Haberler

Adana - CHP'li Vekiller, İl İl Gezerek Koalisyonun Neden Kurulamadığını Anlatıyor

CHP'li vekiller, il il gezerek koalisyonun neden kurulamadığını anlatıyor CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine, CHP ile AK Parti arasındaki koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalma nedenleri milletvekillerinden oluşan heyetler tarafından tüm illerde anlatılmaya başlandı.

CHP'li vekiller, il il gezerek koalisyonun neden kurulamadığını anlatıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine, CHP ile AK Parti arasındaki koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalma nedenleri milletvekillerinden oluşan heyetler tarafından tüm illerde anlatılmaya başlandı. Bu kapsamda Adana'da basın toplantısı düzenleyen heyet, koalisyonun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istememesi nedeniyle kurulamadığını öne sürdü.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen ve Aydın Uslupehlivan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bayraktutan, Kılıçdaroğlu'nun verdiği talimatlar doğrultusunda milletvekilleri olarak tüm Türkiye'yi taradıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Sivil toplum örgütlerini, esnafı ziyaret ediyoruz. 7 Haziran'dan bugüne kadar geçen tabloda eğer bu ülkede bugün bir kaos varsa, bir siyasal belirsizlik varsa bunun asli bir faili vardır. Bu kimdir arkadaşlar. CHP olarak 13 yıldır mücadele ettiğimiz bir siyasal partiyle aynı masaya oturmak zorunda kaldık. Biz çarşı her şeye karşı mantığıyla hareket etmedik. Bir siyasal tablo ortaya çıktı. Bu siyasal tabloyu da Türkiye anlatabilmemiz için oyun bozan olmamak anlamında bir masaya oturma gerçeğiyle karşı karşıya kaldık."

'AHMET DAVUTOĞLU KAÇAK SARAYA TESLİM OLMUŞTUR'

Tüm iyi niyetleriyle koalisyon masasına oturduklarını kaydeden Bayraktutan, şöyle devam etti:

"Türkiye'de herkes şunu görsün, bu ülkeden bir tek siyasal güç koalisyon istemiyor. O da kaçak sarayda oturan kişidir. Bugün Ahmet Davutoğlu, kaçak saraya teslim olmuştur. O istemediği için koalisyon görüşmeleri neticesiz kalmıştır. Şunun iyi bilinmesini istiyoruz. Bize bir sorumluluk verilen bir ortamda elimizi değil gövdemizi taşın altına koyma gerçeği ve sorumluluğuyla hareket ettik. Ama bunu karşı taraftan göremedik. 'Bir an önce hükümet kurma görevini AKP'den alalım, CHP ile anlaşamasınlar' gerekli talimatlar kaçak saraydan verildi ve koalisyon istenmedi. Bu ülkede koalisyonu istemeyen kaçak sarayda oturan ve onun emrindeki siyasal kadrolardır. CHP'nin bu konuda en ufak bir kusuru yoktur. Bu konuda elimizden geleni yaptık ama bu iş olmadı. Pazartesi Türkiye, görüldüğü gibi yeni bir sürece başlayacak. Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa'nın 116'ıncı maddesindeki, 'Meclis Başkanı'na danışılarak seçim kararı alınır' ifadesini, 45 günlük süreyi beklemeden seçim kararı almak istiyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. O koltukta tarafsızlık yemini etmiş, ancak tarafsızlığına gölge düşürmüş, yeminine sadık olmayan biri oturmaktır. Cumhuriyet için sıkıntı olan bir anlayış oturmaktadır. Biz bu anlayışı reddediyoruz. Kasım ayında yapılabilecek seçim, son seçim olabilir bu ülkede. Durum o kadar vahim. Bu bir tercihtir, gerçekten çok önemli bir tercihtir. Eğer bunların kafasına göre giderse bu ülke, bu ülkede son seçim de olabilir. Bunların kafasında model olursa. Cumhuriyet ve demokrasi güçleri, bu ülkeyi seven insanlar, ülkesinin geleceğinden kaygı duyan insanların bu seçimde birleşeceği bir parti var, o da CHP'dir."

CHP'li heyet daha sonra il başkanlığında yapılan toplantıyla parti yöneticileriyle bir araya geldi. Heyet daha sonra kentteki bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek koalisyonun neden kurulamadığını anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title