Haberler

65. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası Başlıyor

Güncelleme:

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Eskişehir'de başlayacak "65. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası"na, 280 sporcunun katılacağını bildirdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Eskişehir'de yarın başlayacak "65. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası"na, 10 Balkan ülkesinden 280 sporcunun katılacağını bildirdi.

Terzi, şampiyonanın teknik toplantısında yaptığı konuşmada, Eskişehir'de daha önce yıldızlar ve gençlerde birer Balkan organizasyonu düzenlendiğini anımsattı.

Büyüklerde yarın başlayıp iki gün sürecek kentteki üçüncü Balkan organizasyonunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Terzi,

"Eskişehir'de düzenlediğimiz 65. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası'na 10 ülkeden 280 sporcu katılacak. Yarış için gelen konuklarımızı kendi şehrimde ağırlamaktan dolayı mutluyum" dedi.

Terzi, Türkiye'nin artık dünya şampiyonaları organize ettiğini, Avrupa Atletizm Birliği'nin birçok organizasyonunun yurttaki spor tesislerinde yapıldığını anlattı.

Sporculuk yıllarında Balkan oyunlarına gittiğinde, "Bizim ülkemizde de Balkan Büyükler Şampiyonası yapılacak mı-" diye düşündüğünü dile getiren Terzi, şöyle konuştu:

"Şu anda kendi şehrimde bu etkinlikleri organize etmenin ayrıca mutluluğunu yaşıyorum. Tabii ki burada yarışacak Balkan ülkeleri ve Türk Milli Takımı sporcularından olimpiyatlara gidecek olanlar var. 33 sporcumuzla olimpiyatlara katılacağız. Bu şu zamana kadar katılımlarımızda rekor bir sayıdır. Balkan ülkelerindeki sporculara baktığımız zaman orada da gelişmeler var. Yarın başlayacak yarışların, hava sıcak olmasına rağmen çekişmeli ve rekabet düzeyi yüksek geçeceğini düşünüyorum ve öyle olmasını ümit ediyorum. Olimpiyatlara katılacak birçok sporcunun maçlarını büyük bir zevkle izleyeceğiz."

Terzi, Eskişehir'deki şampiyonaya katılacak ve 2012 Londra Olimpiyatları'na gidecek sporculara başarılar diledi.

Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi'nde yarın başlayıp iki gün sürecek şampiyonaya katılacak sporcular, çeşitli kategorilerdeki koşuların yanı sıra çekiç atma, gülle atma, disk atma, sırıkla atlama, üç adım atlama, yüksek atlama, uzun atlama gibi atletizm branşlarında mücadele edecek.

Muhabir: Sinan Balcıkoca / Sedat Gök

Yayıncı: İbrahim Uyar - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Terzi Eskişehir Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title