Haberler

Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

İscehisar ilçesinde, İscehisar Kaymakamlığı Ulusal Satranç Turnuvası ödül töreni düzenlendi.

İscehisar ilçesinde, İscehisar Kaymakamlığı Ulusal Satranç Turnuvası ödül töreni düzenlendi.

İscehisar Kaymakamlığı tarafından organize edilen, "İscehisar Kaymakamlığı 4. Ulusal Ödüllü Satranç Turnuvası" Demmer Stone Sergi Salonunda sona erdi.

Yurt genelinden 97 satranç sporcusunun katıldığı turnuvada A ve B kategorilerinde dört sıralamada toplam bin 500 lira para ödülü dağıtıldı.

Törende konuşan İscehisar Kaymakamı Muhammet Öztabak, 3 yıldır ilçenin tanıtımı için kapılarını bizlere açan satranç turnuvasına ev sahipliği yapan Demmer firmasına ve Adnan Demirel'e teşekkür etti.

Öztabak, "Satranç bir oyun olarak düşünülmemeli, çocuk gelişiminde satrancı bir araç olarak kullanıp, hayata yönelik mesajları satranç oyunu üzerinde verebiliriz." dedi.

Satranç töreninde dereceye girenlere ödüllerini İscehisar Kaymakamı Muhammet Öztabak, Belediye Başkanı Mustafa Çibik ve sponsor firma adına Baha Demirel verdi.

Muhtarlar Bursa ve Çanakkale'yi gezdi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü (DKMP), Afyonkarahisar mahalle muhtarları ve ailelerini Bursa ve Çanakkale gezisine götürdü.

DKMP Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğü, kentteki 88 muhtar ve ailesini Bursa ve Çanakkale'yi içine alan tarihi ve kültürel mekanları gezdirdi.

Afyon Muhtarlar Derneği Başkanı Mesut Koyun, DKMP 5. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bursa ve Çanakkale'deki milli ve tabiat parkları ile tarihi ve kültürel mekanları kapsayan teknik geziden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na teşekkür etti.

Dinar'da öğrencilerden örnek davranış

Dinar ilçesinde Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal Ortaokulu öğrencileri Dinar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda annesinin yanında kalan çocuğa giysi, oyuncak ve maddi yardımda bulundu.

Faaliyete Okul Müdürü Mehmet Öztürk, Sosyal Bilgiler öğretmeni Ersin Acar ve 5. sınıf öğrencilerini temsilen Ayşe Kübra Cengiz ve Mustafa Fatih Baştürk katıldı.

Okul Müdürü Öztürk, 5. sınıfı öğrencilerinden böyle bir talep gelince büyük bir memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Sosyal Bilgiler öğretmeni Ersin Acar da Sosyal Bilgiler dersi müfredatında yer alan sivil toplum örgütleri konusunu anlatırken, öğrencileri ile kendi imkanlarımız dahilinde bir yardım vakfı kurmaya ve bu vakıf aracılığıyla yardıma muhtaçlara yardım eli uzatmaya karar verdiklerini belirtti.

Acar, amaçlarının kültürlerinde önemli bir yeri olan vakıf geleneğini yaşatmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Onların hevesi ve okul müdürümüzün desteği bana güç verdi. Temsili olarak kurduğumuz Selçuk Gürdal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile öğrenci velilerimizden ve öğretmen arkadaşlarımızdan topladığımız bağışlar sayesinde Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV'e bağışta bulunduk. Daha sonra ilçemiz T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda küçük bir çocuğun yaşamakta olduğunu öğrendik. Bunun üzerine öğrencilerimle, bir yardım eli de buraya uzatabiliriz diye düşündük. Bu niyet neticesinde, bir miktar oyuncak ve kıyafet ile minik bir yüreği bir süreliğine de olsa mutlu ettik. Bütün öğrencilerimle gurur duyuyorum. Ayrıca bu faaliyetimizde bize her türlü kolaylığı sağlamanın yanında, her zamanki gibi bizi misafirperverce ağırlayan kurum yönetimine teşekkür ederim."

Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Metin Erkılıç, "Öğrencilerin bu duyarlı davranışı hepimizi duygulandırdı. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin bu hassasiyeti geleceğe daha da umutla bakmamızı sağlıyor. Bu konuda üzerimize düşen ne olursa yapmaya her zaman hazırız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Çibik Çanakkale Dinar Politika Güncel Haberler

title