Haberler

Afyonkarahisar Zahire Pazarında Hasat Yoğunluğu

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde hasat mevsiminin başlamasıyla zahire pazarında yoğunluk oluştu.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde hasat mevsiminin başlamasıyla zahire pazarında yoğunluk oluştu. Arpa, buğday ve haşhaş satmak isteyen üreticiler zahire pazarında uzun kuyrukla oluşturdu. Sandıklı'da arpa, buğday ve haşhaş hasadı başlarken, topladıkları ürünleri satmak isteyen üreticiler zahire pazarının yolunu tuttu. Traktör römorklarına yükledikleri ürünleri pazara getiren üreticiler uzun kuyruklar oluşturdu. Sandıklı zahire pazarında arpanın kilosu 75-82 kuruş, buğdayın kilosu ise 83-88 kuruş arasında alınıyor. Üreticiler fiyatların düşük olmasından yakınırken zarar ettiklerini söyledi. Üretici Yusuf Keskin, "Hasat başladığında 80 kuruş ile 85 kuruş arasında değişiyordu. Şimdi ise millet satmak için zahire pazarına yığılınca 75 kuruşa, 70 kuruşa hatta 60 kuruşa kadar düştü. Bakanımıza bu konuya da el atmasını istiyoruz" dedi. Üretici 75 yaşındaki Mehmet Ulupunar, "Durum çok kötü. Arpa 72 kuruş ile 82 kuruş diye biliyorum. Buğday da biraz üstünde işte. Masraflarımız karşılanmıyor. Çiftçi de bilinçli değil. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) açılmıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi açılsa devletin verdiği fiyatların az biraz altında satışlarımız olur. Piyasaya da az bir canlılık gelir. Rekabet gelir. Zahire pazarında yoğunluk var ama buradan başka alıcı yok. Çiftçinin borcu var. Nasıl ödeyecek mecbur ürününü satacak" diye konuştu. Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız da geçen yıla oranla arpa ve buğday fiyatlarında önemli bir artış olmadığını söylerken, şunları kaydetti: "Tarım Bakanı 'TMO açık olacak' diyor. Bakanlık TMO açık fakat çiftçi mal getirmiyor sanıyor. Burada ürün alımı yapmadıkları için rekabet olmuyor. Rekabet olmayınca fiyat düşüyor. Bu sene bir de ilk defa dışardan gelen hububat ürünlerinin gümrük fiyatlarının düşürülmesi açıklaması hasat zamanında yanlış bir açıklamaydı. Bu durum hasat zamanı bittikten sonra 11 ve 12'nci aylarda açıklansaydı hububattaki düşük fiyatlar olmayacaktı. Yani TMO'nun hububat almaması ile dışardan gelen hububatlardan gümrük vergisi alınmaması fiyatların düşük olmasına neden oldu." TMO yetkilileri ise hasadın başlamasının ardından arpa ve buğday alımının yapıldığını belirtirken, üreticilerin zahire pazarlarını tercih ettiği için Sandıklı TMO Amirliği'ne ürün getirmediğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Toprak Mahsulleri Ofisi Yusuf Keskin Sandıklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title