Haberler

​YEDY Gastronomik Derecelendirme Sistemi Muhteşem Bir Gece ile Tanıtıldı

YEDY, 21 Eylül 2017 akşamı Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel'de ulusal ve uluslararası seçkin konukların katılımıyla düzenlenen görkemli gala gecesinde tanıtıldı.


Dünya gastronomisinde hatırı sayılır bir ün kazanan Türkiye, sınırları dahilinde faaliyet gösteren işletmelerin standartlarını yükselterek uluslararası düzeyde hak ettiği yere gelmesini sağlayacak bir organizasyona kavuştu.
YEDY Gastronomik Derecelendirme Sistemi, 21 Eylül 2017 akşamı Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel'de aralarında ulusal ve uluslararası şefler, gastronomi yazarları ve kanaat önderlerinin bulunduğu seçkin konukların katılımıyla düzenlenen gala gecesinde sahneye çıktı.

Lansmanda bir konuşma yapan YEDY Kurucular Kurulu Üyesi Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin konuşmasında "Dünyada gastronomik derecelendime sistemlerinin birçok örneği var ancak ülkemizde bugüne kadar bu alanda sağlam temellere dayanan bir sistem bulunmuyordu. Anadolu sahip olduğu binlerce yıllık mutfak kültürü ile eşi benzeri bulunmaz bir hazine ve medeniyetlerin beşiği. YEDY, Anadolu mutfağının tanıtılması ve dünya mutfakları arasında hak ettiği yeri alması için gerçekten çok önemli ve eksikliği bugüne kadar hep hissedilmiş bir çalışma. Umuyorum ki Türk gastronomisinin dünyayla entegrasyonu anlamında bu eksikliği YEDY giderecek" dedi.

Daha sonra söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Hüseyin Yayman ise "Gastronomi ülkemizin tanıtımı için belki de en önemli avantajımız ve gücümüz. Türkiye'nin dünyaya doğru mesajlarla tanıtılması ve gastronomi alanında hak ettiği yeri alması adına YEDY'nin bu anlamda büyük bir açığı kapatacağına ve gastronomi dünyamıza yeni ufuklar açacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı".

YEDY Gastronomik Derecelendirme Sistemi'nin tanıtıldığı ve Anadolu mutfağından en özgün lezzetlerin ikram edildiği gecenin onur konukları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temuçin ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz'ın yanı sıra derecelendirme sistemleri alanındaki uluslararası duayenlerden Sébastien Ripari ile Greg Malouf, Anissa Helou, Michel Godet, Janna Gur, Maria Jose Sevilla, Alica Rios, Christian Plumail gibi ünlü isimler yer aldı.

Ülkemizde bugüne kadar bu anlamda ulusal ya da uluslararası bir çalışma olmaması tüm çevrelerde gastronomi sektörünün en önemli eksikliklerinden biri olarak değerlendiriliyordu. Bu eksikliği gidermek amacıyla 2014 yılında ilk adımı atılan YEDY'nin Kurucular Kurulu Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç, Günaydın Et Restaurantları Kurucu Ortağı Cüneyt Asan, Grafikir Reklam Ajansı Başkanı Bora Çınar, TIFF Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Akgün, Doktor Bülent Şen ve Dolce Pastaneleri Kurucusu Nilgün Ertuğ'dan oluşuyor. YEDY Danışma Kurulu üyeleri arasında ise ülkemizin önde gelen yiyecek, içecek ve otelcilik danışmanlarından Osman Serim, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, Yemek Kültürü Araştırmacısı ve Yazar Filiz Hösükoğlu, Gastronomi Yazarı, Yemek Fotoğrafçısı ve Stilisti Aydan Üstkanat, Mutfak Dostları Derneği Danışma Kurulu Üyesi ve Yemek Yazarı Sevim Gökyıldız, Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı ve Yüksek Mimar Ali Esad Göksel, Slow Food Bardacık Birliği Lideri ve Yemek Araştırmacısı Nedim Atilla, Şarap Dostları Derneği Eski Başkanı Ahmet Aykut, Dünya Gazetesi Gastronomi Yazarı Faruk Şüyun, IC Holding Turizm ve Hizmetler Grup Başkanı Orhan Hallik, İş Adamı Orhan Kesikoğlu ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz gibi gastronomi dünyasının kanaat önderleri sayılan isimler bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adnan Şahin Türkiye Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title