçek bir dünya olduğunu, internet sayesinde ciddi problemler ile karşı karşıya kalındığını somut örneklerle açıkladı. Bu konuda ebeveynlere büyük görev düştüğünü anlatan Erdoğan, "İnternet doğru kullanıldığı sürece faydalı bir araçtır" dedi.

Seminer sonunda katılımcılara sertifika töreni yapıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hüseyin Erdoğan Türkiye Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title