Haberler

Ahlat'ta Hafızlık Kur'an Kursu İçin Temel Atma Töreni

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yapılacak olan Abdurrahman Gazi Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu için temel atma töreni düzenlendi.

Abdurrahman Gazi Türbesi önünde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende konuşan Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, 6 katlı inşa edilecek olan hafızlık kursunun temel atma töreni için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Şu an faaliyette olan 42 kişilik yatılı hafızlık erkek Kur'an kursumuz, 2012 yılında başkanlığımız bünyesinde hafızlık eğitimi vermeye başlamış ve şu ana kadar 24 öğrenci mezun etmiştir. Zamanla gelen talepleri kursumuz karşılayamadığı için yeni bir kurs yapımı elzem hale gelmiştir. Temeli atılacak olan kursumuz 6 katlı ve 112 kişiliktir" dedi.

Bitlis Müftüsü M. Faysal Geylani ise, temeli atılacak olan kursun hayırlı olmasını diledi.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da, 2012 yılında kurulan hafızlık kursunun çevre il ve ilçelerden de teveccüh gördüğünü belirterek, "Şimdi buradaki kapasiteyi 112 kişiye çıkarmayı amaçladık. Özellikle engelliler içinde uygun bir tesis olmasına gayret ettik. Burayı güzel bir projeyle hayata geçirmeye çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Müşaviri Abdurrezzak Ateş ise, çok önemli bir temel atma için bir arada olduklarını belirterek, "Kur'an kursu talebelerimizin muhafazası ve onların korunacağı bir yer. Kur'an talebeleri Kur'an-ın muhafızı ve korumasını yapacaklar, ama Kur'an hem kursumuzu hem talebelerimizi hem de şehrimizin muhafızlığını yapacak asıl korunak, asıl barınağımızdır. Dolayısıyla biz Kur'an ile var olur, Kur'an ile biter, Kur'an ile dirilir, Kur'an ile yaşarız. Attığımız her temelin bir geçmişi var. Bugün burada attığımız temel, Abdurrahman Gazi'nin Muaz Bin Cebel'in İyas Bin Ganem'in buralara mühürlerini bastıklarının devamıdır aslında. Buraya öyle bir imza attılar ki kıyamete kadar buranın İslam beldesi, İslam'ın konuşulacağı, Kur'an-ın okunacağı ve anlatılacak diye bize emanet ettiler. Bugün elhamdülillah yönetici ve halkımızın desteğiyle Kur'an-ın anlatılacağı 6 katlı bir binayı yapmak üzere bir aradayız. Allah ömür verirse açılışını yapmaya geliriz. Bizim üzerimize, Diyanete düşen ne olursa destek vereceğiz. İnşallah kısa sürede de bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar da, kursun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "İnşallah açılışını da hep birlikte yaparız. En çok Kur'an-a ihtiyaç duyduğumuz, onun içeriğine, emirlerine ihtiyaç duyduğumuz bir dönemi yaşıyoruz. Kur'an hayatımızın içerisinde etkin olmalıdır. Bu şekilde ancak Müslümanlar olarak dimdik ayakta kalabilir, huzur içerisinde yaşayabiliriz. Yeryüzündeki tüm zulümler, milyonları aşan katliamlar, hepsi çok emin olunuz ki Kur'an-ı Kerim'de de 'onlarla dost olmayın' dediği, kötülüklerini ifade ettiği gibi tüm bu gelişmiş dediğimiz bize medeniyet öğretmeye kalkan ülkelerin ve toplumların planlı, programlı, bilerek ve isteyerek işledikleri suçlardır. Cenab-ı Allah hafızlarımızın sayısını artırsın. Onu anlayan, onu yaşayan toplumlardan olmamızı bize nasip eylesin. Cenab-ı Allah Kur'an-ı Kerim'i elbette ki koruyor. Bir harfinin bile değiştirilemeyeceğini ifade ediyor. Bizimde korunmamız için ona layık olmamız lazım. Tekrar hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından temel atma töreni dualarla gerçekleştirildi. Temel atma töreninin ardından cami açılışı için düzenlenen programa geçildi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Faysal Geylani İmamoğlu Bitlis Ahlat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title