Haberler

Adalet Bakanı Gül, alkollü olarak yakalanan hakimi örnek gösterip aday hakimleri uyardı

Güncelleme:

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, isim vermeden Adana'da alkollü olarak polislere yakalanan ve sonrasında memurlara küfredip saldıran hakimi örnek göstererek hakim adaylarına uyarıda bulundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye Adalet Akademisi'ndeki "Uygulama Adliyesi Açılış Programı"nda yaptığı konuşmada önceki gün alkollü olarak polis uygulamasında yakalanan ve polislere saldıran küfreden hakimi ele aldı. Bu hakimi kötü örnek olarak gösteren Bakan Gül hakim ve savcı adaylarına "Mesleğin vakarına yakışır bir davranışı göstermek sizin boynunuzun borcudur" dedi.

"CÜBBE VARKEN DE YOKKEN DE MESLEĞE YAKIŞIR DAVRANMALISINIZ"

Bakan Gül, hakim ve savcının, mesleğe yakışır bir davranış içinde olması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti "Mesleğimiz, en saygın mesleklerdendir. Mesleğin vakarına yakışır bir davranışı göstermek sizin boynunuzun borcudur. Milletimizin de bu vakarı görme hakkı vardır. Sadece adliyede vakar değil, adliye dışında da bu mesleğe yakışır davranışı göstermek zorundasınız. Sadece gündüz değil, akşam da gece de bunu göstermek zorundasınız. Sadece cübbeniz varken mesleğin vakarı var, cübbe çıktıktan sonra mesleğin vakarı yok diye bir şeye kapılamazsınız. Cübbe olsa da olmasa da siz o şehirde hakimsiniz, savcısınız, gece de gündüz de sırtınızda cübbe var gibi mesleğe yakışır davranışlar içerisinde olmak zorundasınız.

Adalet Bakanı Gül, alkollü olarak yakalanan hakimi örnek gösterdi, aday hakimleri uyardı

"KANUN ÖNÜNDE EŞİTSİNİZ"

Sadece yargısal karar verirken değil, oturup kalktığınız sosyal ilişkilerden tutun, mekanlara varıncaya kadar ve her türlü davranışa varıncaya kadar bir hakim savcı mesleğinde olduğunuzu asla unutmayın. Yine kanun önünde eşit bir vatandaş olduğunuzu da asla unutmayın. O cübbeyi giyerken yargısal yetki kullanıyorsunuz ama çıkarken bir başka vatandaşla, bir kollukla, bir komşunuzla çarşıda pazarda alışveriş yaptığınız bir başka insanla ilişkiniz bir vatandaşlık ilişkisidir. Kanun önünde eşitsiniz, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınız."

Adalet Bakanı Gül, alkollü olarak yakalanan hakimi örnek gösterdi, aday hakimleri uyardı

"YARGI SİSTEMİ, KENDİSİNE LEKE GELMESİNE İZİN VERMEZ"

Bu tür davranışları olanların yargıya verebileceği hiçbir katkı olmadığını aktaran Gül, "Yargı o beyaz süt gibidir. Üstüne düşen en küçük lekeyi kaldıramaz. Dolayısıyla buna en başta adliye karşı çıkar, en başta Hakimler Savcılar Kurulu, bu gibi işlemler, eylemler karşısında yargıya leke getirilmesine asla izin vermez, vermeyecektir. Türkiye'nin hangi şehrinde olursa olsun bu tür davranışlarda bulunan insanların, asla adliyede, o şehirlerde hiçbir şekilde yeri yoktur. Adalet dağıtabilmekten de uzak bir davranış ve tutumdadır." diye konuştu.

Adalet Bakanı Gül, alkollü olarak yakalanan hakimi örnek gösterdi, aday hakimleri uyardı

NE OLMUŞTU?

5 gün önce Adana merkez Seyhan ilçesi, Sümeh Mahallesi'nde Adana'da 5. Sulh Ceza Hakimi Hayrettin Yavuz, alkollü araç kullanırken trafik polislerine yakalandı. Ekiplerin işlem yapmak istemesi üzerine Hakim Yavuz polis ekiplerine saldırmaya çalıştı.

Ayakta durmakta zorlanan Yavuz, polisleri tehdit edip ağza alınmayacak küfürler etti. Polise saldırmak isteyen hakim, dengesini kaybedince yere düşerek bayıldı. Hakim ambulansla hastaneye kaldırıldı. Alkollü olduğu belirlenen hakim hakkında, Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi de soruşturma izni verdi. Polisler ise hakimden şikayetçi olmadı. Hakim Hayrettin Yavuz, tedbiren Van Hakimliği'ne atandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Abdülhamit Gül Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (31)

ultraslan:

yargı yasama yürütme sağlık eğitim ve daha devlete dair her ne varsa rezalet akp nin rezaletidir kimse aksini savunmasın yazıklar olsun ülkenin geldiği noktaya bak utançsınız koskocaman bir utanç

11
5
yanıtYanıtla
Jackal:

Lan geri zekali hakim icmis ayyaş olmus kabahatlisi akparti oluyor ne is bu Saman var yenmi

yanıt2
yanıt3
Murat 62:

Çoğu insan gibi sonum intihar açız

yanıt0
yanıt0
artist ya:

hem suçlu hem güçlü kimsin lan sen senden büyük devlet var

11
3
yanıtYanıtla
KİM İNANIR:

POLİSLERDE ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞ GÜYA. . .

yanıt1
yanıt2
Aslan:

Valla Türkiye eski Türkiye değil o ayyaş Hakim bozuntusu başta kendini rezil etti herkes görevini yapıyor kim olursan ol ama saygılı ol ne oldu Van a selam soyle

5
6
yanıtYanıtla
atcan:

polislere ne oldu yada ne olacak onuda söyleseydiniz sn bakan

4
3
yanıtYanıtla
muttalip:

asaletiniz batsın. inşallah gün gelir adaleti ararsıniz

6
1
yanıtYanıtla
memoli:

kanun sadece garibanlara var kardeşim.

3
2
yanıtYanıtla
a:

sayın bakan, bu hakimle ilgili soruşturma açtık, herkes ayağını denk alsın desene

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title