Haberler

Adana Pankart Sanığına, Bıçaktan 3 Bin 400 Lira Ceza

Başbakan olarak Osmaniye'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginde 'Hırsız var' yazılı pankartı açtıktan sonra gözaltına alınan ve korumalar tarafından dövüldüğünü iddia eden 35 yaşındaki İbrahim Alıcı, adliye girişinde polise teslim ettiği yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki bıçak nedeniyle açılan davada 3 bin 400 lira para cezasına çarptırıldı.

Başbakan olarak Osmaniye'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginde 'Hırsız var' yazılı pankartı açtıktan sonra gözaltına alınan ve korumalar tarafından dövüldüğünü iddia eden 35 yaşındaki İbrahim Alıcı, adliye girişinde polise teslim ettiği yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki bıçak nedeniyle açılan davada 3 bin 400 lira para cezasına çarptırıldı.

3 Mart'ta Osmaniye'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye Devlet Bahçeli Bulvarı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Eski uzman çavuş olan 2 çocuk babası İbrahim Alıcı da üzerinde 'Dikkat. İtinayla yürütme yapılır' yazan ve ampul bulunan tişörtle miting alanına girdi. İbrahim Alıcı, Erdoğan konuşmaya başladıktan sonra da yanında getirdiği 'Hırsız var' yazılı pankartı açtı. Partililer tarafından tartaklandıktan sonra gözaltına alınan İbrahim Alıcı, emniyete götürülmeden önce Başbakanlık korumaları tarafından bir minibüse bindirilerek elleri kelepçelenip yaklaşık 1 saat süreyle dövüldüğünü öne sürdü.

'KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET' SORUŞTURMASI

6 Mart'ta, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Başbakanlık korumaları hakkında Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Alıcı, sonra da Osmaniye Adliyesi'ne giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemin Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu ve Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'den şikayetçi oldu. İbrahim Alıcı hakkında da, 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

BIÇAĞINI POLİSE TESLİM ETTİ, HAKKINDA DAVA AÇILDI

Soruşturma kapsamında ifade vermek için 20 Mart'ta Osmaniye Adliyesi'ne giden İbrahim Alıcı, üzerinde taşıdığı ahşap saplı 30 santimetre uzunluğundaki bıçağı kapı girişinde görevli polislere teslim etti. Adliyeden çıkarken teslim ettiği bıçağı geri almak isteyen İbrahim Alıcı hakkında görevli polisler, '6136 Sayılı Ateşli Silahlar ile Bıçaklar ve Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet suçundan işlem yaptı. Soruşturmanın ardından kanunla yasaklanmış bıçak taşıdığı iddiasıyla İbrahim Alıcı hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı.

'TESLİM ETTİĞİM POLİS BİR İŞLEM YAPMADI'

2 Aralık'ta Osmaniye 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan İbrahim Alıcı, mitingde açtığı pankart nedeniyle başına gelmeyen kalmadığını söyledi. Yaşadıklarından sonra koruma talep ettiğini ancak kabul edilmediğini anlatan Alıcı şöyle konuştu

Bunun üzerine bıçağı korunmak için üzerimde taşıyordum. Adliye girişinde polise teslim ettim. Polis herhangi bir işlem yapmadı. 1 saat sonra çıkarken bıçağı almak için döndüğümde görevli polis değişmişti ve hakkımda işlem yapıldı. Bıçağı taşımanın suç olduğunu bilmiyorum.

İlk duruşmada karar veren mahkeme hakimi, İbrahim Alıcı'ya 'kanunla yasaklanan bıçağı izinsiz bulundurma' suçundan 5 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Hakim, hapis cezasını 3 bin 400 lira para cezasına çevirdi.

'İDDİALARLA İLGİLİ DAVA YOK'

Para cezasını temyiz eden İbrahim Alıcı, işkence ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla ilgili yaptığı suç duyurularından henüz bir sonuç alamadığını söyledi. İbrahim Alıcı, Kendi elimle teslim ettiğim bıçakla ilgili, sanki birini öldürmüşüm veya gasp etmişim gibi dava açıldı ve ilk duruşmada ilginç bir şekilde ceza aldım. Yargı bu kadar hızlı işliyor madem, neden işkence iddialarıyla ve görevi ihmal suçlarıyla ilgili henüz bir dava yok İddianame bile hazırlanmadı diye konuştu.

İbrahim Alıcı'nın avukatı, 'Erdoğan'a hakaret' iddiası ile başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, dosyaya bakan savcının değişmesi nedeniyle sonuçlanmasının uzamış olabileceğini söyledi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İbrahim Alıcı Osmaniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title