Haberler

Adana'da Silahlı Saldırıda Öldürülen Belediye Meclisi Üyesi

Adana'da Silahlı Saldırıda Yaşamını Yitiren Eski Seyhan Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Ahmet Cevdet Yağ'ın Cenazesi Toprağa Verildi

Adana'da silahlı saldırıda yaşamını yitiren eski Seyhan Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Ahmet Cevdet Yağ'ın cenazesi toprağa verildi.

Hadırlı Mahallesi'nde, karaciğer yetmezliği sonucu hayatını kaybeden amcasının oğlu Ahmet Yağ'ın cenaze töreninin ardından aracına giderken M. C. Ö'nün tabancayla ateş ederek öldürdüğü Ahmet Cevdet Yağ'ın (61) cenazesi, yakınları tarafından Adana Adli Tıp Kurumunun morgundan alındı.

Yağ'ın cenazesi, önce Cemalpaşa Mahallesi'ndeki evine, daha sonra Büyükşehir Belediyesinin girişindeki tören alanına getirildi. Belediye zabıta ekiplerince taşınan tabutun üzerine vatandaşlar karanfil attı. Belediyenin önündeki katafalka konulan tabuta sarılan Yağ'ın eşi Handan, kızı Mine, oğlu Gökhan ile ağabeyi Recai, gözyaşlarına hakim olamadı. Yağ'ın öz geçmişinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, burada yaptığı konuşmada, olayı duydukları andan itibaren yaşadıkları şoku atlatamadıklarını belirterek, 'Çok üzüldük. Acımız çok büyük. Onun adını yaşatacağız' dedi. Bu sırada, ağabey Recai Yağ, 'Kötüler yaşıyor maalesef başkan, iyilere bak ne oluyor' diye konuştu.

Yağ'ın cenazesi, daha sonra Seyhan Belediyesinin önüne getirildi. Burada yapılan törende, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, üzüntüsünü ifade etti.

Öztürk, dün sabah Yağ'la telefonla görüştüğünü belirterek, 'Bana, 'Başkan, kuzenim Ahmet vefat etti. Onun da adı Ahmet Yağ, adlarımız dolayısıyla benimle karıştırıyorlar. Sabahtan bu yana herkes arayıp beni soruyor. Cenazeye katılıp sağlığımın iyi olduğunu göstereyim' dedi. Ben de akşam taziye ziyaretine geleceğimi söyledim. Ancak bugün onun cenazesine katıldık. Çok üzgünüm' dedi.

Daha sonra CHP İl Başkanlığının önüne getirilen cenazeyi binadan çok sayıda partili çiçek atarak uğurladı.

- OLAYIN OLDUĞU YERİN YANINDAKİ MEZARLIKTA TOPRAĞA VERİLDİ-

Yağ'ın cenazesi, Akkapı Mezarlığı'nda yıkandıktan sonra konvoy eşliğinde Hadırlı Mahallesi'ndeki mezarlığa götürüldü. Yağ'ın cenazesi, kuzeninin de defnedildiği, saldırının gerçekleştiği Hadırlı Mezarlığı'nın yakınındaki başka bir mezarlıkta toprağa verildi.

Bu arada, törenlere, Yağ'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali İlhan Atış, CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, siyasi parti başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve iş adamları katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi.

Ahmet Cevdet Yağ'ın ağabeyi Recai Yağ, bir gazetecinin olayın nedeniyle ilgili sorusu üzerine, 'İyi olduğu için bunlar başına geldi. Zanlıya da iyilik yapmıştı' dedi.

- ZANLININ PROFİLİ-

Zanlı M. C. Ö'nün yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Zanlının 1993 yılında cinayet, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a aykırı hareket etme, 1996 yılında ise silahla yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarına karıştığı belirlendi.

M. C. Ö'nün 25 Mayıs 1999'da yakalandığı, hakkında 'cürüm işlemek için teşekkül oluşturma, teşekkül tarafından birden fazla adam öldürme, suça azmettirme, yaralama, gasp, çek-senet tahsilatı, çalıntı otomobil kullanma, sahte kimlik tanzim etme, resmi evrakta sahtecilik' suçlamalarıyla işlem yapıldığı tespit edildi.

Cezaevinde bir süre kaldıktan sonra çıkan zanlının kardeşi Erhan Ö'nün de 2001 yılında cinayet suçuna karıştığı öğrenildi.

M. C. Ö'nün boşandığı eşinden 2 çocuğu bulunmasına karşın nüfusuna kayıtlı olmadığı belirlendi.

Suriye ve Irak başta olmak üzere yurt dışına birçok kez çıktığı belirlenen M. C. Ö'nün yeniden yurt dışına kaçma ihtimaline karşı sınır kapısındaki yetkililerinin uyarıldığı öğrenildi. Cumhuriyet Savcılığınca zanlı hakkında yakalama emri çıkarıldığı ve yurt dışına çıkış yasağı konulduğu bildirildi.

- CENAZE TÖRENİNE GİTMEMESİ İÇİN TELKİNDE BULUNULDUĞU İDDİASI-

Öte yandan, Ahmet Cevdet Yağ'ın zanlıyla karşılaşabileceği iddiasıyla bazı kişilerin, kuzeninin cenaze törenine gitmemesi yönünde telkinde bulunduğu iddia edildi.

Yağ'ın ise cenazeye katılmakta ısrar ederek, 'Kuzenim ile adımız aynı olduğu için millet benim öldüğümü sanıyor. Gidip gözükmem daha doğru olur. Hem o kadar kişinin arasında ne olacak' dediği belirtildi.

Zanlının, olay sırasında Yağ arabasına giderken 'Ahmet ağabey, bir saniye bakar mısın' diyerek durdurduğu, yanına gelerek ateş açmaya başladığı bildirildi. Yağ yere yığıldıktan sonra göğsüne ateş eden zanlının ikinci bir tabancayla kaçarken arkasından kimsenin gelmemesi için ateş açtığı kaydedildi. Zanlının 9 milimetre çapındaki tabancayla 12 el ateş ettiği, 9 merminin Yağ'ın vücuduna isabet ettiği belirtildi.

Saldırı sırasında Ahmet Cevdet Yağ'ın yanında oğlu Gökhan Yağ'ın da bulunduğu bildirildi.

Bu arada, Yağ'ın akrabası, Hadırlı Mahallesi Muhtarı Turgay Anlı, karaciğer yetmezliğinden hayatını kaybeden Ahmet Yağ'ın zanlıyla anne tarafından uzaktan akraba olduğunu belirtti.

(KUT-ANI-MUT-HAN) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title