Haberler

Aday Öğretmen Yetiştirme Çalıştayı Başladı

Mersin’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen, ’Aday Öğretmen Yetiştirme Çalıştayı’ başladı.

Mersin'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen, 'Aday Öğretmen Yetiştirme Çalıştayı' başladı.

Suphi Öner Öğretmenevi'ndeki çalıştaya, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz, Yükseköğrenim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi/ Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Tuğba Yanpar Yelken ile çalıştay üyeleri katıldı.

Çalıştayda konuşan Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Semih Aktekin, öğretmenin vizyon sahibi olması gerektiğini söyledi. Çalıştaya çağrılan insanların, eğitimin nasıl olması gerektiği, nasıl bir insan modeli yetiştirilmesi gerektiği konusunda fikir sahibi olduğunu kaydeden Aktekin, "Mesleğe yeni adım atacak öğretmenlerin nasıl bir bakış açısı ile yetiştirmeliyiz. Buna göre nasıl bir hizmet içi eğitim programları hazırlamalıyız, bunun içeriği ne olmalı? Bu içeriği hangi yaklaşımlarla öğretmeliyiz? Sizden beklentimizi, bu toplantı sonunda bunları ortaya çıkarmak olmalı" dedi.

Çalıştaya katkı veren katılımcılara teşekkür eden Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ali Yılmaz, "Öğretim üyesi olarak yıllardır öğretmen yetiştirme konusu ile uğraştım. Öğretmen yetiştirme konusundaki eksikliklerin farkında olarak öğretmen yetiştirdim. Sistemimizde, özellikle uygulama eksikliği çok fazla. Kazandırılması gereken bazı nitelikler açısından da bakıldığında, öğretmenimizi çok iyi yetiştirdiğimizi söyleyemeyiz. Öğretmen yetiştirme konusuna çok fazla müdahale imkanımız bulunmuyor" diye konuştu.

Öğretmen yetiştiren kurumlarla temas imkanlarının sınırlı olduğunu anlatan Yılmaz, "Bize geldikten sonra öğretmene ne tür değerler yükleyebiliriz? Özellikle uygulamada öğretmenlik mesleğine ilişkin ne tür bilgi ve beceri ile donatabiliriz? Bu çalıştayın bu noktada çok verimli olacağına inanıyoruz. Öğretmenimize adeta usta-çırak ilişkisiyle bir şeyler kazandırmaya çalışacağız. Bunun çok önemli olduğuna inanıyoruz. Öğretmenimiz, öğretmenliği deneme yanılma yolu ile ya da el yordamıyla öğrenmeye çalışıyordu. Bu proje ile öğretmenimizi stajer öğretmen olarak sınıfa girmesini, orada öncelikle gözlemler yapmasını ve bu süreçte öğretmenimizde sahip olması gereken bir takım değerlerin kazandırılmasını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İyi bir öğretmenin hangi vasıflara sahip olması gerektiğinin planlanması gerektiğine işaret eden Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ise, iyi bir öğretmen olabilmek için mesleki alan bilgisinin yanı sıra mesleki alan bilgisine sahip öğretmenlerin bu bilgileri öğrenciye nasıl aktaracaklarına dair ciddi bir bilgi ve yeterliliğe sahip olması gerektiğini ifade etti. Yılmaz, öğretmenlerin ellerindeki materyalleri kullanabilme yeterliği ile beraber etkili iletişim ve meslek aşkının bir öğretmende olmazsa olmaz unsurlar olduğunu açıkladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, çalıştayın öğretmen yetiştirme konusunda çok önemli bir çalışmaya kaynak olacağını belirterek, bu derece önemli bir çalışmanın Mersin'de yapılmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay programına geçildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suphi Öner Öğretmenevi Milli Eğitim Müdürlüğü Semih Aktekin Nazif Yılmaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title