Haberler

ABD'nin yeni First Lady'si Jill Biden, eğitimci kimliği ile dikkat çekiyor

Güncelleme:

ABD'nin 46. Başkanı Joe Biden seçilirken eşi Jill Biden ABD'nin yeni First Lady'si oldu. Yeni First Lady, kocası başkan yardımcısı iken öğretmen olarak çalışmaya devam etmişti.

ABD'de 3 Kasım günü başlayan 59. başkanlık seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre, mevcut başkan Donald Trump'a karşı delege sayısında üstünlük sağlayan Demokratların adayı Joe Biden kazandı. Jill Biden ise eşini başkan yardımcılığı yaptığı dönemde öğretmenliğe devam etmesiyle öne çıkmıştı.

JOE BIDEN'DAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Joe Biden, eşi Jill Biden için "Ülkenin dört bir yanındaki herkes, en sevdiğiniz öğretmeni düşünün. Sizin kendinize inanmamızı sağlayan kişiyi düşünün. İşte Jill Biden öyle bir first lady olacak" demişti.

ABD'nin yeni First Lady'si Jill Biden, eğitimci kimliği ile dikkat çekiyor

JILL BIDEN KİMDİR?

ABD'nin New Jersey eyaletinde 1951'de dünyaya gelen Jill Biden, 5 kız kardeşin en büyüğü. Çocukluğu Philadelphia'da geçen Jill Biden, Joe Biden ile tanışmadan önce eski bir Amerikan futbolu oyuncusuyla evliydi. Joe Biden ise 1972'deki trafik kazasında ilk eşi ve 1 yaşındaki kızını kaybetmişti. İki oğlu Beau ve Hunter ise kazadan kurtulmuştu.

ABD'nin yeni First Lady'si Jill Biden, eğitimci kimliği ile dikkat çekiyor

JOE BIDEN'LA 1975'TE TANIŞTI

Jill Biden, Joe Biden ile bu trajik olaydan üç yıl sonra 1975'te kardeşi aracılığıyla tanıştı. Joe Biden o sırada senatördü, Jill Biden ise okumaya devam ediyordu. Kendisinden 9 yaş büyük Joe Biden'ı ilk gördüğünde "Bin yıl geçse de bu iş olmaz diye düşündü" söyledi. Ancak çıkmaya başladıkları ilk gün çok iyi anlaştıklarını gördü. Joe Biden, ona tam 5 kez evlenme teklif etti.

2 YIL SONRA DÜNYAEVİNE GİRDİLER

En sonuncusunu kabul etti. 1977'de New York'ta evlendiler. Ashley isimli kızları 1981'de dünyaya geldi. Joe Biden, 2015'de yine derin bir acı yaşadı. 46 yaşındaki oğlu Beau Biden'i kanser nedeniyle kaybetti. Jill Biden'a ve diğer çocuklarına dayanarak bu acıyı atlattı. Jill Biden, Joe Biden'in aile bir arada tutma becerisinden övgüyle bahsetti.

ABD'nin yeni First Lady'si Jill Biden, eğitimci kimliği ile dikkat çekiyor

ÖĞRETMEN OLARAK ÇALIŞTI

Jill Biden hayatı boyunca hem iyi bir öğrenci hem de iyi bir öğretmen oldu. İki master derecesinin yanısıra, Delaware Üniversitesinde eğitim dalında doktora yaptı. Washington'a taşınmadan önce delaware'de öğretmen olarak çalıştı. Kocası Başkan Yardımcılığı görevini üstlendiğinde de o ingilizce öğretmenliğini sürdürdü. Mesleğine duyduğu sevgiyi "öğretmenlik benim işim değil hayatım" sözüyle anlatıyor.

'SECOND LADY' OLMUŞTU

Eşi 2009-2017'de Obama döneminde başkan yardımcılığı görevini yürütürken Jill Biden, da ikinci first lady lakabıyla anıldı. Bu dönemde eğitim, asker ailelerin desteklenmesi ve meme kanserinin önlenmesi konusunda çalışmalar yürüttü. 2012'de torununun deneyimlerinden yola çıkarak bir çocuk kitabı yazdı. 2020'deki başkanlık yarışında yürüttüğü kampanyada Joe Biden'in en büyük destekçisi eşi Jill Biden'dı. Jill Biden, miting ve etkinliklere onunla birlikte katıldı. Bu esnada koruyucu tavrıyla da dikkat çekti. Demokrat Parti'nin başkan adayının belirlendiği toplantılarda sahneye fırlayan bir kişiden eşini korumak için kendini siper etti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Jill Biden Joe Biden Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (14)

AYBASTILI:

Bunları övmekten kendinizden geçmeyin. Bu insanlar tüm dünyayı kendilerine köle etmek istiyorlar. Firavun hanedanlığı ile bunların ne farkı var? Amerikalılar dan daha amerıinkancı olmak moda oldu. Kim gelirse gelsin hiçbiri birbirinden farklı değildir. Hedefleri aynı parçala yut insanları bir ekmeğe muhtaç bırak. Irak da örnek petrol zengini insanlar açlıktan ölüyor. Demokrasi getireceklerdi, Afganistana da özgürlük hepsi ortada.

14
2
yanıtYanıtla
cafer:

istesek iki dakikada amerikaya diz çökertiriz kim gelirse gelsin bize sökmez bu saatten sonra

3
13
yanıtYanıtla
bence:

parayı basan bi kaç seçkin aile küreselciler tüm dünyadaki merkez bankaları ellerinde kennedy i bile bu yüzden öldürdüler. tüm tv basın medya ellerinde istediklerini melek istediklerini şeytan gösteriyorlar. her yere sızıp tepe noktaları ele geçiyorlar. fetö''nün ağa babaları bunlar. abd de sandık darbesi yapıyolar. hırgızlıkla başkanı değiştirmeye çalışıyorlar. abd nin 15 temmuzu bu bence amaçları tüm sistemi yok edip insanlığı köle yapıp çip takmak ölümsüzlüğün peşindeler tabiki kendileri içi

9
4
yanıtYanıtla
ABD de yasalar işler:

Orayı muz cumhuriyeti mi sandiniz

yanıt1
yanıt2
can:

ne hanim mutavazi saygideger emekci kadinlar var ayni almanya basbakani merkel gibi merkelim ondan 1000 kat fazla böyle hanimlara selam olsun

5
4
yanıtYanıtla
Hun:

Melenianın yanından geçemez topesto suratlı

3
5
yanıtYanıtla
bidon oldu biden:

trump oldu kramp

6
2
yanıtYanıtla
Seren canj:

Yaşlı lar bırakın gençler yönetsin dünyayı

4
3
yanıtYanıtla
HAMZA:

BİDON ZATEN BUNAK KİM İNANIR AMERİKAYI YÖNETECEĞİNİ YAHUDİ KULLANCAK BUNAĞI TRAMP Bİ SÖZ VERİYORDU Bİ SAAT SONRA DOKSAN DERECE DÖNÜYORDU AMERİKAYI BUNLAR YÖNETMİYOR İSRAİL YÖNETİYOR ALAYINI AL BİRİNİ VCUR ÖBÜRÜNE KUDÜSÜ İSRAİLE VERİYORDU YAHUDİ BUNU DESEKLEDİ

6
1
yanıtYanıtla
GİNGO:

TRUMP UN DEDİĞİ GİBİ TAM ZOMBİİBRO

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title